aşık bir adam sissoylu elantris kafes
"Dünyada sadece tek bir şey kötü yürekli bir insana karşı durabilir. O da başka bir insandır.
Ayıbımızda yatar şerefimiz. Sadece bizim ruhumuz, kötülüğe açık olan ruhumuz, onu yenmeye muktedirdir.

― Ursula K. Le Guin, En Uzak Sahil
shadow

Manga Yorumu: Ookami Shoujo to Kuro Ouji

Kasım 17, 2014

Tür: Manga, Shoujo, Comedy, Romance, School Life
Batoto Puanı: 4.74
Diğer Adı:  Kurt Kız ve Kara Prens
Cilt Sayısı: 9+
Baskı Yılı: 2011
Çeviri Grubu: Tumitut Scanlation
Manga-ka: Ayuko Hatta


Erika, arkadaşlarına sevgilisi olduğu hakkında yalan söyler ve onları ikna etmek için tanımadığı bir çocuğun fotoğrafını çekip gösterir.

Aslında bu çocuk okulun Prensi olarak bilinen Sata Kyouya’dır ve Erika’nın arkadaşlarıyla yaptığı konuşmaları duyar.

Erika, görünüşüne aldanıp ona durumu ve sahte aşıklar olma fikrini açıklar. Kibar görünümlü Sata’nın, aslında bir Siyah Prens olduğunu fark eder ve artık sevgili rolüne karşılık onun “köpek”i olmak zorundadır.



Shoujo mangaların klişeliğini unutmuşum. :D Ah ama okuması çok zevkliydi yine de. Gayet keyifli keyifli ileriyor manga. Tam bi romantik-komedi tadında. Bazı yerler vardı ki aşırı güldürdü beni. Saf mı saf şirin bi kızımız var. Mangayı okudukça şöyle bir düşünceye kapılıyorum, 'Gerçekten Japon kızları böyle mi? Aşık oldukları kişinin peşinden koşan, onu kendine aşık edebilmek için erkeği uğruna her şeyi yapan -not: herşeyden kastım yemek yapmak, onun evini temizlemek ya da hastayken ona bakmak, ödevlerini teslim etmek gibi. :D- bu kadar verici tipler midir?' İnanın sürekli aklımda vızır vızır bunlar dolanıyor. :)) 

Eh birde 'Lütfen bana iyi bakın' lafları var. :D Günlük hayatta da sık sık bunu kullanıyorlardır değil mi? Yoksa her manga da bu kadar çok geçmez bu cümle. Ben Türkiye'de bunu birine söylesem karşıma geçip güler, hayırdır seni nüfusuma mı alıyorum diye. :D İnsanlarla olan iletişimleri çok farklı. Her daim kibar bi çerçeve içinde hareket ediyorlar. 
Mangaya dönersek, çizimleri çok hoş. Ana erkek karakterimiz dışında, sahneye arada bi giren başka bi kaç erkek oluyor başlarda. Onların da hepsi prens gibi. <3 Sonralar da mangaya dahil olan ve çıkmaya da niyetleri olmayan, bir tanesi daha baskın olmak üzere iki erkek karakterimiz de müthiş ötesi. Mangakanın tüm erkek karakteri bishounen anlayacağınız. :) Çekingeninden pisliğe, tez canlı olanından çapkınına hepsi çok tatlı.
Kızımız da çok sevimli. 3 de kız arkadaşı var. Hepsi güzeller falan. Tamam kızlar hakkında bu kadar ayrıntı yeter. :D Erika hakkında bir kaç şey daha yazacaktım ben yaa. Unuttum şimdi. Neyse efendim, tatlı, masum, saf, aşkının peşinden koşan, her daim onun için savaşan, güzel bişeyler duymak yerine sürekli kaba davranışlara maruz kalan bu kızıma acıyorum biraz. Onun yerinde olsam ben çoktan pes etmiştim.
Aklıma gelmişken söylemeden edemeyeceğim. Lux serisinde ki Daemon Black'in öküzlüğüne vurulanlar, Kyouya sizin şuan ki açlığını karşılayabilecek, hatta Daemon'a olan aşkınızı ezip geçebilecek bir karakter. Şans vermek isterseniz eğer, tüm öküzlüğüyle sizi bekliyor olacak. Tamam şey bu konuda pek emin değilim. Beklememe lüksü daha fazla. :)) 

8 yorum:

  1. Mangası da animesi de çok güzel.Normalde mangasını okuduğum animeleri pek beğenmem ama Ookaminin ikisi de güzel. :)

    Bu arada teman mı değişti? Yukarıda ki kurt çok şık olmuş. :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Animeye cesaret edemedim. Kararsız kaldım beğenmiyorum çünkü her manganın animesini bende. Şimdi sen beğendiysen izleyebilirim belki. :)

      Eveeet tema değişti. ^_^ Beğenmene sevindim. :)

      Sil
    2. Mangayı nerden aldın acaba ve isim olarak ne dedin? Ookami Shoujo to Kuro Ouji mi yoksa Kurt Kız ve Kara Prens diyerek mi aldın?

      Sil
    3. Bu mangayı istiyorum ama hiç bir yerde bulamadım alanlar varsa nereden aldığını söyleyebilir mi

      Sil
  2. O kadar shoujo okuyorum bunu hala okumadım :D bu aralar hybrid childı tekrar tekrar izlemekten mangalara dönüş yapamadım zaten :D konusu farklı olsa da o sahneler falan bana Ldk'yı hatırlattı birazcık zaten her shoujoda belli başlı sahneler aynı oluyo :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ldk hangi manga oluyor? Hybrid Child'ın tüm bölümleri de tamamlandı mı? O.o Aman tanrım o kadar uzak mı kalmışım gerçekten şu internet şeysinden. O.o

      Sil
    2. Tamamlanmadı diye biliyorum :D Ldk da şu sıralar filmi çıkan bir manga ne yazık ki filmini çevirmemekte ısrarcılar :(

      Sil
  3. mangasını arıyodum buraya düşmüş yolum.d görünce yazmadan edemedim.
    yıllar önce animesini izlemiştim. şimdi tekrar izledim. tam hatırlamıyorum ama ilk bölümlerde kusacak gibi oldum erikanın davranışlarından.(ilk izlediğimde muhtemelen kalbim ağzımdadır d)
    bence; bizim dizilerimize bakarak konuşuyorum. her ülke kendi kültürünü yansıtmıyor. bizde ve yurtdısında çok izlenen konaklı diziler var mesela gerçeği hiç yansıtmadıgını bangır bangır söylüyor eleştirmenler.
    aynı bu şekilde japonların kibar oldugu dogru. ve şu meşhur laf
    lütfen bana iyi bakın.
    bu lafı kullandıklarına inanıyorum. ama belki "hoşçakal" kadar dile pelesenk olmuş bir laftır manasını düşünerek etmiyor olabilirler(hayalgücüm tabii :p)
    nihayetinde kızın çocuğun peşinden koşması bana kadınların ezildğini anımsattı. içine bol shoujo malzeme yerleştirip bunu gözümüzden kaçırmaya çalışmışlar..
    kızı köpeği saydı, tasma takmak istedi.sahte çıkışta tamam ama gerçekten çıktıklarında bile köpeğini koşturur gibi herşeyi kız alıyordu para verdi dondurma bilet falan... normalde kore dramalarını bırak bizde bile bunları erkekler yapar.
    travma geçirmemiş çocukluğunda. buna rağmen sevmeyi öğrendiğinde bile hala kadınlara karşı mesafeli duruyor gibiydi.
    hulasa japonların kadına vermediği değeri aslında biraz süsleyerek harika birşeymiş gibi göstermiş.
    yanlış anlamayın kötülemek değil amacım. ilk 5 bölümden sonra zaten yine beğenerek izledim. çizimleri ve müziği ile ayrı bir yeri var bende.
    ama sadece süslü ve renklilerin ardında gördüğüm realizm japonların gösterdikleri gibi olmadıklarıdır.
    aksini düşünürsek; k dramanın üzerimizdeki etkisine bakarak koreli tüm erkekler evlenilcek tiplerdir demek olur bu..




    YanıtlaSil

BLOG DESIGN BY KRİSTALKİTAP