aşık bir adam sissoylu elantris kafes
"Dünyada sadece tek bir şey kötü yürekli bir insana karşı durabilir. O da başka bir insandır.
Ayıbımızda yatar şerefimiz. Sadece bizim ruhumuz, kötülüğe açık olan ruhumuz, onu yenmeye muktedirdir.

― Ursula K. Le Guin, En Uzak Sahil
shadow

Gerçek Hesap Bu! – Nejat İşler

Ağustos 09, 2016
Nejat İşler'i severim fakat öyle çok aman aman takipçisi değilim. Bir Gülbeyaz'dan bilirim kendisini bir de Kaybedenler Kulübü'nden. Bu dizi ve filminden öteye de gitmez ilişkimiz. Yalnız kitabının çıktığını görünce şöyle bir meraklandım. Ne anlatıyor olabilirdi ki?

"Kendi hikâyelerimizi anlatalım, gerçekleri bizim gibi yaşayanları da anlatmak lazım." diyor ve yapıyor da. Kendisini anlatıyor Nejat İşler. Hayatından minik kesitlere yer veriyor. En başta da neden kitap yazdığını anlatıyor.
"Hayatın acayip şeylere gebe olduğunu yakından deneyimlemiş bir herifim. Biraz önce telefondaki ses, hiç aklımdan geçmeyen bir fikir verdi bana. "Yaz," dedi, "basalım," dedi. Kontrat yaptım hemen, "Telifi Gümüşlükspor'a gider," dedim. "Hay hay," dedi. 
Ekliyor sonra mütevazice. "Eğitimini almadığım hiçbir şeyde iddiam yok." Edebiyat yapacağım, çok satar bir kitap yazacağım, akılda kalacağım gibi iddiaları da yok. Elinde biran, yanında muhabbetinden keyif aldığın bir dostun; laf lafı açar da geçmiş yad edersiniz hani anılar anlatılır, "Lan, şöyle de bir olay geçmişti başımdan," dersiniz, "Falanca ne yapıyor acaba onunla da son üniversite de görüşmüştük. Hatırlıyor musun bir keresinde"yle başlayan hikayeler hava da uçuşur ya, öylesine içten bir sohbet keyfi yaşatıyor işte size.

"Gerçekten istediğim şeyleri yapmak, gerçekten istediğim yerde, gerçekten istediklerimle zamanımı değerlendirmek. Tek isteğim ve halihazırda yaptığım şey bu." diyor. Zaten içinden de ne geçiyorsa onu veriyor bize 'Gerçek Hesap Bu!'da

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

BLOG DESIGN BY KRİSTALKİTAP