aşık bir adam sissoylu elantris kafes
"Dünyada sadece tek bir şey kötü yürekli bir insana karşı durabilir. O da başka bir insandır.
Ayıbımızda yatar şerefimiz. Sadece bizim ruhumuz, kötülüğe açık olan ruhumuz, onu yenmeye muktedirdir.

― Ursula K. Le Guin, En Uzak Sahil
shadow

Kasey Michaels - Sımsıcak (Daughtry Family #1)

Ocak 14, 2014
sımsıcak kasey michaels
sımsıcak kasey michaels

Tür: Tarihi Aşk Romanı
Goodreads Puanı: 3.59
Orijinal Adı: How to Tempt a Duke
Sayfa Sayısı: 320
Baskı Yılı: 2012
Çeviri: Seden Gürel
Yayınevi: Pegasus Yayınları


Bir dükü nasıl baştan çıkarırsınız?
Baştan çıkmaya meydan okuyarak... 

Savaştan bir dük olarak geri dönen Rafael Daughtry, Napoléon'un ordularından çok daha korkunç bir kuvvetle çarpışmak zorunda kalınca, Rafe'in çocukluk arkadaşı Charlotte Seavers gönülsüzce de olsa ona yardımcı olmaya karar verir: Dük'ün ele avuca sığmayan ikiz kız kardeşlerine göz kulak olacaktır. 

Fakat Rafe'in elinden kim tutacaktır? Çocukluğunu hatırladığı afacan kız, göz alıcı güzelliği ve derin sırlarıyla aklını çelen, çekici bir kadına dönüşmüştür. Charlotte'ın erkeklere güvenmemek için haklı sebepleri olsa da Rafe'in onu baştan çıkarma çabaları aklını çelebilecek midir?

"Bu muhteşem yazar, tutkuyu, mizahı ve derinlikli karakterleri bir araya getirerek sevginin gücünün nelerin üstesinden gelebildiğini anlatıyor. Bu dokunaklı romansı okurken hem gülecek hem de birkaç damla gözyaşı dökeceksiniz."-Romantic Times-

Sımsıcak kitabını aslında sadece, Nefes Nefese'ye başlamış ve ilk aşkının ölüm haberini ona getiren adama aşık olan bir kızın hikayesinde ki küçük detayları merak ettiğim için okumaya karar vermiştim. Böylece Nefes Nefese kenara bırakıldı ve elime Sımsıcak kitabını alarak, Leydi Lydia'nın nasıl aşık olduğunu, aşık olduğu adamın kim olduğunu öğrenmek için büyük bir hevesle okumaya başladım. Tabii Lydia'dan istediğim kadar çok bahsedilmedi ama Rafe ve Charlie -aslında Charlotte ama Rafe Charlie demeyi tercih ediyor- ilgimin başka yerlere kaymasına vesile oldular. Böylelikle iki renkli karakter daha tanımış oldum.

Charlie çocukluğun beri, Rafe'e aşıktır. Ve Rafe savaşa gittiğinde bile bir gün onun geri döneceğini düşünerek kimseyle evlenmemiş, Rafe'in yolunu gözlemiştir.

sımsıcak kitabı

Rafe ise Charlie'nin farkında değildir. Ve annesi 3. evliliğini yapıp tekrardan çocuklarını kendisinden uzaklaştırıp amcalarının evine gönderdiği zaman, bu duruma daha fazla tahammül edemeyip savaşa katılmaya karar vermiştir. Daha doğrusu, kuzenlerinin pisliklerine şahit olup, amcası tarafından olayın örtbas edilmesi için ona sunulan seçeneklerden biridir. Ve oda kararını savaşa gitmekten yana kullanır. Ama gel gör ki, amcası ve iki kuzeni bir deniz kazasında ölürler ve yerine Dük olarak Rafe geçer. Böylece artık daha fazla savaşmaması gerekmektedir. Gerçi Rafe için asıl savaş şimdi başlamaktadır. Çünkü bırakın koca bir Düklüğü yönetmesini, malikaneyi bile nasıl çekip-çevireceğine dair hiç bir fikri yoktur. Birde bakması gereken 16 yaşında ikiz kız kardeşleri vardır!

sımsıcak kitabısımsıcak kitabı

Neyse ki yardımına Charlie koşar. Ve Rafe'in onu ilk gördüğü andan beri sürekli aklını kurcalamasına sebep olur. 

Neşeli karakteri ve hazır cevaplarıyla, kimi zaman verdiği emirlerle, kimi zaman zekasıyla, kimi zamanda gizemiyle benim çok eğlenerek okuduğum bir karakter oldu Charlie. Ve böylelikle Rafe'ide kendine yavaş yavaş bağlamayı başardı! Aslında amacı bu değildi ama eh fena mı oldu işte. :)

sımsıcak kitabı

Rafe ise nasıl desem çok fazla tahmin ettiğim gibi bir karakter çıkmadı. Ben aşırı kıskanç erkekleri okumaya alışmışım. O yüzden kardeşlerinin evliliklerini planlarken verdiği kararlarla çok şaşırmama sebep olmadı desem düpedüz yalan olur. Ama tahmin edebileceğiniz gibi diğer tüm karakterler kadar, Rafe'de aşırı tutkulu, sevdiği kadına karşı çok hassas, zeki, eğlenceli, yakışıklı ve sempatik. 

Ben ikilinin arasında ki çekişmeleri, kavgaları, tutkuyu, aşkı ve kıskançlıkları okurken çok eğlendim. Eminim sizde okurken benim kadar eğlenirsiniz. :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

BLOG DESIGN BY KRİSTALKİTAP