aşık bir adam sissoylu elantris kafes
"Dünyada sadece tek bir şey kötü yürekli bir insana karşı durabilir. O da başka bir insandır.
Ayıbımızda yatar şerefimiz. Sadece bizim ruhumuz, kötülüğe açık olan ruhumuz, onu yenmeye muktedirdir.

― Ursula K. Le Guin, En Uzak Sahil
shadow

Alışveriş Notlarım #14 - Kitapyurdu ve İlkNokta Alışverişlerim

Şubat 26, 2015
Uzun bir süre oldu alışveriş notu yazmayalı. Aslında yine yazmayacaktım resmi çekip instagram üzerinde paylaşıp geçecektim ama bir şey dürttü sanırım beni ve bloga yazmaya koyuldum. Ve hazır yazıyorken önceki alışverişlerimden birini daha araya sıkıştırayım dedim. 

İlknokta alışverişim. Daha önce bu siteyi hiç kullanmamıştım ama İthaki yayınlarına ait kitaplar almak istediğinizde uğrayacağınız ilk site olsun. Ve tabii Yabancı Yayınları. Hangi yayınevi vardı bunların başka. Birde Müptela mı? Neyse işte. Kendi siteleri olduğu için epey bi indirim yapabiliyorlar. Bende asırlardır merak ettiğim kitaplara böyle kavuşabildim. Yoksa uzun bir süre daha bekleyecekti KralKatili Güncesinin elime geçmesi. Konusu açılmışken eklemeden geçemeyeceğim. Okuduğum en iyi serilerden biri şu anda. Daha ayrıntıya girmeyi çok isterim ama sindire sindire okuyup güzelde bir yorum yazmak istiyorum ilk kitabı için. 

Kitapyurdu alışverişime gelince. Yukarıda görmüş olduğunuz bebekleri aldım. Canlarım benim. Kitaplığımın en yeni üyeleri. Onlarada diğerleri gibi aynı özenle yaklaşacağım. Her iki kitapta merak ettiğim ve bir an önce okumak istediğim kitaplar. Gözlerindeki Canavar kitabını sipariş verirken duyduğum en büyük tereddüt ya kitabın içinden ayraç çıkmasaydı. Ama gördüğünüz üzere ayracıyla birlikte geldi ve koca bi oh çekebildim. Kargo olarak Sürat kargoyu seçtim bu sefer. Daha bu öğlen şubeye teslim edilmiş olmasına rağmen gün içinde elime ulaştırdılar. Açıkçası şaşkınım. Yurtiçi bile öğlen gelen araçtaki kargoları ertesi güne teslim ediyor. 

İlknoktaya geri dönelim. Hızlı bi alışveriş imkânı sunmuş olmalarına rağmen güzel indirimler olmadıkça alışveriş yapmayı pek düşünmediğim bir site oldu. Fazla kullanışsız bi arayüzleri var. Kargo takip numarasını göremiyorsunuz ki veli nimettir benim için. Ona göre evde birilerini bulundurmaya dikkat ederim. Müşteri hizmetlerini arayarak ulaşmıştım kargo numarasına. 75 TL üzeri alışverişlerinizde ücretsiz kargo imkânı var fakat kitapyurdun da 20 TL üzeri ücretsiz kargo varken hele birde 10 TL üzeri alışverişlerde de kargo 1 TL iken sepetimi 75 TL için doldurmayı gerek görmüyorum. Onun haricinde kargo ücreti 5 TL. Dediğim gibi büyük avantajları olan bir site değil. Ve benim için sadece İthaki yayınlarından kitap alırken indirimlerini gözden geçireceğim bir site olarak kalacak.

Yukarıdaki kitaplardan sadece Kördüğüm ve Aşkın Müziği tam anlamıyla bitti. Şu an Rüzgarın Adını okuyorum ve sonlara yaklaşmış bulunmaktayım. Bittiğinde Gözlerindeki Canavara geçiş yapıp Bilge Adamın Korkusuna öyle başlayacağım. Kitap hem uzun hem de yazıları çok ufak. Yani bi sayfa okuyorum sanarken kendinizi aslında iki sayfa okuyorsunuz. Kitabın müptelası olan ben için bu durumdan en ufak bi şikâyet dahi çıkmıyor tabii. Keyfini çıkara çıkara okuyorum kitabı. :)

Dip not: Feci hasta olduğum için yazdıklarıma odaklanmakta zorluk çekiyorum. Keşke sadece resimleri çekip instagrama koysaymışım dedim. Okurken devrik cümle veya hata görürseniz artık görmezden gelin lütfen. :)

14 yorum:

  1. Bilge Adamın Korkusu kaç sayfa, çok kalın görünüyor fotoğrafta. Alışveriş yazılarını çok seviyorum, bence bloğunda da paylaşmalısın. Yeni kitaplarından okumadıklarını keyifle oku canım :) Bu arada çok geçmiş olsun Kristal'im.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Göründüğü gibi de kalın. :D 1139 sayfa ve minnacık yazıları var.
      Blogta bişeyler paylaşmaya üşenir oldum nedense. O yüzden es geçiyorum çoğu şeyi. :)

      Ve çok teşekkür ederim. Bir türlü geçmek bilmedi yaa. :(

      Sil
    2. Kitabın küçük puntolu olması da kötü. Blog yazılarını es geçme çünkü ben merakla bekliyorum :)
      Kendine iyi bak ve en kısa zamanda iyileş olur mu :)

      Sil
    3. Bende sevmem ufak puntoları ama işin içine KralKatili Günceleri girince o ufak puntolar veli nimet oluyor. <3 İlk başta nasılda gözümü korkutmuştu ama şimdi iyiki öyleymiş diyorum. :)

      Sil
  2. Geçmiş olsun. Yeni kitaplarını keyifle oku.Sevgiler:))

    YanıtlaSil
  3. Locke Lamora'nın Yalanları'na aşık biri olarak onu çok ihmal etme demek istiyorum fakat zaten Rüzgarın Adı'nı okuyorsan, LLY'yi de okuyacaksındır en kısa zamanda. Eğer elimde 23948394 okunmamış kitap olmasaydı ben de Rüzgarın Adı'na başlayacaktım fakat iki kitabın arasını aşırı açmak istemediğimden ve kitaplar çok kalın olduğundan henüz dokunmaya korkuyorum *-*

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence hemen gidip okumalısın! Sonra o 23948694 kitabı iyiki ertelemişim dersin. :) Kalın olması gözünü korkutmasın. Bi ilk 100 sayfasını geçtikten sonra keşke daha kalın olsa diye yakınacaksın eminim. Ve LLY acayip merak ediyorum. Onada bir an önce başlayacağım. İlk Önce Gözlerindeki Canavar sonra Bilge Adamın korkusu ve son olarakta LLY okumayı planlıyorum. :)

      Sil
  4. Keyifle oku , yeni kitap heyecanı gibisi yok.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Gerçektende öyle her yeni bi kitap aldığımda garip bi heyecan duyuyorum. :D Hele birde araya uzun bir süre koyarsam -şöyle 1 hafta gibi- sanki aylardır kitap almıyormuş gibi hissediyorum daha bi heyecan oluyorum. :D

      Sil
  5. İlk Nokta'da bu kadar indirim olduğunu bilmiyordum. :O Söylediğin iyi oldu. :D Güle güle oku yeni kitaplarını ablacım. Bu arada çok geçmiş olsun. İyi bak kendine. <3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim canım benim. <3 :) Ara ara güzel indirimler oluyor. Özellikle set indirimi yapıyorlar onlar daha karlı oluyor. :)

      Sil
  6. Ben bu siteyi şiddetle tavsiye etmiyorum, kitapları geç gönderiyor ya da bulamıyor. Para iadesinde de sıkıntı çıkardıkları söyleniyor. 2 gün önce kredi kartıyla ödemesini yaptığım kitabı hala tedarik edemediler. Ya da ettiler, kargolamıyorlar...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hangi site ilknokta mı kitapyurdu mu? Ve hangi kitabı satın aldınız? Bazı kitaplar ön satışta olup 1 hafta 10 günden önce tedarik edilemiyor maalesef.

      Sil

BLOG DESIGN BY KRİSTALKİTAP