aşık bir adam sissoylu elantris kafes
"Dünyada sadece tek bir şey kötü yürekli bir insana karşı durabilir. O da başka bir insandır.
Ayıbımızda yatar şerefimiz. Sadece bizim ruhumuz, kötülüğe açık olan ruhumuz, onu yenmeye muktedirdir.

― Ursula K. Le Guin, En Uzak Sahil
shadow

Kasey Michaels - Alev Alev (Daughtry Family #2)

Ocak 14, 2014
alev alev kitap
alev alev kitap

Tür: Tarihi Aşk Romanı
Goodreads Puanı: 3.64
Orijinal Adı: How to Tame a Lady
Sayfa Sayısı: 336
Baskı Yılı: 2012
Çeviri: Seden Gürel
Yayınevi: Pegasus Yayınları


Ne kadar uzak durmaya çalışsanız da aşk sizi baştan çıkartır!

Leydi Nicole Daughtry erkeklere karşı savunmasız kalmamaya yemin etmiştir. Aşkın ızdıraba sebep olduğunu gördüğü için pek çok taliplisi olmasına rağmen ilişki yaşamak istememektedir. Fakat Basingstoke Markisi Lucas Paine’le tanışınca Marki’yi saran tehlikeli ve esrarengiz olaylar ilgisini çeker.

Lucas ise intikam hırsıyla yanıp tutuşan bir adamdır. Güzel bir çehreye kanmak aklının ucundan bile geçmemektedir. Ancak Nicole ile ilişki yaşarsa, düşmanlarını kandırabileceğini bilmektedir. İhanetin kol gezdiği bir dönemde Lucas, Nicole’ü zarar görmekten, kendi kalbini ise Nicole’den sakınabilecek midir?

“Yarattığı sempatik karakterler ve eğlenceli öykülerle tanınan Michaels, bu hareketli romana tehlike ve heyecan eklemeyi unutmamış.”-Romantic Times


Serinin tartışmasız en hareketli kitabı diyebiliriz Alev Alev için. Rafe'in kız kardeşi, Lydia'nın ikizi, Leydi Nicole Daughtry, oldukça yaramaz, kıpır kıpır yerinde duramayan, annesinin sürekli olarak evlilik peşinde koşması ve ikizi Lydia'nın ise ilk aşkının ölümüyle yıkılmasıyla iyice aşka tövbe etmiş ve asla evlenmeyeceğini sürekli olarak dile getiren daha 18'inde olan bir kızdır. Londra sezonuna katılmaya oldukça hevesli fakat balolar partiler onun için sadece eğlence anlamı taşımaktadır. Kesinlike koca avına çıkmamayı ve yakışıklı bulduğu hemen hemen her erkekle flört edip onların kalbini kırmayı hedeflemektedir.

Alev Alev kitabı

Basingstoke Markisi Lucas Paine ise Nicole'nin tam tersidir. Katıldığı her baloda kimsenin dans etmek istemediği leydileri dansa kaldırır. Dul annesine karşı oldukça hoş görülüdür. Kumar oynamaz, enfiye kullanmaz. Mükemmel bir binici, kılıcını ve yumruklarını çok iyi konuşturan bir beyefendidir. Fakat bir takım planları ve su yüzüne çıkarmak istediği sırlar vardır. Bu yüzden de evlilik şuan düşünebildiği en son şeydir.

Alev Alev kitabı


Ta ki küçük bir su birikintisi içinde, Leydi Nicole ile çarpışıncaya kadar. İkiside o küçük çarpışmaların hayatlarını tamamiyle değiştireceğinden habersizdir. Nicole ettiği onca yemine karşın, ilk görüşte neredeyse aşık olur. Lucas ise ihtiyaç duyacağı en son şey ile karşı karşıya kalmıştır. Şaşkınlık verici derece bir güzellik. Öpülesi dudaklar. Yaşam dolu, korkusuz, eğlenen ve cüretkar gözler.

Alev Alev kitabı

Nicole uzun süre aralarında çekime karşı koymak için uğraşır, Markiye sadece arkadaş olmak istediği söyler ama Lucas sadece arkadaş olmakla yetinmemeye kararlıdır. Ayrıca her ne kadar uğraşması gereken sorunları olsada Nicole'den uzak kalmamak için onuda planlarına dahil eder. Ve böylece, durdurulamaz bir maceranın içine düşerler.

Alev Alev kitabıAlev Alev kitabı
Alev Alev kitabıAlev Alev kitabı
Alev Alev kitabıAlev Alev kitabı

Evet, yazarın ikinci kitabı da bir solukta okunulup bitirildi. Yazar gerçekten insanı sıkmadan, olayları sakız gibi uzatmadan, sürekli entrikalar çevirmeden, hemen hemen her okuyucuya hitap edecek şekilde yazmayı başarıyor. Dili de gayet sade. Kafa karışıklığı olmuyor okurken. Ben bu yazarı gerçekten sevdim. 4. Kitabınıda sabırsızlıkla bekliyorum çıkmasını. :) Size de serinin sadece tek bir kitabını değil, gönül rahatlığıyla tüm seriyi tavsiye edebilirim.

7 yorum:

  1. Serinin gerçekten tamamını sevdin mi? ben ilk iki kitaba bayılmıştım ama üçüncü kitap Nefes Nefese kitabını sevemedim yaa. Tanner da Lydia`da çok şey vaat ederken hiç bişey vermemişti. Ama dördüncü kitabı sırf Justin için merakla bekliyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ah evet gerçekten sevdim. :) Her kitabın ayrı bir lezzeti var. İlk kitap eğlenceliydi, ikincisi ise çok hareketliydi. Nefes Nefese'de ise yazar biraz daha sakinlik katmış kitabına. :) Zaten Tanner ve Lydia'nın durgunluklarını bastırmak için de özellikle Baron'u yazmış gibi hissettim ben.

      O geveze Baron'un kitabını bende merakla bekliyorum. Nefes Nefes'e de neredeyse Lydia ve Tanner'den çok daha fazla diyologu var. :) Kendi kitabında da yine bu kadar geveze mi olacak merak ediyorum.

      Sil
    2. hiç bu açıdan bakmamıştım yani sakinlik falan =) ama bana göre değil cidden. olaylar fazlsıyla hallolmuştu aralarında herşey fazla süt limandı =)
      Justin`nin kitabından çok umutluyum ama =)

      son olarak kelime doğrulamayı kaldırır mısın? aşırı tembelim ve yorum yaparken bide onu girmek beni bezdiriyor =) benim gibi tembeller kaldırırsan bence çok sevinir=9

      Sil
    3. Eğer seride sadece o kitabı okumuş olsaydım bende senin gibi düşünebilirdim hatta kesin öyle düşünürdüm ama peş peşe okuyunca hoş geldi bana. :)

      Justin çok hareketli bir karakter. Kitabı da kesin hareketli olur. Hatta Sımsıcak ve Alev Alev'in arasında bir şey olur gibi geliyor bana. :)

      Kelime doğrulamayı da kaldırdım hemencicik. :)

      Sil
  2. Merhba elinde kayes michaels uclemesi olan var mi??

    YanıtlaSil
  3. Merhaba filmin adi ne acaba .

    YanıtlaSil

BLOG DESIGN BY KRİSTALKİTAP