aşık bir adam sissoylu elantris kafes
"Dünyada sadece tek bir şey kötü yürekli bir insana karşı durabilir. O da başka bir insandır.
Ayıbımızda yatar şerefimiz. Sadece bizim ruhumuz, kötülüğe açık olan ruhumuz, onu yenmeye muktedirdir.

― Ursula K. Le Guin, En Uzak Sahil
shadow

2016'da Bizi Bekleyen Kitaplar

Aralık 31, 2015
İşi gücü bırakıp beni bu habere yazmaya iten bir kitap var aslında. Haberi gördüğüm zaman gözlerim yuvalarından fırladı desem yalan olmaz. O kadar mutlu oldum ki hemen sizlerle paylaşmak istedim kuru kuru olmaz deyip yanına da bir kaç kitap ekledim.

Hadi hep birlikte 2016'da bizleri bekleyen kitaplara göz atalım.


İşte beni en çok heyecanlandıran kitap, İthaki Yayınları'ndan çıkacak olan Bioshock Rapture! Oyununu defalarca oynamış biri olarak bu kitaba kesinlikle kitaplığımda yer vereceğim. Oyunu efsaneydi eminim kitabı da efsane olacaktır. Şimdiden sabırsızlanmaya başladım bile.


"Ben imkânsızı seçtim. Ben… Rapture’ı seçtim. Sanatçıların sansürden korkmayacağı bir şehir. Bilim insanlarının gereksiz bir ahlakla sınırlandırılmadığı bir şehir. Mükemmelin, değersizler tarafından sınırlanmadığı bir şehir... ve alınterinizle, Rapture sizin de şehriniz olabilir."

Bir 2016 güzelliği... Efsanevi oyun serisi Bioshock'ın başlangıç hikâyesi: Rapture!


İthaki Yayınları ile devam edelim.

İki yeni Neil Gaiman kitabı 2016'da bizlerle olacak. Fragile Things'i Zeynep Heyzen Ateş'in çevirisiyle okuma fırsatı elde ederken beraberinde Neil Gaiman ve Al Sarrantonio'nun editörlüğünü üstlendiği, benzersiz yirmi yedi öyküden oluşan 'Öyküler'ini de İthaki imzasıyla okuyabileceğiz.

"Al Sarrantonio ile kısa öykü antolojileri konusunu tartışıyorduk. Konuşurken onunla bir ortak özelliğimiz olduğunu fark ettik; ikimizin de hayatta en çok önemsediği şey öykülerdi. Özlemini duyduğumuz, okumayı istediğimiz şeyler, bizde merak uyandıran, bizi sayfaları çevirmeye zorlayan öykülerdi. Ve evet, iyi yazılmış şeyleri okumak istiyorduk. (Neden daha azıyla yetinecektik ki?) Fakat istediğimiz sadece bu değildi. Bize daha önce bin kez gördüğümüz bir şeyi sanki ilk kez görüyormuşuz gibi sunmak için büyülü bir ışık kullanan öyküler okumak istiyorduk. Doğrusu, her şeyi birden istiyorduk.

Ve yavaş yavaş, bu istek eyleme dönüştü…"

- Neil Gaiman, önsözden


Sally Gardner'in kaleme aldığı Maggot Moon, Türkçe adıyla Solucanlı Ay'da orijinal kapağı ile Ocak 2016'da bizlerle buluşacaklar arasında.

Orijinal kapak demişken, Elric To Rescue Tanelorn'da Ocak'ta satışa sunulacak.

"Evet, kılıç yakında şarkı söylemeye başlayacak,' dedi kızın saçını okşarken. Aklına gençlik zamanları, mutluluğu ve Cymoril gelmişti. 'Ama korkarım ki Fırtınayaratan’ın seçtiği notalar hoşuna gitmeyecek.' Kızı nazikçe bırakıp onları rahatlatsın diye diğer çocukların yanına gönderdi. Sonra sağ kolu ağır bir sarkaç gibi sallandı ve zırhlı sağ elini rün kılıcının siyah kabzasının üzerine koydu. Tek hamlede, hızlı bir hareketle kılıcını kınından çekti ve Fırtınayaratan kana susamış aç bir kurt gibi neşeli bir ses çıkardı."

Artemis köşesine bakalım birazda. Bu sene bizi birbirinden güzel kitaplar bekliyor sanki değil mi?

Colleen Houck'ın sevilen serisi Kaplan Laneti'nin devam kitabı, Kaplan Arayışı, Ocak'ta bizlere merhaba diyecek.

Lunar serisinin yan kitabı, Fairest ise bizlerle Levana adıyla buluşacak.

Dedektif Kurukafa ise son kitabı Işığın Ölümü ile raflarda son kez yerini almaya hazırlanıyor.

Artemis yayınlarından çıkacak olan bir diğer kitap ise 'Aşk ve Gurur'.

Gördüğünüz üzere iki kapak hazırlandı Aşk ve Gurur için. Sağdaki ciltli baskısıyla sunuma hazırlanırken, diğeri paperback olarak satışa sunulacak.

Ayrıca bunlarla sınırlı kalmayacak ve Jane Austen'in diğer kitapları için de özel vintage kapaklı ciltli baskıları gelecek. Şimdilik, Persuasion ve Sense and Sensibility ile devam edeceklerini duyurabiliriz.

Akılçelen Kitaplardan ise, uzun süredir merakla beklediğimiz Brandon Sanderson kitaplarına kavuşacağız. Fırtınaışığı Arşivi  Serisinin 2. kitabı Words of Radiance ve yakın zaman da 2. kitabına kavuştuğumuz Sissoylu'nun 3. kitabı The Hero of Ages'in yakın tarihlerde çıkması bekleniyor.

Pegasus Yayınlarından, All The Bright Places, Kristin Hannah'dan The Nightingale ve Connor Franta'nın kaleme aldığı A Work in Progress kitaplarının yakın tarihte çıkması bekleniyor.

Fısıltı Serisi ile gönlümüzde taht kuran Becca Fitzpatrick'in yeni kitabı Dangerous Lies, Türkçe edisyonu Tehlikeli Yalanlar ise çoktan yayına hazırlandı bile. Ciltli lüks baskısı ve orijinal kapağı ile Ocak ayının ilk haftalarında raflarda yerini alacak.

Ayrıca Wattpad fenomeni olan Öznür Yıldırımın hikayesi Yabancı'da çok yakında bizlerle. Hayranları için geri sayım başladı diyor Pegasus, kısa bir süre sonra kapak fotoğrafına kavuşabileceksiniz.

Haberimizi Novella Dinamikten gelecek 3 kitap ile bitirelim istiyorum.


Geçenlerde yayınladığım, Yayın Hakları Alınan Kitaplar yazı dizimde zaten duyurmuştum, And I Darken'ın Novella Dinamikten çıkacağını. Şimdi ise yakın zamanda kavuşabileceğimizi söyleyebilirim.

Ayrıca Susan Dennard'ın The Witchlands serisi de Novella Dinamikten çıkacak kitaplar arasında. Serinin ilk kitabı Truthwitch için  hazır olun. Kısa bir süre sonra bizlerle.

Paper Aeroplanes haberimizde paylaşacağımız son kitap. Yine yakın zamanda çıkması bekleniyor.

27 yorum:

  1. Bildiğim birkaç kitap var aralarında, diğerleri ile hiç karşılaşmadım ve hiç görmedim o yüzden kitaplarla ilgili bir yorum yapamayacağım... :)

    YanıtlaSil
  2. "Akılçelen Kitaplardan ise, uzun süredir merakla beklediğimiz Brandon Sanderson kitaplarına kavuşacağız. Fırtınaışığı Arşivi Serisinin 2. kitabı Words of Radiance ve yakın zaman da 2. kitabına kavuştuğumuz Sissoylu'nun 3. kitabı The Hero of Ages'in yakın tarihlerde çıkması bekleniyor."

    VALLAHA MI

    YanıtlaSil
  3. Merhaba
    Bende Bioshock oyunlarını çok sevmiştim. Goodreads'e üye olduğumda Bioshock Rapture listeme atmıştım. Şimdi çıkacak olması çok sevindirdi beni. Son zamanlar ithaki çok yüksek fiyat koyuyor kitaplara umarım bunda da öyle bir şey yapmaz. Brandon Sanderson senin tanıtımlarında görüp listeye ekledim ama daha okuma imkanım olmadı. Seri kitaplarının çıkacak olması güzel, hoşuma giderse onlara da başlarım.

    YanıtlaSil
  4. Güzel bir yazı, elinize sağlık. Moorcock'un yıllar önce yanlış hatırlamıyorsam 4-5 kitaplık Elric destanını okumuştum. Şimdi de bu yazıdaki Elric kitabını görünce hatırladım. Acaba devamı gibi mi.
    Bu arada bu da benim blogun: http://kitapokurum.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  5. TRUTHWITCH ne kadar çabuk alınmış inanmıyorumm

    YanıtlaSil
  6. Neil Gaiman deyince akan sular duruyor artık. :D
    Elric'in birini almadım daha ikincisi çıkacak demek. Ama onun yorumunu bekliyorum hala senden :D
    Bu arada mim yapmıyorsun sanırım ama ben yine de şuraya bırakıyorum :D
    http://minervadannotlar.blogspot.com.tr/2016/01/yln-ilk-mimi-nasl-bilirsiniz.html

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Elric'i çok severek okuyamadım. O sebeple yarım kaldı. Ve yorumu da tamamen bitirmeden girmediğim için sanırım blogum Elric yorumu göremeyecek. :))

      Mim de yapıyorum normalde. Vakit bulduğum an yapacağım. Teşekkür ederim. :)

      Sil
  7. Canım seni takipteyim benim bloğuma da beklerim sevgiler :)

    YanıtlaSil
  8. Oh oh, kitabı, okumayı seven güzel bir blog daha... :) :) Ben de mutlaka beklerim sizi! Kitap okumayı seviyorsanız blogda size bir sürpriz var... :)

    YanıtlaSil
  9. Ay bu kitapları görünce bir sevinç dalgası kapladı vücudumu.. İyi kitaplar dilerim kitaplı kalın.. Kitaplayalımm

    YanıtlaSil
  10. Sevgili Kristalkitap blogunu uzun zamandır takip ediyorum. Ve yaptığin sablonları da özellikle begeniyorum. Bu sablonları ücretli mi yapıyorsun. Yoksa rica edenler için de yapiyor musun? Bana geri donüs yaparsan cidden mutlu olurum. Bu arada sahiden blogunu pek seviyorum :) :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, ücretli yapıyorum normalde ama bir süreliğine yapmama kararı aldım. Yoğun bir dönemdeyim ve vakit ayıramıyorum. :)

      Sil
    2. Pekala o halde :) İlgin için teşekkurler.

      Sil
  11. Ben 10 gün sonra çıkacak Rick Riordan, Apollo serisi ilk kitabını dört gözle bekliyorum :D

    YanıtlaSil
  12. Merhaba :) mutlaka okumalısın dediğin, hani ölmeden önce okuman gerek diye düşündüğünüz 3 kitap ismi söyleyebilir misiniz acaba

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Harry Potter, Kralların Yolu veya aynı yazardan Sissoylu ve Rüzgarın Adı. :)

      Sil
    2. Çok teşekkürler ☺

      Sil
  13. Güzel kitaplar gibi gözüküyor ama sanki romantik kategoride pek yok sanki ? :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Genelde ilgimi çeken kitapları takip ettiğimden onlara ağırlık vermişim istemsizce. :)

      Sil
    2. Aahhahahaa :)) Güzel kitaplar çıkacaktır o zaman benim için :)

      Sil
    3. Hiclikten gelen kiz ve ruzgarin adi serilerinin 3.kitaplari ne zaman cikar bilginiz varmi

      Sil
    4. Hiçlikten Gelen Kız serisini ilk defa duydum. O konu hakkında bir bilgim yok.

      Rüzgarın Adının da daha 3. kitabı yurt dışında çıkmadı. Ve çıkış tarihi de belli değil.

      Sil
    5. Şimdi baktım, Hiçlikten Gelen Kız'ın 3. kitabının yurtdışı çıkış tarihi, haziran 2016. Türkiye de ise en az 5-6 ay sonra çıkar diye düşünüyorum.

      Sil
    6. Hiclikten gelen kiz serisi benim favorim okrsaniz hak vereceksiniz,ilk on siraya hangi kitaplari koyardiniz tavsiye etseydinuz😊😊😊

      Sil
    7. Listeme ekledim bile. :)

      Hımm, ilk 10... Şu serileri önerebilirim. Her hangi bir sıralamaya sokmadan tabii.

      Harry Potter
      Kral Katili Güncesi
      Centilmen Piçler
      Sissoylu
      Fırtınaışığı Arşivi
      Yerdeniz
      Son Kurtadam
      Narnia
      Disk Dünya
      Elantris (tek kitap)

      Sil
  14. Krallarin yolu 3.kitap ile ilgili duyumvarmi

    YanıtlaSil

BLOG DESIGN BY KRİSTALKİTAP