aşık bir adam sissoylu elantris kafes
"Dünyada sadece tek bir şey kötü yürekli bir insana karşı durabilir. O da başka bir insandır.
Ayıbımızda yatar şerefimiz. Sadece bizim ruhumuz, kötülüğe açık olan ruhumuz, onu yenmeye muktedirdir.

― Ursula K. Le Guin, En Uzak Sahil
shadow

Artemis'in Şahane Yenileri: Telema ve Cadı

Kasım 09, 2016
Kitapları Artemis'in instagram sayfasına göz atayım derken gördüm. Gördüğüm gibi vuruldum da. Kapaklar şahane, dikkat çekici, albenili, merak uyandırıcı. Uzun bir süredir bir Artemis kitabı için bu kadar heyecan duyduğumu hatırlamıyorum. TÜYAP yoğunluğunu bildiğim halde utanmazca editörü sıkıştırıp sizler için kapak fotoğrafı ve ön okuma koparmaya çalıştım. Tamam, daha çok kendim için diyebilirim. :)

Ön Okumayı anında yalayıp yuttum. Basit bir anlatıma sahip kitap, kolay okunabilecek bir yapısı var gibi duruyor.

Yazarı, Pegasus Yayınlarından çıkan Sihir Ateşi serisi ile tanıyoruz. Sweep ise 5 kitaplık bir seri. Goodreads'de hatırı sayılır bir puanlamaya sahip. Serinin kitaplarının en düşük puanı 4,27. Sadece bu puan bile insanın aklını cezbetmeye yetiyor!
Serinin orijinali aslında 15 kitaptan oluşuyor. Yaklaşık 200'er sayfalar halinde basılmış 2001-2003 yılları arasında. 2010'da ise 3'er 3'er birleştirilmiş kitaplar.

Yayınevi orijinal kapak kullanmamış. Bu kapaklar kendi tasarımları. Bence çok daha iyi yapmışlar. Şahsen orijinal kapakların tekniği basım tarihide göz önünde bulundurulunca epey eski duruyor.
Telema serinin ilk kitabı. Her iki kitabında çevirmeni Cana Ulutaş. Çevirmen değişikliği yaşamadığımıza seviniyorum. Güzel ve temiz bir iş çıkardığını umuyoruz. :)

Kitaplar benim okuma listeme eklendi bile. Sizler TÜYAP listenize eklemeyi düşünüyor musunuz?

Hala tereddüdünüz varsa ön okumasına göz atmayı unutmayın! :)


Telema - Cate Tiernan || Kitap Tanıtımı

Aşk Geriye Kalan Son Kadim Büyü!
Destansı Bir Aşkla Savrulmaya Hazır Olun!

On altı yaşındaki Morgan Rowlands kendini sıradan bir kız olarak görüyordu. Fakat bir gün cadı meclisinin yakışıklı lideri Cal ile tanıştı ve bütün dünyası altüst oldu. Zira Morgan, eski ve güçlü bir cadı ailesinin yaşayan en son üyesi olduğunu öğrenmişti. Tıpkı Cal gibi. Aralarında bir anda oluşan bu bağ, hiçbir gücün koparamayacağı kadar sağlamdı. Cal, aşkın değil Morgan’ın telema güçlerinin peşindeydi. Morgan ise güçlerinin kontrol edilemeyecek kadar tehlikeli olduğunu fark etmişti. Çok geçmeden, hayatının aşkı ve ruh ikizi Cal’in ondan bir sır sakladığından şüphelenecekti. Bu öyle bir sırdı ki, ikisini birden yok edebilirdi...

“Yazarın yarattığı karanlık atmosfer müthiş... Tiernan; aşkı,  dostluğu ve ihaneti ustalıkla harmanlıyor.” Publishers Weekly

“Baştan sona gerilimi hiç azalmayan hikâyenin kahramanı Morgan, bildiğimiz cadılardan çok farklı.”  School Library Journal
~~~
 Cadı - Cate Tiernan || Kitap Tanıtımı

Hiçbir Büyü Aşktan Daha Etkili Değildir Büyülü Bir Aşk, Destansı Bir İhanet...

Eski ve güçlü bir cadı ailesinin yaşayan en son üyesi, benzersiz telema güçlerine sahip Morgan Rowlands, doğuştan bir cadıydı.

Morgan, hayatının aşkı ve ruh eşi Cal’in yardımıyla varoluş amacını anladı. Fakat bunun için bir bedel ödemesi gerekiyordu. Çünkü, her ne kadar şartlar onları ayırsa da, Morgan ve Cal’i birbirine bağlayan ürpertici, karanlık bir sır vardı. Ve Cal’in büyü dünyasına duyduğu açlık Morgan’ı korkutuyordu.

Oysa artık Morgan’ın duygularını netleştirecek başka bir gerçek var o da aşk. Morgan sonunda gerçek aşkının ve onu yok edecek kişinin kim olduğunu ayırt edebilecek mi?

9 yorum:

BLOG DESIGN BY KRİSTALKİTAP