aşık bir adam sissoylu elantris kafes
"Dünyada sadece tek bir şey kötü yürekli bir insana karşı durabilir. O da başka bir insandır.
Ayıbımızda yatar şerefimiz. Sadece bizim ruhumuz, kötülüğe açık olan ruhumuz, onu yenmeye muktedirdir.

― Ursula K. Le Guin, En Uzak Sahil
shadow

Alan Rickman Kanserle Daha Fazla Mücadele Edemedi...

Ocak 14, 2016

Beni bilen bilir, bugüne kadar ne blogumda ne de sosyal medya hesaplarımda ölümle ilgili hiçbir şey paylaşmadım. Ben yaslarımı hep içimde yaşadım, içime akıttım gözyaşlarımı. Yapabileceğim başka bir şey yoktu çünkü.

Ama bu habere kayıtsız kalmak istemedim. Çünkü Alan Rickman'ın ölüm sebebi kanserdi.

Kanserden ölen insanların 'bir kısmını' bizim öldürdüğümüzü düşünürüm ben hep.

Vereceğimiz bir ilikle hayat kurtarmayı seçmek yerine ölmesine göz yummayı tercih ederiz çünkü.

Bağışlayacağımız bir kan/trombosit ile sadece günü değil belki hayatını kurtarmasına göz yumarız.
Sessiz sedasız izin veririz ölmelerine. Umurumuzda bile olmaz. Her ay onlarca kitap alırız da bir bağış yapmayız mesela vakıflara. Bize ne ki onların ilaç masraflarından, ameliyat masraflarından, hastane masraflarından değil mi?

Metrolarda, belki de sokakta yürürken duyarız anonsları, hastahanelerde yatan kanser hastaları için istenilen kanları, kulaklarımızı kapatırız hemen. Daha önemli işlerimiz vardır bizim, ölsün gitsin onlar. Bize ne değil mi?

Facebookta, twitterda paylaşır dururuz, Ahmet bebeğin, Ayşe Hanımın ihtiyacı olan kanı ama vicdanımızı kapatır da biz gidip bağış yapmayız. Bizi ne değil mi? Biz yaptık yapacağımızı, gerisini yavrusu ölen, annesi ölen aileler düşünsün.

Bize hayat güzel de onlara hiç güzel değil işte. Biz zaten yaşıyoruz da onlar yaşamak için her gün mücadele ediyor...

5 yorum:

  1. Söylediklerinizde çok haklısınız.Bu ortamlarda bizzat bulunan ve böyle insanları gözlemlemiş olan biri olduğum için yazmak istedim.En önemlisi de birileri için birşeyler yapabildiğini ve ona aslında sadece kan değil yaşam,umut bağışladığını farkedince mutluluğu katlanıyor insanın.organ bağışı konusunda da aynı şekilde düşünüyorum...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Keşke herkes öldükten sonra bağışlasa tüm organlarını. Bir bedende kaç organ, kaç kişinin hayatını kurtarır bilse insanlar...

      Sil
    2. Aynen öyle ...düşününce muhteşem bir duygu insanlara böyle bir iyilik yapmak

      Sil
  2. Dediklerine katılıyorum. Ama insanların pek bilinçleneceğini de sanmıyorum :* Ben bu haberi duyunca gerçekten çok üzülmüştüm. Çünkü vazgeçilmez oyunculardan biriydi. Ne diyeceğimi bilemiyorum. Allah rahmet eylesin.

    YanıtlaSil
  3. Bu siteyi googlede şans eseri buldum, kitapları çok seven biri olarak siteyi de çok sevdim bundan sonra takip edeceğim :) Kitaplar bizim herşeyimizdir.

    YanıtlaSil

BLOG DESIGN BY KRİSTALKİTAP