aşık bir adam sissoylu elantris kafes
"Dünyada sadece tek bir şey kötü yürekli bir insana karşı durabilir. O da başka bir insandır.
Ayıbımızda yatar şerefimiz. Sadece bizim ruhumuz, kötülüğe açık olan ruhumuz, onu yenmeye muktedirdir.

― Ursula K. Le Guin, En Uzak Sahil
shadow

Yorum: Duvarların Dili Olsa - Alice Clayton (Cocktail, #1)

Eylül 06, 2014

Tür:  New Adult, Romance, Contemporary
Goodreads Puanı: 4.19
Orijinal Adı: Wallbanger
Sayfa Sayısı: 408
Baskı Yılı: 2014
Çeviri: İpek Zeynep Esen
Yayınevi: Dex Yayınları


Bazen duvarlar o kadar incedir ki tutku aradan sızıverir.
"Ah, tanrım."
Tak.
"Ah, aaahhh."
Tak tak.
Neler oluy...
"Oh, aahh, çok iyi!"
...
Caroline, San Francisco'daki yeni dairesinde ilk uykusundan işte böyle uyandı.
Çapkın komşusunun adeta küçük bir haremi vardı. Her gece başka bir kadınla, Caroline'ın yatak başındaki tabloyu kafasına düşürecek kadar hızla duvarları gümbürdetiyordu. Hatta Caroline'ın kedisi Clive bile bu seslere kayıtsız kalamamış, düz duvara tırmanmaya başlamıştı. Artık uyku haramdı.

Kapı deliğinde nöbet tutmasına rağmen bu gizemli adamın neye benzediğini bir türlü göremiyor, meraktan ve sinirden çıldırıyordu. En sonunda, bir gece, bu tantanaya daha fazla dayanamayıp hışımla adamın kapısını çaldı.

İlk görüşte aşk, hiç bu kadar eğlenceli, komik ve tutkulu yazılmamıştı.


Bir daha tur kitaplarını okumamaya dair bir yemin mi etsem? Öyle bir karar alsam ve bu kararımdan memnun olsam.. Nasıl olur? Bence harika olur! Şuana kadar turu yapılıpta anlatıldığı kadar sevdiğim tek kitap Dublin Caddesi oldu. -Düzeltme Fırsatçıya da tur yapılmış, hiç haberim yoktu. Bende söylenip duruyordum böyle harika bir kitabı nasıl kaçırırlar diye- Dexplustan çıkan bir kitap vardı neydi o kitabın adı? Geçmiş güzellik? Yok değil, Gelecek acı? Ay yok dur öyle de değil... Güzel Acı? Böyle bir şey miydi sanki? -Öfff üşenmede kalk git bak kitaplığına Kristal!- Durun bir yere kaybolmayın, hızlıca gidip bakıyorum. Çok merak ettim adı neymiş... Acıtan Güzellik. Evet kitabın adı böyleymiş. Hehhee olsun en azından yaklaşmışım baya değil mi? :)

Neyse efendim ne diyorduk? Hah tur kitaplarını bir daha okumayacağım diyordum. Acıtan Güzellikle beraber okuduğum diğer tur kitaplarını da sayarsak -bunlara, Ölümcül Labirent (adını yanlış hatırlıyor gibiyim sanki) Beni Seç, Kötü Çocuklar, Tatlı Bela (yine diğerlerine göre çok çok daha iyi ama cık 3 puandan fazla ederi yok), Uyumsuz, Uçuşta, İlk Defa, Araf ve Demir Kral da dahil (başka okuduğum varsa da adını hatırlamıyorum)- sevmedim. Sevemedim. Öyle bahsedildiği kadar ahım şahım bir şey olmadıklarını öğrendiğim zaman yaşadığım hüsranla yapılan yorumların gerçek olmadığını düşünmeye başlamamla birlikte artık tur kitaplarını okumama kararı almayı yavaş yavaş -yavaş yavaş mı bence artık hızlansan iyi olur Kristal!- düşünmeye başladım. 

Yok efendim mantıklı düşününce onlarda haklı tabii. Kim enine boyuna bir kitabı yeripte onun reklamını yapabilir ki? İllaki güzel bir yorum yapmaları gerek. Yoksa o zaman o tur olmaz değil mi? Yani laflarım yanlış anlaşılmasın kimseye bir şey dediğim yok. Çok uzatmayım veryansınlarımı da kitabın yorumuna geçeyim...

Wallbanger, Türkçeleştirilmiş adıyla Duvarların Dili Olsa ya da Duvardelen de bahsedildiği gibi bir kitap değilmiş meğersem. Aslında diğer okurların yorumlarına baktığım zaman da bir çok okuyucunun 3 puan verdiğini gördüm. Yani akıl mantık işte. Seni uyardıkları halde niye gidip okursun ki?
Şimdi efendim şu tatlı seksi Simon var ya! Hah işte o ne tatlı ne de seksi. Tamam başlarda insanın gözüne bir hoş geliyor falan ama yok anam ilerleyen sayfalarda yazar samimi bir ortam yaratayım derken tiksindirdide tiksindirdi beni çocuktan. Geğirmeler, göbek kaşımalar, horlamalar... Üff rezil yeminle rezil... Güzel değil böyle şeyler. Samimi de değil. Hatta tiksindirici! İnsan sevmediği birinden böyle şeyleri görünce midesi kalkıyor. Gerçekten hani delicesine falan aşık olmanız lazım ki aman da amaannn karnı doyunca bir güzel geğirirmiş benim aşkımmm diye sevesiniz. :D Anlayacağınız ben sevmedim Simon'u. Iyhh hatta tiksindim... İstediğin kadar sekizli kasların olsun Simon bir kere tavır yoksa seksilikte yok. 
Gelelim Caroline'a. Ohh ona ne demeli. Tam bir OR'cu. Sürekli OR'umda OR'um. Benim kayıp OR'um diye gezindi durdu kitap boyunca. Bu OR nedir derseniz, Caroline'ı bir süredir ziyaret etmeyen orgazmları. Evet seks hayatı yerle bir kadın. Bu yüzden çok mutsuz. Evladı kaybolmuş bir annenin çocuğunun adını sürekli sayıklaması gibi buda sürekli OR'unu sayıklıyor. Boş bir kadın. Zeki değil. Zeki espileri de yok. Hiç gülmedim. Tek bir cümlesine bile. Sıkıcı bir tip. Hatta... Ne hattası? Ne için hatta dediğimi unuttum iyi mi? 
Kitapta hiç mi güzel şeyler yoktu? Vardı ama çok az. Tek bir incir çekirdeğini doldurur belki hatta iki incir çekirdeğini doldurabilir. Ama koca incirin tadı güzel değilken sırf o iki incir çekirdeği için ağız tadını bozmaya gerek var mı? Yok. Şart değil. Gereklilik değil. Bu kitabı okumakta öyle.. Okuyamadım ben alamadım çok merak ediyordum halbuki bu kitabı diye sayıklamayın. Üzünülecek bir yanı yok, zira bir Dublin Caddesinden aldığınız zevki alamayacaksınız. 
Buraya kadar gelebildin mi gerçekten sayın okuyucu? Çok baltalamışım kitabı değil mi? Ama sevmedim napimmm. Şimdi sevmediğim bişeyden de güzelcene bahsedemiyorum. Sonra ortaya böyle yorumlar çıkıyor. Ay afedersin şu yaptığım yorum değil senin de ekran başında sayıkladığın gibi. Tamemen kendi kendime konuşmalarımdan ibaret. Bu aralar çok sık yapmaya başladım bunu sonum iyi değil. 

+Kendine gel kızım, kendine gel Kristal. Geceyarısı bik bik bik konuşmalarını kendine sakla. Ben sessiz sakin bir şekilde mangalarımı okumaya dönmek istiyorum. Anlaştık mı? 
-Anlaştık efendim. Manga de canımı ye. Yine yaoi okuyacaksın değil mi? 
+Evet. 
-Oleeeyyy yaşaşıınn. Ama şeeyy..
+Ney?
-Elimizde hiç Türkçe yaoi kalmadı ki?
+İngilizceden okuruz bizde Kristal dert etme! Hem daha bir sürü one-shot var!
-Ohh evet doğru diyorsun bir dolu one-shot. Yalnız ben Takano-sanı özledim. :(
+Bahsetme şimdi ondan bahsetme. Bak yine gözlerim onu arar oldu bende özledim yaa. :( 
-O zaman tekrar okusak Sakeiichi Hatsukoi'yi?
+... öyle olsun madem.

offf harbi iyi değilim ben.

32 yorum:

  1. Kristal,
    Tur kitaplarını seçerken sevdiğimiz türde olmasına dikkat ediyoruz ve böylece sevmediğimiz kitaba tur yapmak gibi mecburiyetimiz kalmıyor. Yoksa senin ima ettiğin gibi kötü kitap olsa bile iyiymiş gibi gösterip reklam yapılmıyor. Tamam, reklam yapıyoruz ama reklamlardan sonra yorumlarımızda -kabul ediyorum dürüst olmayanlar var ama hepsinin yorumuna bakmanı öneriyorum.- kendi düşüncelerimizi yayıncıdan tepki alacağını bile bile açıklamaya çalışıyoruz ve tur grubuna dahil olmadan yayıncı ve blog turu arasındaki ilişkinin ne kadar gerilim dolu olduğunu bilemezsin. Ve kendi kitap zevkine uymuyor diye 5-6 kitap üzerinden blog turlarını genel olarak yargılayamazsın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kötü kitaplar iyi gösteriliyor demedim. sadece bahsedildiği kadar iyi çıkmıyorlar her zaman dedim. zira içinde gerçekten yapılan yorumları ve reklamları hak edenler var ki bunlardan bir kaçını bende büyük bir zevkle okudum yazımda da belirttiğim gibi.

      ve şuda bir gerçek, sizin zevkinize -tür olarak- her ne kadar hitap etmiş olsa bile yazarın dilini anlatımını beğenmeme gibi bir durumunuz olabilir. zira çevirisi bile çok kötü olabilir. bu durumda kalkıp kitabı yerecek haliniz yok. :) yine de güzel diyeceksiniz.

      ki zaten bununla alıp veremediğim bir durumda yok. olması gereken buysa bu şekilde yapılır. sadece kendi adıma artık beklentilerimi turlarda bahsedildiği kadar yüksek tutmak istemiyorum, yorumu yayınladıktan sonra aklıma gelen bir kaç kitap daha oldu ki tur boyunca çok beğenilip benim beğenmediğim. hele bir kitap vardı bir turunu yapan grubun yorumlarına baktım bir de diğer okuyuculara. beğenmeyenlerin sayısı bir hayli fazlaydı.

      sonuç itibari ile kimseyi yargılamıyorum. :) sadece turlara aldanıp aldanıp aldığım kitapların bende hep bir hayal kırıklığı yaratması sonucu artık böyle bir kanıya vardım. bunu da 5-6 kitapla değil baya bildiğin adını yazmayı unuttuklarımla beraber rahat 14-15 kitap ediyor ki bu da az bir sayı değil. :)

      Sil
  2. Sabah sabah işim gücüm var ama dayanamadım yorumunu okudum :D Dublin'den tut geri kalanlarına kadar her şey tam düşündüğüm gibi. Acıtan Güzellik fiyaskosu da dahil (:
    Hoş ben bu tarz reklam yapılan kitapları okumayı bırakalı çok oldu ama sadece tur değil. Bence mantık şu, bir kitaba 10 kişinin güzel yorum yapması değil, yorum dışında döndürdükleri şeyler. Şunun gibi. Amanın falanca yazar geliyor, oradan at 10 tane alıntı, işte işinde yakışıklı da biri varsa falanca kişi aşağı falanca kişi yukarı. Nasıl bekliyoruz anlatamam vs vs. Ki inş anlatabilmişimdir , yazarken emin olamadım :D
    Dediğimi yap yaptığımı yapma diye bir söz var ya aklıma o geliyor bu durumlarda :D Kendimde tur grubundayım ama kendi okuduğum ve ortalama bulduğum -ki bazen ablam okuyor kitapları kimse farketmiyor ama nedense imzası da farklı aslında hayret :D- kitapları övemem. Hatta bu sebeple yazar küstürdüğümüzde oluyor ama yapacak bir şey yok :D
    Böyle çok popüler kitaplar yerine daha az duyulanları tercih etmeliler belki de. Ya da bunlar sayelerinde böyle popüler de olabiliyor olabilir :D Gerçi ben önce ing okuyanları duymuştum acaba çeviriden midir nedir her okuyan da bayılmıştı :D
    Tur kitapları okumamazlık yapma bence :D Çok güzel, arada kaynamış belki sana hitap etmeyeceğini düşündüğün güzel kitaplar var. Mesela Lena Diaz. Çok güzel romantik polisiyeler yazıyor. Hatta içinde hafif korkutucu şeyler geçse bile okuyamayan arkadaşın elinden alamıyoruz çıkınca :D Ciddiyim ama hayatta okumaz çok etkilenir falan ama korka korka da olsa okuyor :D
    Her şeyin fazlası zarar grçekten. Dublin'de tee 2015'de geliyormuş arkadaş beğenmesek şimdi seri bitmişti (:

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amma yazmışım, sazı elime alınca ayarı kaçmış pardon (:

      Sil
    2. Ben senin yorumlarına bayılıyorum yaa. :) Bir çok konuda hem fikir oluyoruz. Söylediklerinde de haklısın aslında, tur kitabı olsun olmasın yapılan bağırınmalar -böyle bir kelime var mı? :D- etkiliyor daha çok.

      Tur kitaplarına da çıktığı gibi yanaşmayacağım bundan sonra. İlla ki diğer okurlarında yorumlarına bakacağım. İncik cincik edip öyle yanaşacağım kitaplara. :) Belki sen benden önce okursun da seni takip ederim. :D

      Sil
    3. Teşekkürler bende seninn (: Gerçekten de çoğu kitapta aynı oluyor fikrimiz ve bence bağrınma diye bir kelime yoksa da olmalı yapılan tam olarak (:

      En iyisi öyle. Ben artık ablamı kobay yapıyorum yaşasın hızlı okuyan ablalar :D

      Sil
    4. Bende öyle bir abla yok ne yazık ki. Kendim okuyup kendim deneyimlemek zorunda kalıyorum :(

      Sil
  3. sorun bende saniyodum. :) yazini okuyunca rahatladim, yalniz degilmisim! :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hehehe yalnız değilsin sende bizdensin! :) sevmeyen yada düzelteyim bahsedildiği kadar çok iyi olmadığını düşünen bir çok okuyucu var merak etme. :)

      Sil
  4. yoruma katılıyorum..ne demek istediğinide anladım.bende bazen o "ÇOOOOK" mükemmel kitaplara kanıp hayal kırıklığına uğradığım oldu.
    Evet sever ve översin anlarım ama çok da mükemmelleştirmesen olmaz mı.Beklenti yükseliyor böylece aradığını bulamayınca hayal kırıklığına uğruyorsun.
    Bu kitapta da yorumuna katılıyorum.Hem de her kelimene.sen zaten yazmışsın uzatmayayım.başlarda iyi gibiydi ama sonra çok sıkıldım.Ki ben her kitabı sevmeye meyilli bir insanım..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ahh hele ben, aşklarım daimi olmasa bile illaki ağzımın suyunu akıtırım kitap karakterlerine. Bunda da en büyük hevesim oydu. Kitabı sevmesem bile erkek karakteri kesin severim diyordum ama oda ne Tanrım! :D Düşündüklerimin tam tersiydi. Tik-sin-dim! :D

      Sil
    2. ay annem kaç gündür hastalıklardayım ancak gelebildim.Aslında tur kitaplarında pek bir sorun yok facede reklamları paylaşımları görünce ister istemez beklentim artıyor benim..Bu arada bende sevmedim bu adamı ya..çok mu pasifti ne?

      onun dışında ben yorumlara pek takılmıyorum konu ilgimi çekmişse zaten alır okurum.Bide tatlım düşününce çok sert yazmışsın sanki..sonuçta bildiğim kadarıyla sen yorum okumazsın ki o.O zira hepsini tek tek takip etmesemde yorumlarını takip ettiğim bir kaç arkadaş var.Onlarda sevmediklerini şak diye yazarlar..Zira herkesin zevki farklı :P

      demem o ki facedeki görsellerden çok yorumlara bakmam lazım benim..görseller çok güzel oluyor ve benim içim açılıyor :P

      Sil
    3. Ayy canim gecmis olsunn. Daha iyisindir umarim?

      Valla face kullanmiyorum biiliyorsun. O yuzden her turuda takip edemiyorum. Bloglarda paylasilan gorselleri gorebiliyorum anca.:))

      yorumda dedigin gibi okumam. Ama almayi dusunmuyorsam dert degil diyip okuyorum yaa. Sonra basima is aciyorum iste boyle. Ozellikle Demir Krali hic almayacktim mesela kimdi sen miydin ki skici demisti biri bana ama dayanamadim aldim.iste tur yorumlarindan sonra. Bu kitapta da oyle oldu. Bana alma gerek yok dedi bi okuyucu bende kesin almam dedim diye okuma gafletinde bulundummm. :( oyle istee :D cok cabuk gaza geliyorum sanirimm. :D

      ay bidecildirdim telefondan yorum yazacagim.diye yanlis falan yazdiysam artik kusura bakmayinn. :)

      Sil
    4. ay sorma iki gündür boğaz ağrısı ses kısılması üç gündürde griple uğraşıyorum.Ne uyku kaldı nede dinlenme.zombi gibi dolanıyorum etrafta.aman evlerden uzak.Yinede şikayet etmeyeyim nefes alıyorum sonuçta :)
      bide mobilden mi yazıyorsun.ben iki saniyede sinir krizi geçirip bırakıyorum.Zor o iş yahu zor :)

      Demir Kral'ı ben okumadım ama düşünüyordum okumayı.ne yapsak ki şimdi? :)
      e yani sende bile bile yanmışsın.gördüğün gibi seven olduğu gibi sevmeyende var.sanırım bu tamamen zevk meselesi.
      ah benim sevmediğim şeyler o kadar az ki en az bana dikkat et.zaten çok nadir öneririm.ha ha önerirken bile diğerlerinin yorumlarınada bakmalarını söylerim.

      Sil
    5. Senden 3 kitap tavsiyesi almış olmam lazım. 3'ünden de memnun kaldım. O Raphael'ı nasılda zevkle anlatmıştın da canım çekmişti. :D Adını unuttum şimdi kitabın ama sen anladın kesin ne olduğunu.

      Diğerleri de Dalgalar Hep Aşk Getirse ve ikinci kitabıydı. İlk kitap müthiş bir şeydi yaa. :) Hala daha aklıma geldiğinde o vibratör sahnesine gülerim. :D

      Demir Kral içinde ne desem bilemedim şimdi. Bana karakterler çok soğuk gelmişti. Sevmedim hiç birini. Hatta kitabı okurken acayip içim geçmişti de uyuyakalıyordum az kalsın. Sanırım kitap kıvrılacak kırılacak diye tam koyamadım kendimi uykuya. :)) Ben tavsiye etmiyorum ama dediğin gibi biraz da zevk meselesi sanırım. Beklentilerine göre değişiyor sevilip sevilmeyeceği. :)

      Birde yine senin tavsiyenle, Zehir Ustasına başlayacağım ama kitaplar alınmayı bekliyor. ^_^ Sevmeyen pek kişiye rastlayamadım o seride. Toplu alıp tek seferde bitirebilirim her an seriyi. ^_^

      Sil
    6. vayy yorumu pkuyunca çok mutlu oldum şuan..allahım Dalgalar hep aşk getirse benimde bayıldığım bir kitaptı..onu tereddütsüz öneririm.
      dur ben bir bakayım demir kralın iç yazılarına ve tabi klasik ben birde sonuna..duruma göre okuyabilirim..
      zehir ustası güzeldi ya..farklıydı en azından..

      Sil
  5. Sana acil ulaşmam lazım, bi mail adresi var mıdır? ^_^ -Uzun Saçlı Kel Adam

    YanıtlaSil
  6. Goodreads'taki şu yorumuna kahkaha attım.

    "Bu kitabın adını orgazmını kaybeden kadının dramı yapmaları gerekirmiş aslında. "

    Okurken güldüğüm komik diyaloglar olsa da konunun yukarıda bahsedilen şey üzerine olması kitabın geneli hakkındaki düşüncelerimi değiştirdi.Boş zamanlarda okunabilecek bir kitap ama bir daha okur muyum?Okumam.Almadığıma da sevindim.

    Zaten Dex'ten on kitap çıkıyorsa bunların ikisi hoşuma gidiyor genelde çıkardıkları kitaplar pek benim tarzım olmuyor. :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet boş zaman da okuyabilirsin, biraz değişiklik istiyorsan okuyabilirsin ama aşık olacağın bir kitap arıyorsan kesinlikle yanlış kulvardasın demektir.

      Dex'in tüm kitaplarını okumadım. Okuduklarım da genelde sevdiğim yada orta karar kitaplardı hep benim için. Eğer Meleğin Düşüşü yada Beni Bırakma kitaplarını okumadıysan kesinlikle öneririm. ^_^ Bu ikisi favori serilerimdir. :)

      Sil
    2. Eh kesinlikle aşık olacağım bir kitap değil,bir romcom olsa da bu konuda Sophie'nin eline kimse su dökemez,onun en kötü kitabına bile aşık olurum mesela. :D

      Dex'ten 5 kitap okudum ve sadece iki kitabını okudum.Karanlığın Kızı ve Güzel Şeytan.Bu seriye bayıldım ama bütün kitapları aynı seviye de değil maalesef.
      Melek konulu kitapları pek sevmiyorum o yüzden hiç okumadım aaa yok ya Arafı okudum melek konulu olan ama onu da pek beğenmedim. :D

      Beni Bırakma'yı çok merak diyorum ama onu okuyacağım. :)

      Sil
    3. İnan bana melek sevmeyenler bile seviyor bu seriyi. :) Bence bi şans ver. Ön yargıyla yaklaşma seriye. Çok bayık aşk falan yok içinde. Farklı bi konusu ve zeki karakterleri var. Bir de deli bi kadın var ki sorma. :)) Çok güzel yaa valla oku nolur. :D Bişey kaybetmezsin kesinlikle.

      Sil
    4. Haha. :D O kadar övdün ki seriyi listeye aldım. :D
      Ama biraz bekleyecek,eğer beğenmezsem yorum yazarım yine. :D

      Sil
    5. :D Hahaha. Çok iyimiş! Beğeneceğine garanti veriyorum ben. En kısa zaman da geçer eline umarım kitapların. :))

      Sil
    6. Tüyapta kesinlikle geçecekler elime. :D

      Bu arada goodreadstaki tavsiyene uydum ve dalgalar hep aşk getirseyi okudum.Böyle başka tavsiyelerinde varsa dikkate alırım valla. :D
      Kitaba bayıldım son zamanlarda okuduğum en iyi romantik komedilerden. :))

      Sil
    7. Değil mi? :) Acayip komikti. Hele o vibratör sahnesi. Neredeyse gözümden yaş geliyordu gülmekten. :D

      Şuan aklıma gelmiyor valla. Ama geldiği an damlarım bloguna. Şunları şunlarıda okuyabilirsin diye. :)

      Sil

BLOG DESIGN BY KRİSTALKİTAP