aşık bir adam sissoylu elantris kafes
"Dünyada sadece tek bir şey kötü yürekli bir insana karşı durabilir. O da başka bir insandır.
Ayıbımızda yatar şerefimiz. Sadece bizim ruhumuz, kötülüğe açık olan ruhumuz, onu yenmeye muktedirdir.

― Ursula K. Le Guin, En Uzak Sahil
shadow

Michele Sinclair - İskoçyalı'nın Gelini (McTiernay Brothers #1)

Ekim 02, 2013
İskoçyalı'nın Gelini
Tür: Tarihi Aşk Romanı
Goodreads Puanı: 4.00
Orijinal Adı: The Highlander's Bride
Sayfa Sayısı: 290
Baskı Yılı: 2011
Çeviri: Ebru Maraşlı
Yayınevi: Koridor Yayıncılık  


“SORUMLULUKLARINDAN ASLA VAZGEÇMEYEN

İskoçyalı Lord Conor McTiernay ebedi aşkın varlığına inanır ama kendisini unvanı ve toprakları için isteyen kadınlar, evliliğe sonsuza dek tövbe etmesine neden olmuştur.

Ve bir gün adamları kaybolmuş bir İngiliz kızı bulup onun huzuruna getirir. Üstü başı dağılmış ve kir içinde olsa bile Laurel Cordell bir peri kadar güzeldir. Gerçekte bir gönülçelen mi yoksa Conor’un uğruna tüm dünyayı feda edecek kadar çok seveceği bir kadın mı olduğunu ise zaman gösterecektir.

TUTKUYLA BAĞLANMAYA HAZIR

Laurel, İskoç Lordu’nun onu, zulmünden ancak kaçarak kurtulabildiği lorddan koruyacağına inanmıştır. Gri gözlerinin derinliklerinde hem bir savaşçı hem de tutkulu bir adam gördüğünü hissettiği ilk andan itibaren hem de. Onlar ihtiraslarını keşfederken, kapılıp gittikleri bu yeni aşk Laurel’in geçmişiyle tehdit edilir…



Bu sefer elime bir önce okuduğum kitaptan esinlenerek İskoçyalı’nın Gelinini aldım. Kitabı ilk okurken ki düşüncem tam olarak şuydu “Aman Allahım! Ben bu kadar ismi karıştırmadan nasıl aklımda tutacağım!! Conor, Colin, Cole, Craig, Crevan, Conan ve Tanrı yardımcım olsun ki Clyde! Sanırım unutmamak için bunları not almalıyım bir kenara.” Neyse ki çok fazla adları geçmedi de rahatladım.   

Kitap gerçekten çok güzeldi. Laurel harika bir kadın karakterdi zaten. Her zaman böyle cesur ve zeki karakterleri okumaya bayılıyorum. Kadınlar pasif olunca hiçbir anlamı kalmıyor sanki kitabın. Bana göre, cesur ve zeki olmalılar, istedikleri şey için savaşmalı, erkeklerine karşı istediklerini yaptırabilmek için de aşırı inatçı olmaları gerekir. Onların inatçılığı olmazsa, erkeğin her dediğine boyun eğerse o zaman ne anlamı kalıyor ki okumanın. Onları yola getirmelerini ve inatçılıklarından adamı perişan etmelerine bayılıyorum. İşte o zaman zevki çıkıyor kitabın. Adamlar ne yapacağını bilemez hala geliyorlar ve o dağ gibi yıkılmaz savaşçıların, bir kadın karşısında ne yapacağını bilmez bir hale gelmesi gerçekten çok eğlenceli olabiliyor. Laurel de tam istediklerimi verdi bana.


Conor’a gelince oda inatçı mı inatçı bir İskoç erkeği! Terside beklenemezdi zaten değil mi? Kim İskoç erkekleri için uysallar diyebilirler ki? Kitap boyunca Lauren ile tatlı tatlı tartışmalarını okumaktan büyük keyif aldım. Her defasında Conor nasıl kendisinin kazandığını düşünse de alttan alltan aslında Laurel’in kazandığını fark ediyor ama bir türlü kıza karşı üstünlük sağlayamıyordu. Birde çok fazla korumacı ve biraz fazla sabırsızdı sanki. Ama tüm bu özellikleri olmasa o zaman da Conor olmazdı değil mi? Birde o sert görüntüsünün altında çok duygusal bir erkeğin gizli olduğunu keşfettiğimde daha birçok sevdim. Kaç defa karısını kollarının arasına alıp ağladı. Onu kaybetme korkusu hat safhadaydı hep. Sürekli olarak ya kaçtıysa, ya başına bir şey geldiyse, ya kaybolduysa diye korkup durdu kitap boyunca. Eminim Laurel izin vermiş olsaydı onu odasına seve seve kilitlerdi…

Sonuç olarak kitap tekrar okunacaklarımın listesine girmiş bulunmakta. Bir gün canım sabırsız, âşık, sinirli ve her şeye rağmen duygusal bir İskoç ve Laurel gibi inatçı, erkeğini hem tatlı diliyle hem de zekâsıyla yola getiren bir kadını okumak istersem ilk seçeneklerimin arasında İskoçyalı’nın Gelini olacak!=) 

Sizde okumaya karar verdiyseniz kesinlikle, şu kitaba benziyor, bunun çakması gibi olmuş, hiç orijinal değil gibi yorumları dikkate almayın. Okuduğumuz her kitabın muhakkak bir bölümü başka bir kitaba benziyordur. Siz sadece kitaptan keyif almaya bakın ve kendinizi bu iskoç dünyasının sürükleyiciliğine bırakın!
4 puan

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

BLOG DESIGN BY KRİSTALKİTAP