aşık bir adam sissoylu elantris kafes
"Dünyada sadece tek bir şey kötü yürekli bir insana karşı durabilir. O da başka bir insandır.
Ayıbımızda yatar şerefimiz. Sadece bizim ruhumuz, kötülüğe açık olan ruhumuz, onu yenmeye muktedirdir.

― Ursula K. Le Guin, En Uzak Sahil
shadow

Yayın Hakları Satın Alınan Kitaplar #10

Eylül 27, 2015

Yayınevlerinin kitap çıkarma konusunda birbirleri ile yarıştığı şu dönemde bir çok kitabın yayın haklarının havada kapıldığını düşünüp ufak çaplı bir araştırma yapayım istedim. Beklediğimiz hangi kitap hangi yayınevinden çıkacak, bizi hüsrana mı uğratacak yoksa sevindirecek mi hep birlikte görelim bakalım. :)


The Hand That Feeds You by A.J. Rich  Parodi Yayınları, Kitabın film hakları da satılmıştır.
Crazy Love You by Lisa Unger Martı Yayınları
Follow The Leader by Mel Sherratt (DS Allie Shenton #2) KRP Yayıncılık, muhtemelen Hyperion Kitaptan çıkar kitap. Serinin diğer 2 kitabının yayın hakları henüz satın alınmış gözükmüyor. Umuyoruz ki kitaplar birbirleri ile bağımsızdır. Yoksa seriye direkt ortadan dalmak biraz garip olacak. Ve bir de eminim bu güzelim orijinal kapağın yanından bile geçemeyecek bir kapakla satışa sunulacak. :(

Virgin by Radhika Sanghani Pegasus Yayınları

Cold Justice by Lee Weeks Pegasus Yayınları
Speaking from Among the Bones by Alan Bradley (Flavia de Luce #5) Pegasus Yayınları, serinin 6. kitabı hariç diğer kitaplarının da yayın haklarını satın almış.
The Wife's Tale by Lori Lansens Artemis Yayınları

Frostfire by Amanda Hocking (Kanin Chronicles, #1) Dex'ten yeni seriler geliyor gibi. Tabii ne zamana çıkar, nasıl bi kapakla çıkar hiç bilmiyoruz. :) Çevirisi ve düzenlemesi güzel olsun da gerisi önemli değil şimdilik! :)
Ice Kissed by Amanda Hocking (Kanin Chronicles, #2) Dex
Crystal Kingdom by Amanda Hocking (Kanin Chronicles, #3) Dex

Miriam Black Series by Chuck Wending Pegasus Yayınları, direkt seri linkini verdim.


The Orphan Queen series by Jodi Meadows Dex, direkt seri linkini verdim yalnız novellalarının yayın hakları alınmamış. Sadece 2 kitabın yayın hakları satın alınmış gözüküyor. 
Love Is Red by Sophie Jaff (Nightsong Trilogy #1) KRP Yayıncılık, Hyperion Kitap'tan çıkar diye düşünüyorum yine.
An Ember in the Ashes by Sabaa Tahir (An Ember in the Ashes #1) Epsilon Yayınları' ından Distopik bir seri beklemiyordum doğrusu. Hiç bu tarz kitapları çıkaran bir yayınevi de değil ki. :)


First Love by James Patterson , Emily Raymond Nemesis Yayınları
Imperial Radch series by Ann Leckie İthaki Yayınları, yanlış hatırlamıyorsam serinin yayın hakları başka bir yayınevindeydi ama İthaki tahminen 'Bilimkurgu Klasikleri' dizisi için satın almış haklarını. Seriyi ne zaman okuma şansımız olur bilemiyorum ama en azından ilerleyen zamanlarda bekleyenleri nihayet seriye kavuşabilecek. :)



Şimdilik bu kadar kitap yeter diye düşünüyorum. O kadar çok kitap var ki aralarından sadece bazılarını seçip koyuyorum bloga. Ama hani bir söz vardır, kimi erkekler kullanılır, 'nefes alsın yeter.' Pegasus Yayınları da bu tabiri benimsemiş olacak ki onun içinde 'kitap olsun yeter' hepsini satın alabiliriz, önümüze çıkanı satın alalım, güzel mi değil mi bakmaya gerek yok, içinde kelimeler olsun, bir şeyler anlatsın yeter. Biz basarız onu nasılsa, düşüncesiyle ne var ne yok satın almış. :)

Dex'te harika iki serinin yayın haklarını almış ama çıkacağı umudum yok benim. Yada bi 2017'de falan görürüz belki serileri. O zamana kadar dua edelim arkadaşlar, kapak fotoğraflarını yapan kişi değişsin başka biri el atsın şunlara!

9 yorum:

  1. An Ember In The Ashes'ı çok ama çook merak ediyorum ya,umarım Epsilon kısa sürede çıkarır. Ayrıca Kanin Chronicles'ı DEX'in almasına üzüldüm doğrusu.O da merak ettiğim serilerden biriydi ve şimdi büyük ihtimalle kötü kapaklarla ve incecik sayfalarla basılacak.Umarım DEX beni yanıltır :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım hepimizi yanıltır da orijinal kapak kullanırlar. Bende merakla bekliyordum seriyi belki bizde de çıkar diye. Hemde ciltli çıksa ne güzel olur diyordum ama Dex bırak ciltli çıkarmayı doğru düzgün bir kapakla çıkartırsa şok geçiririz. :)

      Sil
  2. Harika haberler getirmişsin bizlere *-* Acilen araştırmam gerek bu kitapları! Ellerine sağlık ^^

    YanıtlaSil
  3. Harika kitaplar bizi bekliyor. Umarım yayın evleri okuyucuyu hayal kırıklığına uğratmaz. Dex, umarım sayfa, çeviri ve kapak kalitesine dikkat eder.

    YanıtlaSil
  4. Kitapların konularını bilmiyorum ama kapaklar çok hoşuma gitti bizim neyimiz eksik biz de istiyoruz :(

    YanıtlaSil
  5. Ya çok güzeller yine listem dolup taşacak.

    YanıtlaSil
  6. Merak ettim de bu yayın haklarının Türkiye de hangi yayıncı tarafından satın aldığına nereden bakıyorsunuz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ajansların yayınladığı kataloglardan bakıyorum.

      Sil
  7. mara dyer 3 ne zaman cıkacak acaba????

    YanıtlaSil

BLOG DESIGN BY KRİSTALKİTAP