aşık bir adam sissoylu elantris kafes
"Dünyada sadece tek bir şey kötü yürekli bir insana karşı durabilir. O da başka bir insandır.
Ayıbımızda yatar şerefimiz. Sadece bizim ruhumuz, kötülüğe açık olan ruhumuz, onu yenmeye muktedirdir.

― Ursula K. Le Guin, En Uzak Sahil
shadow

Yorum + Ön Okuma: Bayan Peregrine'in Tuhaf Çocukları - Ransom Riggs (Miss Peregrine’s Peculiar Children #1)

Eylül 09, 2015
Tür: Young Adult, Fantasy, Fiction
Goodreads Puanı: 3.80
Orijinal Adı: Miss Peregrine’s Home for Peculiar Children
Sayfa Sayısı: 320
Baskı Yılı: 2015
Çeviri: Aslı Dağlı
Yayınevi: İthaki Yayınları


Gizemli bir ada. Terk edilmiş bir yetimhane. Fazlasiyla tuhaf fotoğraflardan oluşan bir koleksiyon.

Tüm bunlar kurgu ile fotoğrafçılığı nefes kesici bir şekilde bir araya getiren ve unutulmaz bir okuma deneyimi sunan Bayan Peregrine'in Tuhaf Çocukları romanında keşfedilmeyi bekliyor.

Yaşadığı korkunç aile trajedisi yüzünden Galler kıyılarındaki, dünyadan uzakta kalmış bir adaya yolculuk eden on altı yaşındaki Jacob, burada Bayan Peregrine'in Tuhaf Çocuklar Yetimhanesi'nin yıkıntılarını keşfetmekle kalmayıp, Bayan Peregrine'in çocuklarının sadece tuhaf olmaktan çok daha fazlası olduğunun farkına varır.

New York Times bestseller listesinden 108 haftadır inmeyen, aklınızdan çıkmayacak eski fotoğraflar eşliğinde okuyacağınız Bayan Peregrine'in Tuhaf Çocukları, gölgelerde geçen bir macera arayan her yaştan okuyucuyu içine çekecek eşsiz bir roman.

"Gergin, duygusal ve tuhaf mı tuhaf bir ilk roman. Fotoğraflar ve metin birbirini tamamlayarak unutulmaz bir hikâye yaratıyor."
-John Green, Kâğıttan Kentler ve Aynı Yıldızın Altında kitaplarının çoksatan yazarı-

"Bu, hipsterlar için yazılmış bir Harry Potter kitabı. Geçtiği dünyaya ve verdiği hisse bayıldım."
-Felicia -Day-

"Fotoğraflar olmasa bile hikâye kendi başına yetermiş fakat fotoğraflar hikâyeye karşı konulmaz bir gizem ekliyor. Birinci gözden anlatı samimi, komik ve etkili. Serideki bir sonraki kitabı dört gözle bekliyorum."
-Rick Riordan, Percy Jackson ve Olimposlular serisinin yazarı-



Şanslıyım!

Okuduğum 700. kitap özenerek hazırlanmış baskısı ve akıcı çevirisiyle İthaki Yayınlarından çıkan Bayan Peregrine'in Tuhaf Çocukları oldu. Benim için adeta kutlama gibiydi.

Epey tuhaf bir kitap okuduğumu da itiraf etmeliyim. Özgün bir konuya sahip harika bir YA romanıydı. Fazla gerçekçiydi. Özel fotoğraflar mı hikayeyi bu kadar gerçekçi kılıyor yoksa Jacob'un karakteri mi emin değilim. Fakat ikisi harmanlanarak eşsiz bir okuma deneyimi sunuyor size. Bundan eminim. 

Kitap her ne kadar 'fantastik' kategorisinde yer alsa da ben Bayan Peregrine'in Tuhaf Çocuklarına 'fantastik' diyemeyeceğim. Çünkü yakışmıyor. Basit duruyor. Sıradan bir YA romanı gibi hissettiriyor nedense. Gizem ve sırlarla dolu, tuhaf bir macera kitabı demek daha doğru geliyor bana. 

Küçük bir çocuğa büyükbabası tarafından anlatılan ilginç öykülerle başlıyor hikâye. Sonrasında ise gelişen bir takım olaylar sonucu Jacob büyükbabasının o çok bahsettiği adayı ziyaret etmek durumunda kalıyor. Bu adada tahmin ettiklerinden çok daha fazlasını keşfedince de her şeyin seyri değişiyor.

Kitabın sonuna kadar neredeyse her 4-5 sayfada o an bahsi geçen kişinin, gerçekliğini kanıtlarcasına çekilmiş gerçek fotoğraflar karşımıza çıkıyor. Fotoğrafların hiçbiri korkunç değil ama çok eski oldukları için insanın tüylerini ürpertebiliyorlar.

Kitabın kusurları yok mu? Elbette var. Ama bir ilk romana göre oldukça az. Belki çok zorlarsam yazarın anlatımı da fotoğraflar olmadığı takdirde pek yeterli değil diyebilirim ama dört bir yandan topladığı fotoğraflar ile bence gayet güzel toparlamış hikayeyi. Ben sıkılmadan, akıcı bir şekilde okuyabildim.

Yayınevinin birde sürprizi var biz okuyucular için. Çevirisini yine Aslı Dağlı'nın üstlendiği ve hız kesmeden çevirilerine devam ettiği serinin 2. kitabı Hollow City Kasım ayı içerisinde raflarda yerini alacak. Yayınevi yine bizleri çok bekletmek istemiyor olacak ki serinin 3. kitabı Library of Souls'de Ocak ayında satışa sunulacak.  

Görünüşe göre tüm seriyi Mart ayında vizyona girecek filminden önce okuma şansımız olacak! :)

Tuhaflıklarla dolu kitaba bir de göz atmanız için konunun sonuna 36 sayfalık ön okumayı ekledim. Keyfini çıkarın. :)


31 yorum:

  1. Arkadaşım kitabı aldı ve bana fotoğrafını attı. Cildi mükemmel ya. *-* Kitabı merak ediyorum ama ben çok korkak biriyim o yüzden biraz tırsabilirim. :p Bu arada mimlendin. Yapmadın diye hatırlıyorum ama yaptıysan kusuruma bakma. :) http://sonsuzkitaplarmalikanesi.blogspot.com.tr/2015/09/konu-kitap-m-bana-bunlarla-gelin-mim.html

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Korkulacak bişeyi yok kitabın yaa. :)

      Mimi en kısa zaman da yapacağım canım.

      Sil
  2. Uzun zamandır aklımda olan bir kitaptı. Alınacaklar listeme eklemeliyim :) blogunuzu severek izliyorum :) ilgilenirseniz bende beklerim :)

    YanıtlaSil
  3. İkinci kitabı Hollow City çıkmış fakat internette uzun araştırmalar sonucu Türkiye'de satışa çıkıp çıkmayacağı hakkında düzgün bir cevap alamadım. Bir bilginiz var mıdır?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yazıda belirtmiştim aslında. :)

      'Yayınevinin birde sürprizi var biz okuyucular için. Çevirisini yine Aslı Dağlı'nın üstlendiği ve hız kesmeden çevirilerine devam ettiği serinin 2. kitabı Hollow City Kasım ayı içerisinde raflarda yerini alacak. Yayınevi yine bizleri çok bekletmek istemiyor olacak ki serinin 3. kitabı Library of Souls'de Ocak ayında satışa sunulacak.'

      Sil
  4. şu an okumaya başladım Tess Gerritsen'dan sonra ilk kez bir romanı akıcı bir şekilde okudum. benim için rekor sayılacak bir sayfa sayısı okudum :) paylaşımın için de teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok sevindim. Keyifli okumalar o zaman size. :)

      Sil
  5. Cildi çok güzel değil mi? Daha bugün aldım bakayım ne yorumlar var derken tabi ki Kristal olmadan asla :D
    Okuyayım da buraya da tekrar geleyim. :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hahaha. :D Bekliyorum yorumunu muhakkak! Ben severek okumuştum, bi' değişik bir kitap. Ve cildi de mükkemmel. Resmen âşık olunmalık cilt yapmışlar. :)

      Sil
  6. Bir sorum olacak. Bildiğiniz gibi yeni cilt ile birlikte çevirmen de değişmiş. İki çeviriyi de okuyan varsa hangisi daha iyi beni bilgilendirebilir mi acaba? Duyduğuma göre yeni çeviri kötüymüş ve besmele falan varmış. Siz yine de beni bilgilendirirseniz sevinirim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eski basımını okumadım. Ama Aslı Dağlı'nın çevirisini beğenmiştim ben. Ve içinde besmele geçtiğini hatırlamıyorum.

      Sil
  7. Hallow city çıktı mı ?

    YanıtlaSil
  8. Hollow city'nin türkçe çevirili kitabini internet mağazalarinda bulamadım bana yardım olabilir misiniz nereden alabilirim ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çıkmadığı için bulmanız mümkün değil.

      Sil
  9. Hollow City'nin ne zaman türkceye cevrilcegi hakkında bilginiz var mı ?

    YanıtlaSil
  10. Hollow City ne zaman turkce basılcak biliyor musunuz ?

    YanıtlaSil
  11. Ben ikinci kitabının nerede satılacağını bulamadım.İnternet üzerinden.Hangi sitede var biliyor musunuz??

    YanıtlaSil
  12. İkinci ve üçüncü kitapları çevrildi bu serinin ama ne zaman satışa sunulur bilemiyorum. Henüz bir bilgi almadım bu konu hakkında arkadaşlar. İlk kitabı çıktığında bazı tarihler verilmişti fakat sanırım bir takım aksilikler oldu ve gecikme yaşandı.

    YanıtlaSil
  13. İkinci ve üçüncü kitapları çevrildi bu serinin ama ne zaman satışa sunulur bilemiyorum. Henüz bir bilgi almadım bu konu hakkında arkadaşlar. İlk kitabı çıktığında bazı tarihler verilmişti fakat sanırım bir takım aksilikler oldu ve gecikme yaşandı.

    YanıtlaSil
  14. 2016 Şubatından Merhaba !

    İkinci ve üçüncü kitaplar hakkındaki son durum ne ? Neden çıkarılmıyor ? Eğer çıkarılmayacaksa orjinal dillerinden almayı düşünüyorum ama böylece de yarım yamalak anlayacağım

    YanıtlaSil
  15. 3 Marttayız Kasım da çıkıcak deniliyordu fakat hala çıkmadı tam sebep nedir acaba eğer çıkmayacaksa boş umutlara kapılmayalım

    YanıtlaSil
  16. Kitap çıkmayacak diye bişey yok arkadaşlar, çıkacak. Belli ki beklenilmeyen aksilikler çıkmış.

    YanıtlaSil
  17. Yayinevini arasak bizi bilgilendirirler mi acaba yada yayin evi hangisi biliyor musunuz ?

    YanıtlaSil
  18. Kitabın yayınevi İthaki ve kendi instagram sayfasında kitapla ilgili bilgi paylaştı , nisan ayında satışa sunulanacağını söylemiş . https://www.instagram.com/p/BDi2pneIAUQ/?taken-by=ithakiyayinlari buradan bakabilirsiniz..

    YanıtlaSil
  19. Merhaba kitap serisiyle bir kac hafta once tanistim bir solukta okudum ve su an 3.kitabin raflarda yerini ne zaman alacagini merak ediyorum bir bilginiz var mi acaba bilgilendirir misiniz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bilgim yok maalesef.

      Sil
    2. Yayınevini aradım ağustosta çıkacakmış

      Sil
    3. Bilgilenirmeniz için teşekkürler. :)

      Sil
  20. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  21. Kitabın birinci ve ikincisini okudum. Gerçekten çok akıcı, hiç sıkıcı değil. Kitabı elimden hiç dusurmedim diyebilirim. Birkaç günde kitalar bitti ve dort gözle üçüncü kitabı bekliyorum. Çok sürükleyici ve full aksyonlu. Yazarı ve güzel çeviri yapan aslı dağlı yi tebrik ediyorum.

    YanıtlaSil

BLOG DESIGN BY KRİSTALKİTAP