aşık bir adam sissoylu elantris kafes
"Dünyada sadece tek bir şey kötü yürekli bir insana karşı durabilir. O da başka bir insandır.
Ayıbımızda yatar şerefimiz. Sadece bizim ruhumuz, kötülüğe açık olan ruhumuz, onu yenmeye muktedirdir.

― Ursula K. Le Guin, En Uzak Sahil
shadow

KPSS Genel Kültürün Önemli Dinamiği: Tarih

Ekim 17, 2017
Kamu personel seçme sınavında genel kültür bölümünde bir çok kişinin zaman zaman takıldığı tarih, bölüm içindeki 30 soruyu oluşturuyor. Genel olarak ise tarih sorularının daha çok bilgiye dayalı olması ise bir çok kişi tarafından tarihin zor bir ders olduğu düşünülüyor. Faka doğru kaynaklar ile düzenli bir şekilde çalışılırsa tarih sizin için de bir avantaja dönüşebilir.

Biz de sizler için hazırlamış olduğumuz kitaplarda özgün olarak hazırlanan konun pekişmesine yardımcı olan soruları bir araya getirdik. Böylelikle de tarihin farklı yönlerden sorular ile ele alınması ile birlikte her açıdan net bir şekilde öğrenilmesini amaçlıyoruz. Çözümlü kitaplarımız ile birlikte de ise sizlerin anlamadığı noktalara açıklık getirerek kafanızdaki soru işaretlerinin oluşumunu engelliyoruz. Siz de KPSS sınavlarına hazırlanırken tarih bölümünün avantaj olarak kullanmak istiyorsanız hazırlamış olduğumuz kitaplardan ve kaynaklardan yararlanabilirsiniz.

Sorular ile Her Noktayı Öğrenin!
“Tarih konularını biliyorum fakat soruları çözemiyorum.” Bir çok KPSS sınav hazırlığı yapan kişilerden duymaya alışmış olduğumuz bir cümledir. Önemli olan tarihte konuyu işledikten sonra soru bankaları ile pekiştirmektir. Çünkü tarih sorularında uygulanan soru çözme stratejilerinin kavranması ve gelebilecek olan soru tiplerinin iyice öğrenilmesi oldukça önemlidir. Hazırlamış olduğumuz tarih soru bankalarında ve de konu anlatımlı çözümlü kitaplarında ise bu stratejiler kullanılmıştır.

Kitap içindeki soru tiplerinde hem sizlere konuyu kavratırken hem de soru stratejileri ve teknikleri hakkında edinimler sunduk. Farklı soru tipleri ile çıkabilecek her konu hakkında bilgi sahibi olabilmeniz için çeşitlerdeki yoğunluğu dengeledik.

KPSS formatına ve müfredatına bire bir uygun olarak hazırlamış olduğumuz kitaplarımız ile tarihteki her konu hakkında bilgi sahibi olmanıza yardımcı oluyoruz. Çözümlü test kitaplarımızda ise soru bankası çözümlerinizin öncesinde sizi soru tiplerine alıştırıyor ve benzer tiplerdeki soruları çözmeniz için becerilerinizi geliştiriyoruz. Konu ile ilişkin dikkat edilmesi gereken noktalara dikkat çekerek hafızanızda yer edinmesine ve aynı zamanda da konuyu kavramanızı sağlıyoruz. Soru çözümleri için ise uygun teknikleri kullanmanızı ve aynı zamanda da uygulamanızı sağlıyoruz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

BLOG DESIGN BY KRİSTALKİTAP