aşık bir adam sissoylu elantris kafes
"Dünyada sadece tek bir şey kötü yürekli bir insana karşı durabilir. O da başka bir insandır.
Ayıbımızda yatar şerefimiz. Sadece bizim ruhumuz, kötülüğe açık olan ruhumuz, onu yenmeye muktedirdir.

― Ursula K. Le Guin, En Uzak Sahil
shadow

Kitap Tanıtımı + Ön Okuma: Bane Günlükleri - Cassanda Clare (The Bane Chronicles #1-11)

Ekim 12, 2015

Tür: Magic, Young Adult,
Goodreads Puanı: 4.22
Orijinal Adı: The Bane Chronicles
Sayfa Sayısı:
Baskı Yılı: 2015
Çeviri: Deniz Arı ve Zeynep Arıkan
Yayınevi: Artemis Yayınları


KIRIK BİR KALBİ ONARMANIN EN KISA YOLU, YOLA DEVAM ETMEKTİR.
ZATEN MACERA DENEN ŞEY DE HAYAT KALBİNİZİ KIRDIĞINDA YAŞANIR.

Magnus Bane olmak kolay değildi. Ne de olsa o bir büyücüydü ve herkes yaşadığı sorunları çözmek için ona danışırdı. Uzun soluklu bir hayatı, pek çok sevgilisi oldu. Ve Magnus, doğru zamanda yanlış yerde olmak gibi bir anlayışa sahipti. Fransız Devrimi, İçki Yasağı Dönemi, New York'taki Büyük Buhran, Valentine ile New York Enstitüsü arasındaki ilk savaş...
Magnus tüm bu olayların içinde, hatta tam ortasındaydı. Ancak Marie Antoinette'i Fransa'dan kaçırmak, Camille Belcourt gibi bir vampire âşık olmanın veya Alec Lightwood'la ilk randevuya gitmenin yanında çocuk oyuncağı kalırdı.

Magnus'un hikayesi henüz bitmemiş olsa da, okuyacağınız maceralar bu anlaşılmak karaktere biraz olsun ışık tutuyor. Ölümsüz bir büyücü öfkelendiğinde neler olur? Herondale ailesinin bütün bireyleri, Will kadar sorunlu mu? (Cevap: Evet) Dumort Oteli'nde tam olarak neler yaşandı? Raphael Santiago nasıl vampir oldu? Gölge Avcısı erkek arkadaşınıza ne hediye almalısınız? Ve Magnus'un Peru'ya girişi neden yasaklandı?

Magnus hiçbir zaman yaşadığı hikayelerin tamamını anlatamayacak. Anlatsa da kimse ona inanmayacak. Yine de birtakım boşlukları dolduracak 11 macerayla karşınızdayız. Magnus'un kimsenin duymasını istemeyeceği maceralarla...

"Bir ölümlüye âşık olunca, zaman, cimri birinin elindeki altına dönüşür. Her bir parlak yıl, dikkatle sayılarak sonsuz bir değer kazanır ve her biri, insanın parmaklarının arasında Âdeta kayıp gider."

Sabırla, tamam tamam sabırsızlıkla beklediniz. Hatta neredeyse hergün yayınevini, gerek facebook üzerinden gerek instagram üzerinden Bane Günlükleri sormak için taciz etmekten hiç çekinmediniz. 

Bekleyişiniz sona eriyor sevgili okuyucular. Kitabın kapak fotoğrafı artık hazır ve kitap matbaa yolcusu. :) 

Çok yakın bir tarihte Magnus'un 11 farklı hikayesine misafir olabileceksiniz ama öncesinde ön okumasına bir göz atmak isterseniz sizler için konunun devamına ekledim. :)



Alternatif Ön Okuma


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

BLOG DESIGN BY KRİSTALKİTAP