aşık bir adam sissoylu elantris kafes
"Dünyada sadece tek bir şey kötü yürekli bir insana karşı durabilir. O da başka bir insandır.
Ayıbımızda yatar şerefimiz. Sadece bizim ruhumuz, kötülüğe açık olan ruhumuz, onu yenmeye muktedirdir.

― Ursula K. Le Guin, En Uzak Sahil
shadow

Yorum: Siyah Elbisenin İtirafları - Elizabeth Boyle (Bachelor Chronicles #4)

Ekim 04, 2014

Tür: Historical Romance 
Goodreads Puanı: 3.77
Orijinal Adı: Confessions of a Little Black Gown
Sayfa Sayısı: 376
Baskı Yılı: 2014
Çeviri: Belgin Hoşsu
Yayınevi: Epsilon Yayınları


Thalia Langley onu ilk kez gölgelerin arasında görmüştü…

Görür görmez de bir aziz olmadığını anlamıştı. Adam, Hollindrake Dükü'nün taşralı kuzeni olduğunu iddia ediyor olabilirdi, ama o kadar çekici bir adamın saf bir taşralı olamayacağı açıktı; olsa olsa acımasız bir hovarda olabilirdi. Zarif yürüyüşü ve güçlü vücudu, Tally'nin aklını yasak düşüncelerle dolduruyordu. Bu adam ona kim bilir ne "fenalıklar" yapardı…

Gerçekten de Lord Larken sakar bir taşra rahibi falan değil, Majesteleri'nin hizmetinde çalışan usta bir casustu. Ve oraya cüretkâr bir planla hapishaneden kaçırılan tehlikeli bir korsanı öldürmek için gelmişti. Vatanına sıkı sıkıya bağlı olan Larken, işine çomak sokan bir Mayfair kızının, kendi acımasız planlarına engel olmasına izin verecek değildi. Ama o küçücük elbisesiyle kendisini bile baştan çıkarmayı başaran bu kıza nasıl direnecekti ki?


Ben Tally'nin hikayesini okudum değil mi? :) Kitap boyunca Tally'nin başına neler gelecek sonuçlar ne olacak diye değil de daha çok Pippin için meraklanıp durdum. Haliyle yetmedi bana. Yazar 5. kitap için neler neler hazırlamış. Tally yazık arada kaynadı gitti benim gözümde. :))

Düşesede nedense çok soğuk bir karakter havası çizmiş yazar. Biraz zorba biraz kibirli birine dönüşmüş. Okudukça diğer kitaplarda ki Felicity bu mu diye kendime sorar oldum. :) Son sahneler olmasa Felicity'de ki bu değişime anlam veremeden kitabı bitirecektim.

Sonuç olarak, diğer kitaplara nazaran tempo biraz daha yükselmiş. Taaaa 2. kitapta temeli atılan bir aşk hikayesi için oldukça merak uyandırıcı ve cezbedici bir ortam hazırlanmış. Öyle ki 'yaa zaten aşık oldular aradan o kadar sene geçti daha ne yazabilir ki yani bunun üstüne' diyemeden alt üst etmiş yazar bizi. Anlayacağınız Tally'nin kitabı ağız sulandırıcı ve iştah açıcı bi yemeği uzaktan uzaktan koklatmaya benziyor. 4. kitabı okuduktan sonra geç bunu geç bana 5. kitabı ver çabuk dedirtiyor insana. 

Yani koca kitaba 3,5 vermemin en büyük sebebi arada bi baş gösteren Pippin'in hikayesinden kesitler. :) Onlarda olmasaymış okunmazmış, okunsada hevesle okunmazmış...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

BLOG DESIGN BY KRİSTALKİTAP