aşık bir adam sissoylu elantris kafes
"Dünyada sadece tek bir şey kötü yürekli bir insana karşı durabilir. O da başka bir insandır.
Ayıbımızda yatar şerefimiz. Sadece bizim ruhumuz, kötülüğe açık olan ruhumuz, onu yenmeye muktedirdir.

― Ursula K. Le Guin, En Uzak Sahil
shadow

Sadece Arkadaşız - Catherine Bybee (Not Quite #1)

Eylül 28, 2016
Kısacık, keyifle okunan tatlı bir kitaptı Sadece Arkadaşız. Angels Books ile birlikte okuduk yine, her ikimizin elinde aynı kitap varken birlikte okumamazlık olmazdı! :)

Akıcı olduğu için kitap elimize geçtiği gibi bitirdik. Hızlıca okunuyor, tatlı bir tebessüm bırakıyor yüzünüzde. Aşkı işleyişi fazlaca klişe olsa da sıkmıyor insanı. Güzel bir mola sağlıyor insana çünkü.

Zengin oğlan, fakir kız. Oğlan parası için yanaşan kadınlardan sıkılıp fakir rolüne bürünüyor işte. Kadın ise fakir ve bir çocuğu olduğu için zengin koca arayışında. Jack'ten her ne kadar etkilenmiş olsa da fazlaca hayalperest ve devamlı iyi gelir getiren bir işi olmadığı için kaçıyor ondan. Oğlanımız ise ısrarcı, kadındaki bu sığlığın altında bir cevher yattığını düşünüyor ve peşini bırakmıyor. :)

Böyle hoş bir aşk hikayesi işte. Ne çok fazla artı yönü vardı ne de eksi. Size muazzam bir eğlence ile gelmiyor yazar ama keyif sunuyor yazdıkları ile.

Çocuk karaktere ise değinmeden geçemeyeceğim. Başarılı bulamadığım bir karakterdi Danny. Zaten kolay da kotarılabilecek karakterler olmuyor çocuklar. Bir yetişkin tarafından oluşturulduğunu hissedebiliyorsunuz rahatlıkla.

Velhasılıkelam, atıştırmalık niyetinde bir kitap arıyorsanız eğer Sadece Arkadaşız kitabını okumayı düşünebilirsiniz. :)


Bekâr bir anne olan Jessica, hayatına giren erkekler tarafından kullanılmaktan bıkmış bir kadındır. Duygularını incittikleri yetmiyormuş gibi zaten zor kazandığı parasını da kullanan adamlardan kendini korumak için bir karar alır: Bundan böyle parasız ve kariyeri iyi olmayan adamlarla onları ne kadar beğenirse beğensin arkadaşlık etmekten öteye geçmeyecektir.

Jack, büyük bir otel zincirinin tek sahibidir. Onu hayattan soğutan şeyse, parası için onunla birlikte olan kadınlardır. Servetini değil, sadece onu sevecek kadını bulmak için daha sade bir hayat yaşamaya karar verir ve garsonluk yapmaya başlar. Jessica ile tanıştığındaysa, kendisi için doğru kadını bulduğunu hissetmiştir. Ama Jessica, kendine verdiği söz yüzünden Jack ile sadece arkadaş olmak zorundadır. Hissettiği şeyler daha fazlası için yalvarıyor olsa bile…
(Tanıtım Bülteninden)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

BLOG DESIGN BY KRİSTALKİTAP