aşık bir adam sissoylu elantris kafes
"Dünyada sadece tek bir şey kötü yürekli bir insana karşı durabilir. O da başka bir insandır.
Ayıbımızda yatar şerefimiz. Sadece bizim ruhumuz, kötülüğe açık olan ruhumuz, onu yenmeye muktedirdir.

― Ursula K. Le Guin, En Uzak Sahil
shadow

Manga Yorumu: Empty Heart ~Itsuwari no Koi Dakara~

Kasım 12, 2014

Tür: Manga, Yaoi (BL), School Life 
Mangahere Puanı: 4.81
Diğer Adı:  Empty Heart: False Love
Cilt Sayısı: 1
Çıkış Tarihi: 2003
Çeviri Grubu: Heterophobia Fansub
Manga-ka: Minase Masara



Lise öğrencisi Takumi, ağabeyinin arkadaşı ve aynı zamanda okulunda resim hocası olan Jun'a aşıktır. Fakat Jun uzun zamandır ağabeyi Ryuta'yı sevmektedir ve bu da Takumi'ye onu elde etmek için tek bir şans bırakmıştır: Çok benzediği ağabeyinin yedeği olmak!

Ancak olaylar düşündüğü gibi gelişmeyecektir

.



Abime aşık olan adama aşık oldum. Evet. Hikayemiz aynen bu şekilde. Liseye giden Takumi abisinin yakın arkadaşı Jun'a vurulur. Jun ise çok uzun zamandır Takumi'nin abisine aşıktır. Uzaktan uzaktan izler Jun'u. İçi acır ona karşı. Çünkü abisi Jun'un aşk dolu gözlerle baktığını bir gram dahi anlamaz. Jun'da beni sevmiyor ama en azından arkadaş kalalım ayağına tüm bencilliklerine katlanır Ryuuta'nın. 

Takumi o kadar çok abisine benzemektedir ki bir gün bu benzerliğini kullanarak Jun'u baştan çıkartır. Abisinin yedeği olur vs. vs... 

Tanıdık hikayeler. :) Japonların çok sık kullandığı fantezilerinden biri buda üvey kardeş sendromu gibi. :D Sonunu güzel bağladıkları sürece sıkıntı yok benim için severek okuyorum ama bunu pek beğenmedim. Açık konuşalım. Çok daha iyileri varken bununla idare etmek zor geliyooorrr. :)

Tek ciltlik mangaların kaderi mi budur? Genelde çok zayıf hikaye kurgusu oluyor. Ya da çizimleri pek iyi olmuyor. Mangakaların acemilik eserlerimi yoksa yayınevlerinin elinde bulundurdukları yedek mangalar mı? -Tamam son dediğim gibi bi şey gerçekte var mı bilmiyorum. Sekaiichi de geçiyordu böyle bi olay. Ondan düşündürmedi değil hani. :)

Neyse efendim. Vakit öldürmek istiyorsanız okuyun. Yok iyi bi şey arıyorsanız okumasanızda olur bu mangayı.

2 yorum:

  1. Bu mangayı uzun zaman önce okumuştum ve beğendiğimi hatırlıyorum :D Çizimlerinden olsa gerek , çizimler tam benlik :) Keşke daha uzun olsa , mangaka konuyu 3 cilde falan yaysa çok daha güzel olurdu :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çizimleri iyi ama beni kendine aşık edecek kadar değildi bana göre. :) Konusunu dediğin gibi belki 3. cilde yaysaydı daha fazla sevilebilirdi. Böyle biraz yavan kalmış gibi geldi bana. :)

      Sil

BLOG DESIGN BY KRİSTALKİTAP