aşık bir adam sissoylu elantris kafes
"Dünyada sadece tek bir şey kötü yürekli bir insana karşı durabilir. O da başka bir insandır.
Ayıbımızda yatar şerefimiz. Sadece bizim ruhumuz, kötülüğe açık olan ruhumuz, onu yenmeye muktedirdir.

― Ursula K. Le Guin, En Uzak Sahil
shadow

Kitap Tanıtımı: Hırsızlar Cumhuriyeti - Scott Lynch (Centilmen Piç #3)

Mayıs 26, 2016

Tür: Epic Fantasy, Mystery
Goodreads Puanı: 4.22
Orijinal Adı: The Republic of Thieves
Sayfa Sayısı: 688
Baskı Yılı: 2016
Çeviri: Cihan Karamancı
Yayınevi: İthaki Yayınları

“Zaten devlet dediğin, izinle yapılan soygundan başka nedir ki?”

Hırsızların en yeteneklisi, dolandırıcıların en eli çabuğu Locke ve yol arkadaşı Jean, hayatlarının en büyük soygununu yapacakları liman şehri Tal Verrar’dan canlarını zor kurtarmıştır. Artık akıllarında tek bir şeyle yola çıkarlar: Locke’un vücudunda gezinen ölümcül zehre çare bulmak. Umutlarının tükenmeye başladığı sırada pek de haz etmedikleri Bağlıbüyücülerden bir teklif gelir.

Büyücüler şehri Karthain’de yapılacak seçimlere hile karıştırmaları istenen Centilmen Piçler’in karşısında ise aynı amacı güden, Lamora’yla düzenbazlık ve üçkâğıtçılıkta baş edebilecek yegâne kişi vardır; Locke’un yıllar önce ilk görüşte kalbini kaptırdığı, aklından bir an olsun çıkaramadığı Sabetha…

İki sahtekâr sayesinde hiç olmadığı kadar dürüstlükten uzaklaşacak olan seçimler… Bağlıbüyücülerin yaptığı planlar içindeki planlar… Sabetha’ya karşı koyamayacak kadar ona tutkun bir Locke… Scott Lynch, Hırsızlar Cumhuriyeti’yle okurlarını büyülemeye devam ediyor.

“Canlı, orijinal ve çekici. Muhteşem bir şekilde yazılmış.”
-George R.R. Martin-

“Fazla söze gerek yok, bu kitaba bayıldım.”
-Patrick Rothfuss-

“Son derece zarif.”
-The Times-


Geliyor 'Gönlümüzün Centilmen Piçleri!'

3 Haziranda raflarda yerini almaya hazırlanıyor Locke Lamora bu kez Hırsızlar Cumhuriyeti başlığıyla. Ve ön kapakta "Locke Lamora ölüyor..." spotuyla daha başından, sayfalar boyunca yine kalbimize zarar olacağının haberini veriyor adeta.

Çevirmenliğini Cihan Karamancı'nın editörlüğünü ise M. İhsan Tatari'nin üstlendiği bu şaheserde mükemmel bir çeviri ve tertemiz bir işle karşılaşacağımızın da garantisini veriyor İthaki bize. İkisi de işlerinde kaliteli ve titiz insanlar. Serimiz emin ellerde anlayacağınız!

Bildiğiniz gibi serinin 4. kitabı da henüz yurtdışında çıkmadı. Buda demek oluyor ki kitap bittiğinde biz yine bir çılgınlığın pençesinde kalakalacağız. O zaman The Thorn of Emberlain çıkana kadar Madrabaz Bekçi bize sabır ihsan eylesin! :)

Küçük bir not: Ön okuması çıktığında konuya eklenecektir.

7 yorum:

  1. Çıksın artık

    YanıtlaSil
  2. Belki bir ihtimal diye İthaki'ye 'Üsküdar Kitap Fuarı'na getirir misiniz?' diye sordum ama bir cevap bile alamadım :/ Cevap verip 'evet' deselerdi Üsküdar'a doğru uçuşa geçecektim ama olmadı :(((

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İthaki bu aralar biraz kabuğuna mı çekildi ne? *-*

      Sil
    2. Vallahi anlamadım. Bir evet ya da hayır diyeceklerdi. Cevap vermeyi bıraktım, mesaja bakmadılar bile :/

      Sil
    3. Sosyal Medya sorumlusu değişti İthaki'nin aylar önce. Yerine artık Tuğçe Hanım b akıyormuş. Oda sadece sosyal medyadan sorumlu olmadığı için çoğu zaman sadece paylaşım yapıyor. Gelen mesajlarla çok fazla ilgilenemiyor. :(

      Sil

BLOG DESIGN BY KRİSTALKİTAP