aşık bir adam sissoylu elantris kafes
"Dünyada sadece tek bir şey kötü yürekli bir insana karşı durabilir. O da başka bir insandır.
Ayıbımızda yatar şerefimiz. Sadece bizim ruhumuz, kötülüğe açık olan ruhumuz, onu yenmeye muktedirdir.

― Ursula K. Le Guin, En Uzak Sahil
shadow

Yeni Yıl Hedeflerim ve Dileklerim

Aralık 30, 2013 Hiç yorum yok:
father christmas
Noel baba nolur Artemis Shadowfever'ı çıkarsın. :(
Çok geç kalmış bir yeni yıl konusu oldu bu biliyorum. Ama geç olsun güç olmasın derler. :P Aslında 2013 yılının son postunun, yeni bir yılın umutlarını, dileklerini ve hedeflerini içeren bir post  olmasını istedim. Çok fazla hedefim yok -öyle bir kaç tane küçük, bir kaçta büyük hedeflerim var (uzun vadeli)- ama ağzına kadar dolan bir dilek listem var! Fazla yüzsüzüm biliyorum. 
y
Son günlerini geçirdiğimiz şu yılda 100 kitap okumayı hedefleyip, 113 kitap okumuşum. Tabii bunda okulun, sınavların ve ödevlerin etkisi oldukça fazlaydı. Kitap okuyamadan geçirdiğim haftalar -genelde vize ve final haftaları-, en fazla 2-3 kitap bitirebildiğim aylar oldu. Birde en çok epsilon yayınevinin kitaplarını okumuşum. Ben Artemis sanıyordum ama değilmiş. En uzun sayfa sayısıyla, Düşler Krallığı'da başı çekiyor. Yorumuma buradan ulaşabilirsiniz.

goodreads

Alışveriş Notlarım #2 - İdefix Sanal Fuar İndirimi

Aralık 28, 2013 Hiç yorum yok:
Resime tıklayıp indirimde olan kitapları inceleyebilirsiniz. Unutmayın son 5 gün!

yenilmez savaşçı karen marie moning e bookBu alışverişimin baş tacı aslında, Karen Marie Moning'in Yenilmez Savaşçı kitabı olacaktı. Ama ön sipraişte olup sepete eklediğim diğer kitaplarında onunla birlikte geleceğini öğrendiğim an listemden çıkmış bulundu. Satışa çıksın hemen alacağım bunu da! Bu yazara tapıyorum resmen. Saçmalasa dahi alır okurum o kitabını da. O kadar seviyorum yani. Ama en azından, İdefix'in sanal fuar indirimi sayesinde kitaplığıma 4 yeni kitap daha eklendi. Ve en çok sevindiğim durum ise bu 4 kitaptan 3'ünün Dex yayınlarına ait olması. Dex yayınevinde %40' a kadar indirimler var. Kesinlikle kaçırmayın derim. Bir çok kitabı neredeyse 12-13 TL arasında gidip geliyor. Ben çok geç haberdar oldum sanal fuardan. son 5 gün! Almak istediğiniz kitaplar varsa kesinlikle bir göz atın derim!

Yorum: Jennifer L. Armentrout - Oniks (Lux #2)

Aralık 28, 2013 1 yorum:
oniks jennifer l armentrout

oniks kitabı

Tür: Fantastik
Goodreads Puanı: 4.44  
Orijinal Adı: Onyx
Sayfa Sayısı: 395
Baskı Yılı: 2013
Çeviri: Bilge N. Zileli Alkım 
Yayınevi: Dex Yayınevi



Daemon'la aramızda bir uzaylı bağı olmasının muhteşem olduğunu düşünüyorsanız, yanılıyorsunuz.

Gerçi bu bağa rağmen ona direnmeye kararlıyım. Ama bunu yapmak hiç de kolay değil çünkü Daemon (kahretsin!) gittikçe gözüme daha da taş gibi görünüyor. Üstelik bu sefer Arumlardan çok daha büyük bir problemimiz var. Savunma Dairesi kasabada.

Eğer Daemon'ın yapabildiklerini keşfeder ve benim de onunla bağım olduğunu anlarlarsa ikimizi de mahvedecekler. Bu arada okula yeni biri geldi ve herkesten gizlediği bir sırrı var. Bana neler olduğunu biliyor, yardım da edebilir ama bunun için (sanki mümkünmüş gibi) Daemon'a yalan söylemeli ve ondan uzak durmalıyım. Kimi kandırıyorum ben?! 

Kimse sonsuza kadar yalan söyleyemez.



oniks jennifer l armentroutElimde uzun zamandır Lux serisinin kitapları bulunuyordu. Çok seviyorum bu seriyi ama araya başka şeyler girip durunca bir türlü okuyamadım. Erteledim de erteledim. Şimdi birde idefixten 4 yeni kitap daha sipariş verdim. Bakalım onlara okumak ne zaman sıra gelecek. Daha geçen yaz, Fethiye'de ikinci el kitap satan bir kitapçıdan aldığım kitaplar duruyor. Onların arasında da okunmayı bekleyenler, Kipa'da indirimden yakaladıklarım vs. bir dolu kitap var elimde. Yetmiyor gerçi her yeni çıkan kitabı kütüphaneme ekleme isteğimi çok zor bastırmak zorunda kalıyorum. Bu kadar gevezelik yeter. Aslında söylemek istediğim şuydu. Bu kadar çok bekleyip daha sonra serinin ikinci kitabını elime alınca, kendimi durduramadım ve bir bakmışım ki Kökenin son sayfasındayım. Küfürden hiç hoşlanmam ama son bir sayfam kaldığını görünce ağzımdan hiç hoş olmayan bir kaç sözcük kaçırmış olabilirim. O yüzden hızla şu kitapları yorumlayıp ortadan kaybolmayı istiyorum. Çünkü şimdi de Saplantıyı okuyorum. Çok acayip bir nokta da bıraktım. Ve hemen geri dönüp kitabımın başına geçmek istiyorum.

Jamie McGuire - Ayaklı Bela (Beautiful, #2)

Aralık 19, 2013 Hiç yorum yok:
Ayaklı Bela

Ayaklı Bela

Tür: Aşk, New Adult
Goodreads Puanı: 4,26
Orijinal Adı: Walking Disaster
Sayfa Sayısı: 463
Baskı Yılı: 2013
Çeviri: Bora Evren
Yayınevi: Yabancı Yayınları



Aşıksan başın belada!

Abby Abernathy; geçmişini unutmak için kalkıp uzak bir şehre okumaya gelen, temkinli, kendi hâlinde bir kız. Travis Maddox; hayatını dövüşerek kazanan ve aşka inanmadığı için tek gecelik ilişkilerle avunan bir erkek. Aşk ve bela birbirine hiç bu kadar yakışmadı...

Travis annesinden hayatla ilgili iki şey öğrendi: Aşkı bul. Ve onun için ölümüne mücadele et.Bu hikâyeyi biliyorum demeden önce bir kez daha düşünün. Her aşk hikâyesinde iki taraf vardır: Esas oğlan ve esas kız. Tatlı Bela'da esas kızı dinledik; peki ya, esas oğlan?

Bir erkeğin aşkı için verdiği mücadeleyi kendi ağzından tüm içtenliğiyle dinlemeye hazır olun...

Tatlı Bela yorumumu okuduysanız eğer, Abby'nin bakış açısından yazılan kitabı sevmediğimi, bir sürü eksiğine rağmen içinde sadece Travis Maddox olduğu için katlandığımı da biliyorsunuzdur. Ayaklı Bela'yı okudum. Okumaz olaydım. Şimdi Abby'i bana verin onu paramparça edesim var diye dolanıyorum ortalıklarda. Aklımdan bildiğim tüm küfürleri sayıyorum şuan! Sen ne kadar bencil bir... bir ka... şeysin işte! Doğmaz olaydın Abby. Var olmaz olaydın! Biz Travis'i bağrımıza basardık. Senin gibi acı da çektirmezdik!

Yorum: Jamie McGuire - Tatlı Bela (Beautiful, #1)

Aralık 17, 2013 Hiç yorum yok:
tatlı bela

Tür: Aşk, New Adult
Goodreads Puanı: 4,24
Orijinal Adı: Beautiful Disaster
Sayfa Sayısı: 427
Baskı Yılı: 2013
Çeviri: Bora Evren
Yayınevi: Yabancı Yayınları


Abby Abernathy karanlık geçmişiyle arasına mesafe koymuş olan, alkol kullanmayan, küfür bile etmeyen kendi halinde bir kız, fakat hayatını dövüşerek kazanan ve vücudu dövmelerle kaplı yakışıklı Travis Maddox onun hayatını değiştireceğe benziyor.

İyi kız ve kötü çocuk… Bu birliktelik bir aşkın mı habercisi yoksa bir felaketin mi?

Tatlı Bela sadece bir “bestseller” değil, uluslararası bir fenomen. Yayımlandığı günden beri tüm dünyada büyük yankı uyandıran bu kitabı okumayan kalmayacak.


Kitaba büyük bir hevesle başladım açıkçası, ve ilk bir kaç sayfayı okuduktan sonra, fırından vaktinden önce çıkarılmış kek gibi söndüm yemin ederim. Yazar kitaba, sokak dövüşleri sahnesinden başlamış. -Aslında bayılırım böyle yasak dövüşlere hiç bir kural olmaksızın tek bir kişi yenesiye kadar yumruklar tekmeler vs. konuşur sadece, etrafta para yatırdıkları dövüşçünün kazanması için bağırıp çağıran, ıslıklar çalan, yuhalayan bir topluluk vardır. Tehlikeli ama bir o kadar da eğlenceli ve adrenalin seviyesi yüksek olan bir atmosfere sahiptir.-  Ben burada ki tehlikeyi ve eğlenceyi okurken yaşamak isterdim ama ne yazık ki olmadı. Ne olup bittiğini anlamadan sahne atlamış, Abby ve çok yakın arkadaşı olan America'yı okulun kafeteryasında buldum. Aslında şu bir kaç sayfa ile ilgili bir sorunum yoktu. O beni büyük çöküşe götüren, sorun işte burada başlıyor...

Alıntı: Colleen Hoover - Umutsuz (Hopeless #1)

Aralık 13, 2013 Hiç yorum yok:
Umutsuz kitap


Colleen Hoover - Umutsuz (Hopeless #1)

Aralık 13, 2013 8 yorum:
Umutsuz kitap

Umutsuz kitap
Tür: Romance, New Adult, Young Adult, Drama
Goodreads Puanı: 4.50
Orijinal Adı: Hopeless
Sayfa Sayısı: 429
Baskı Yılı: 2013
Çeviri: Kübra Tekneci
Yayınevi: Epsilon Yayınları

Lise son sınıf öğrencisi olan Sky çapkınlığı kendi şanıyla yarışan Dean Holderla tanışır. İlk karşılaştıkları andan itibaren Holder onu hem korkutur hem de cezbeder. Ona dair bir şeyler, Skyın derinlere gömmek için çok uğraştığı sıkıntılı geçmişine ait anılarını ateşler. Sky ondan uzak durmaya kararlı olsa da Holderın kararlı tutumu ve esrarengiz gülümsemesi savunmasını yerle bir edip aralarındaki bağın güçlenmesini sağlar. Ama gizemli Holderın sakladığı sırlar vardır, bu sırlar ortaya çıkar çıkmaz Sky sonsuza kadar değişir ve güven duygusu gerçekler karşısında yenilgiye uğrar.

Sky ve Holder ancak çıplak gerçeklerle cesurca yüzleşerek yaralarını iyileştirebilecek ve sınır tanımadan yaşayıp birbirlerini sevebileceklerdir.

Umutsuz nefesinizi kesecek, merakınızı uyandıracak size ilk aşkınızı hatırlatacak bir roman.

Kitabın her kelimesini, her cümlesini okurken, aklımdan geçen tek şey "Tanrım ne olur bitmesin, bitmesine izin verme, bu kadar çabuk değil, buna hazır değilim,"di. Okuduğum her sayfaya karşılık kitaba 10 sayfa daha eklenmesi için neredeyse yalvardım. Ama bitti. Hem de olabilecek en acı şekilde. Nihayet tamamen okumaya karar verdiğimde; bir kaç saat içinde bitti. Ama kesin bir karar verdim. Daha sonra, kitabın bende şuanda yarattığı etkiden kurtulabildiğim zaman, kitabı tekrardan okuyacağım. Ama bu sefer yavaş yavaş, her kelimeyi içime sindirerek.

Yorum: Irene Cao - Seni İzliyorum (Trilogia dei sensi #1)

Aralık 09, 2013 7 yorum:
seni izliyorum

seni izliyorum

Tür: Çağdaş, Erotik,
Goodreads Puanı: 3.27
Orijinal Adı: Io ti guardo
Sayfa Sayısı: 352
Baskı Yılı: 2013
Çeviri: Hecer Huseynova Demir
Yayınevi: Orkinos Yayınları


Aşkın henüz ne olduğunu bilmeyen bir kadın ve onun sadece karanlık yüzünü bilen bir adamın lezzetli, romantik ve bağımlılık yaratan ilişkileri…


Venedik’te tarihi bir sarayın fresklerini restore eden Elena, yakışıklı, çekici dünyaca ünlü Sicilyalı restoran şefi Leonardo’nun erotik isteklerine fütursuzca boyun eğer ve bundan zamanla büyük bir haz duyar. Tereddütlerin yerini gün geçtikçe lezzetli oyunlar alır…


Tadılmamış lezzetlerin ve hissedilmemiş hazların verdiği büyük keyif…

“Rahatla Elena, düşünmeyi bırak. Bugün görmenin başka yolları da olabileceğini öğreneceksin.”

“Onlarınki sadece zevki arama yolculuğuydu…”



Irene Cao'nun kaleme aldığı ve Avrupa'da çok rağbet görmüş Seni İzliyorum kitabı ile yayın hayatına merhaba diyen Orkinos Yayınlarına, bana kitabı okuma şansı verdikleri için teşekkür ederek açılışı yapıyorum. :) Kitap Orkinos yayınlarından hediye olarak geldi ve onlarla paylaştığım her olumlu-olumsuz yorumumu bir teşekkür ile kabul ederek, her okurdan aynı şekilde yorumlar beklediklerini dile getirdiler. Ne yazık ki çoğu yayınevi, olumsuz eleştirileri kaldıramazken, Orkinos Yayınları bu samimiyetiyle benden artı bir puan kazandı diyebilirim.

Gena Showalter - En Karanlık Zevk (Karanlığın Efendileri, #3)

Aralık 08, 2013 Hiç yorum yok:
en karanlık zevk
en karanlık zevk

Tür: Fantastik
Goodreads Puanı: 4.28
Orijinal Adı: The Darkest Pleasure
Sayfa Sayısı: 464
Baskı Yılı: 2013
Çeviri: Cemre Akkartal
Yayınevi: Pegasus Yayınları


Onu kaybetmek dışında her acı ona zevk verebilirdi...


İçinde Acı iblisiyle yaşayan Reyes, zevkten mahrum bırakılmıştır. Ama çılgınca arzuladığı ölümlü Danika Ford'a sahip olabilmek için gerekirse tanrılara karşı koymaya hazırdır. İstediğini elde etmek için savaşmak zorundadır, aksi takdirde Danika'yı kaybetme tehlikesiyle karşı karşıya kalacaktır.


Danika kaçak hayatı yaşamaktadır. Onu ve ailesini öldürmeyi kafalarına koymuş olan Yeraltı Dünyasının Efendileri'nden aylarca kaçmayı başarmıştır. Rüyalarındaysa ateşli dokunuşlarını unutamadığı savaşçıyı, Reyes'i görmektedir. Ama bu birliktelik, sevdikleri insanların ölümüne sebep olabilir...


Sonsuza dek lanetlenmiş, karşı konulamaz bir şekilde baştan çıkarıcı ve kesinlikle çok ateşli savaşçılar...


Karanlığın Efendileri serisi gittikçe daha da ilginçleşmeye başlıyor. Okudukça daha çok bağlıyor seri kendisine beni. 

Bu sefer Acının iblisi Reyes'i ziyaret ediyoruz. Acı çekmek onun en büyük hazzı. Başka türlü mutlu olamıyor. Eğer acı çekmez ise, bu seferde başkalarına zarar verme dürtüsü ortaya çıkmaya başlıyor. O yüzden her yeri yara bere içinde. Kendisini sürekli kesiyor. Kitap boyunca bundan rahatsızlık duymamıştım. Takii bir yeri okuyana kadar. Kendisine öyle bir şiddet uyguladı ki hala yazarın tasvirleri gözümün önünden gitmiyor ve içime bir titreme girmesine sebep oluyor. Aslında çok itici bir durum değil ama beni etkiledi işte.

Gena Showalter - En Karanlık Öpücük (Karanlığın Efendileri, #2)

Aralık 05, 2013 Hiç yorum yok:

Tür: Fantastik
Goodreads Puanı: 4.27
Orijinal Adı: The Darkest Kiss
Sayfa Sayısı: 400
Baskı Yılı: 2012
Çeviri: Meltem Uzun Akbulut
Yayınevi: Pegasus Yayınları


Birçok erkeği baştan çıkardı... Fakat hiçbir zaman aradığını bulamadı. Bugüne kadar... Asırlardır hayatta olmasına rağmen Anya, anarşi tanrıçası, bugüne dek tutku denilen şeyi tatmamıştır. Lucien'la karşılaşana dek… Lucien, ruhları öteki âleme taşıyan bir savaşçıdır ve daha ilk görüşte Anya'nın dikkatini çekmiştir. Lucien'ın büyüsüne kapılan Anya, onu elde etmek için artık her şeyi göze almıştır. Fakat Kronos, Yeraltı Dünyasının Efendisi Lucien'ın Anya'yı tutsak etmesini emretmiştir. Şimdi Lucien ve Anya içlerinde birbirlerine karşı güçlü bir arzu taşırken onları kontrol eden bu güçlere karşı da savaşmak zorundadır. Sonsuza dek lanetlenmiş, karşı konulamaz bir şekilde baştan çıkarıcı ve kesinlikle çok ateşli savaşçılar...


Karanlığın efendileri serisini seviyorum. O kadar vampirlerden sonra, biraz mitolojik yaratıklar farklılık yaratıyor. Birde bu efendilerin içlerinde ki iblisleri de seviyorum. Her zaman gürleyen, tek istedikleri öldürmek yok etmekken, hoşlandıkları bir hatunun yanında olduklarında mırlamaları çok hoşuma gidiyor. Onlarında sanki kendilerince bir espiri anlayışları varmış gibi geliyor. Bu kitabı daha önce okumuştum ve şimdi tekrar okumak zorunda kaldım. Çünkü En Karanlık Zevki elime aldığımda kitaptan neredeyse hiç bişey anlamadım. O yüzden biraz geri dönüşe ihtiyacım olduğunu düşünüp okumaya başladım. İlk okuduğumda ki gibi yine sardı beni kitap. Anya çok yaramaz bi kız gerçekten! Çok arsız ve çok eğlenceli. Onun espiri anlayışını seviyorum. Çünkü bir şekilde Lucien'ı güldürmeyi başarıyor. Bir şeyi kafaya taktığı zaman da onu elde edene kadar asla pes etmiyor. Çok güçlü bir hatun. 

Lara Adrian - Gece Yarısı Tuzağı (Midnight Breed #5)

Aralık 02, 2013 Hiç yorum yok:
Tür: Paranormal Romance, Vampires, Paranormal
Goodreads Puanı: 4,25
Orijinal Adı: Veil of Midnight
Sayfa Sayısı: 360
Baskı Yılı: 2013
Çeviri: Deniz Güçlü
Yayınevi: Epsilon Yayınları


Kurşunlar ve bıçaklarla eğitilmiş bir savaşçı olan Renatayı, -ölümlü ya da vampir- herhangi bir erkek yenemez. Ancak onun en güçlü silahı, nadir görülen ve ölümcül olan sıra dışı psişik yeteneğidir. Şimdi yabancı bir tehlike onun güçlükle kazandığı bağımsızlığını tehdit etmektedir. Bu altın renkli saçlara sahip vampir, onu hayalinin ötesinde zevkler yaşayacağı karanlık bir diyara sürükleyecektir.
Adrenalin bağımlısı, dövüş tutkunu Nikolai, kendi adaletini tüm Soylu düşmanlarına uygulamaktadır -ve son avı da acımasız bir suikastçıdır.
Bir kadın onun yoluna çıkar: Baştan çıkarıcı, buz kadar soğuk bir muhafız olan Renata. Fakat Renatanın güçleri, sevdiği birinin yaşamı tehlikeye girdiğinde sınanacak, hatta Nikodan yardım istemesine neden olacaktır. İkisi güçlerini birleştirdiğinde büyük bir açlığın alevleri tutkuyla harlanacak, kan bağının neden olduğu eşsiz zevk onları ya sonsuza kadar lanetleyecek ya da kurtulmalarını sağlayacaktır...

Bu seri gittikçe daha da güzelleşiyor. Tanrım! Artık her bir yeni kitapta 'En güzel kitap kesinlikle buydu!' diyorum. Bu kitap daha bir güzeldi ya da diğeri de mi güzeldi hangisi daha güzeldi bilemiyorum. Hepsi güzel tüm seri güzel. Neden bu kadar sevildiğini şimdi anlıyorum. Yeni kitabı büyük bir sabırsızlıkla bekliyor olacağım. Reichen'i okumak daha farklı olacak eminim. Hep Birliği okuduk, şimdi de Birliğin dışından birini okuyacak olmak olayların nasıl gelişeceğini düşündürüyor.

Lara Adrian - Gece Yarısı Çığlığı (Midnight Breed #4)

Aralık 01, 2013 Hiç yorum yok:
Tür: Paranormal Romance, Vampires, Paranormal
Goodreads Puanı: 4.22
Orijinal Adı: Midnight Rising
Sayfa Sayısı: 358
Baskı Yılı: 2012
Çeviri: Kübra Tekneci
Yayınevi: Epsilon Yayınları



Gazeteci Dylan Alexander için her şey onu sırların ortasına atan gizli bir mezarın keşfiyle başlar. Ancak hiçbir şey, gölgelerin arasından çıkıp onu karanlık tutkularının ve sonsuz gecelerin sürdüğü dünyasına çeken, yaralı ve öldürücü biçimde çekici adam kadar tehlikeli değildir. Büyük bir ihanetin ardından acı ve öfkeyle yaşayan savaşçı Rio, hayatını Issızları avlamaya adamıştır. Hiçbir şeyin ona engel olmasına izin vermeyecektir -özellikle de tüm vampir ırkını ortaya çıkarma gücüne sahip olan ölümlü bir kadının. Çünkü kadim bir kötülük uyandırılmıştır ve ufukta büyük bir isyan yükselmektedir.
Kendi geçmişiyle ilgili şaşırtıcı bir sır açığa çıkarken Dylan, Rionun dokunuşu karşısında zayıf düşer. Şimdi Dylan, gece yarısı krallığını geride bırakmak ya da gerçek tutku ve sonsuz zevki ona tattıran adam uğruna her şeyi riske atmak arasında bir seçim yapmak zorundadır.


Tamam şuan da kararsızım. Bir önceki kitabı okurken favori kitabımın, Gece Yarısı Uyanışı olduğunu söylemiştim. Ama şimdi kararsız kaldım. Sanırım ikisi de favori kitaplarım olacak. Ah bu kitapta Rio'yu okumak çok sarsıcıydı. Başına gelmeyen kalmamış zavallının. Sonunda mutluluğu buldu ama hep bir karamsarlık, korku peşinde olacaktır kesin. Yaşadıklarını atlatmak çok zor. Hele de o yara izleriyle daha da bir zor. Sürekli ona geçmişini hatırlatacak bir parçasını üstünde taşıyor. Ne kadar Soy Eşine aşık olsa da bir takım şeyleri unutmak mümkün değildir.

BLOG DESIGN BY KRİSTALKİTAP