aşık bir adam sissoylu elantris kafes
"Dünyada sadece tek bir şey kötü yürekli bir insana karşı durabilir. O da başka bir insandır.
Ayıbımızda yatar şerefimiz. Sadece bizim ruhumuz, kötülüğe açık olan ruhumuz, onu yenmeye muktedirdir.

― Ursula K. Le Guin, En Uzak Sahil
shadow

Alev - Karen Marie Moning (Fever #7)

Mayıs 29, 2016
Tür:  Urban Fantasy, Paranormal,
Goodreads Puanı: 4.10
Orijinal Adı: Burned
Sayfa Sayısı: 538
Baskı Yılı: 2016
Çeviri: Can Besen
Yayınevi: Artemis Yayınları


MacKayla Lane, ölümcül kitap Sinsar Dubh’a karşı verdiği büyük mücadelenin işe yaradığını sanıyor. Oysa kötülüğün pençesi, hiç olmadığı kadar yakınında. Baştan çıkarıcı, doymak bilmez Fae ile insanların arasındaki duvar yıkıldığında, ölümsüzler, gezegeni mahvetmeye başladı. Dublin artık bir savaş alanı. Şehir, Kırağı Kral’ın buzlarından arınıp ısındıkça hararet artıyor, tehlikeli sınırlar aşılıyor ve tutkuların alevi ortalığı kızıştırıyor.

Mac’in güvenebileceği tek kişi tehlikeli ölümsüz Jericho Barrons, ancak onların arasındaki tutkulu bağ bile ihanetle sınanacak.

Burası hayatta kalmanın hiç bitmeyen bir mücadele gerektirdiği, iyi ve kötünün birbirine karıştığı ve her ittifakın bir bedelinin olduğu, vahşi bir dünya. Ve Mac, karanlık güçlere karşı girişeceği destansı savaşında kime güvenebileceğini seçmek zorunda.

“Bir düşmanın seni yenmesinin iki yolu vardır,” demişti. “Ölürsün. Ya da denemekten vazgeçersin. O Zaman da ölürsün.”


Tanrım kitap bitti bende bittim. Lanet olsun bu nasıl kitaptı öyle? Karen Marie Moning beni her defasında nasıl şaşırtabiliyor? Bu seferki şaşırtması ise hiç beklenmedik şekilde gelişti. Kadın 6 kitaptır azar azar verdiği bilgi kırıntıları ile okuyucuları çileden çıkartırken, Alev'de resmen ortalığı kasıp kavurmuş! Bu kadar bilgiyle ne yapacağımı şaşırdım!

Bu kadar çok şey öğrenmek istemiyordum ben. Kitaptaki gizemi seviyordum. Artık gizem kalmamış gibi hissediyorum. Artık geriye kalan sadece olayların nasıl gelişeceğine kafa yormakmış gibi.

Alev... Tüm kitapların arasında en farklı olanıydı. En değişik. En açık. Karakterlerin hep başka yönlerini gördük. Bir geçiş kitabı gibiydi daha çok. Bir takım olaylar olacak, hazır olun uyarısı verirmiş gibi. Devamı için sana adrenalin pompalıyormuş gibi. Ve bir sonraki kitapta bu kadar adrenalinle başa çıkamayıp, en yakın direğe toslayacakmışız gibi.

Heyecanlanıyorum. Kitap boyunca heyecanlıydım ve gitgide artıyor da.

Ryodan.. Ah Ryodan'ın iç yüzünü görebilmek çok farklıydı. Barrons'tan daha çok dikkatimi çekti kitapta benim. Kaldı ki Barrons'u da daha fazla hemde çok daha fazla tanıma şansı elde edebilmişken benim gözüm hep Ryodan'ı aradı. Barrons'u biliyoruz zaten tanıyoruz. Vahşi adam. Acımasız adam. Dışarıdan nasıl görünüyorsa içi de aynı. Ryodan ise öyle değil. Barrons seni en başından uyarıp ben vahşiyim benden uzak dur derken, Ryodan seni parçalara ayırırken bile sana vahşi olduğunu göstermeyecek biri. O yüzden Ryodan'ı daha fazla tanımak istiyorum. Onu o yüzden seviyorum. Onu Mac'in gözünden değil de Dani'nin gözünden okumak istiyorum.

Ve ufak bir hayal kırıklığı... Mac, geri dönüyor ama o nasıl bir geri dönüştür. Lütfen sen git, Dani gelsin iye yalvardım kitap boyunca. Mac, eskisinden daha kötü lafı hiç uymuyor. Hiç yakışmıyor. Çok pasifti Mac, Alev'de sadece bir araçtı. Diğer karakterleri gözetlemeye yarayan bir araç. Tek işlevi oydu.

Asıl Dani, çok daha kötü, çok daha acımasız bir karaktere bürünmüştü. Bu halini sevdiğimden emin değilim ama nefret de etmedim. Ona hem yakışıyor hem yakışmıyor gibi. Gerçi bana eski uçarı Dani mi yoksa acımasız Dani mi deseler, her ikisi de derim. Lütfen karışık olsun, sade sevmiyorum.

Ah Tanrım, kitap hakkında saatlerce konuşabilirim fakat yazıyı sonlandırmak istiyorum.

Sadece son olarak şunu söyleyeceğim; 6 kitap boyunca sorularımızın cevaplarını alamıyoruz diye yakınan okuyucular, Alev sizin için bir cevher kesinlikle. Kaçırmayın onu! :)

19 yorum:

  1. Amanın bu kitap ne zaman çıktı? :D Buz'u almayı çok istemiştim ama bana pek seri devamı gibi gelmediği için almamıştım, Alev'i ilk defa görüyorum. o.O İkisini de en kısa zamanda alıp okumalıyım, paylaştığın için çok teşekkürler. ^.^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 1 hafta oluyor çıkalı ya. :) Allahım kimse Buz'u sevmiyor. Bense bayılıyorum. :D Hemen oku bence her ikisini de. Buz'u sevmesen bile Alev'i okurken kesinlikle salyaların akacak. :D

      Sil
    2. Ahahaha aşırı meraklandım şu an. :D

      Sil
    3. Okuduktan sonra her ikisi içinde yorumunu merakla bekliyorum. :D Bakalım senin düşüncelerin nasıl olacak? :)

      Sil
  2. bende okudum kitabı. çok güzeldi gerçekten tavsiye ederim.

    YanıtlaSil
  3. Yaaaa ! Sonunda benimle ayni dusunen biri. Bende Buz'a bayilmistim. Ryodan ve Dani bana Mac ve Barrons'tan daha guzel gelmisti, daha cok sevmistim. Bu kitabin Mac'in agzindan oldugunu ogrenince hayal kirikligina ugramistim, o derece. Bu kitabi da aldim ama okumaya kiyamiyorum, 8.kitap ne zaman cikar diye... Yorumundan sonra birqz hayal kirikligina ugrayacakmisim gibi hissediyorum. Umarim oyle olmaz. Ve TEAM RYODAN !

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eğer Team Ryodan diyorsan az da olsa hayal kırıklığına uğrarsın. Çünkü bende birazcık uğradım. Ben hep kendimi Dani ve Ryodan okuyacağız diye adapte etmiştim ve Mac'i okumak farklı oldu. Gerçi Mac'in de diğer kitaplardaki gibi bi işlevi yoktu. Daha çok o bi pencere gibiydi Dokuzlara açılan. Büsbütün hayal kırıklığı da yaşamazsın yani o yüzden. :) İçin rahat olsun. :)

      Sil
    2. Dokuzlarin hepsini okumak istiyorum ama KMM'in kitap cikarma hiziyla biraz zor... Daha yurt disinda bile 9.kitapta. :|
      Neyse, keske burada eskisi kadar aktif olsan. Alintilar falan...

      Sil
    3. Artık inşallah eskisi gibi buradayım. 5-6 aydır bir sınav dönemi sürecindeydim ve tüm enerjimi oraya harcıyordum. Sınav bitti artık bende özgürüm. :)

      Belki Dokuzların hepsine kitap yazmaz diye düşünüyorum ya. 10 kitap olacaktı sanırım en son seri. Alev'de olduğu gibi ara ara işleyecek gibi hissediyorum. :)

      Sil
  4. Ya kuzum bişey sormak istiyorum. Yan seriyi okumuş muydun? Sisli Dağların Ötesinde filan varya hani. Bu yan seri beni hiç çekmiyor o yüzden sana sorayım dedim. Okumalı mıyım ki?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Valla okusan bişey fark etmez okumasan da fark etmez. O seri yazarın ilk kitapları. İlk acemiliği. Ondan Ateş serisi kadar üstün bir seri değil. :)

      Sil
    2. 6. hissim yanılmamış o zaman ;D

      Sil
    3. Ah hiç yanılmasın o 6. hissin senin. :)

      Sil
  5. Feverborn ne zaman çıkacak bilginiz var mı?

    YanıtlaSil
  6. Çevirisi tamamlanmış ama ne zamana çıkar hiç bilmiyorum. :)

    YanıtlaSil
  7. Teşekkürler. Umarım bir an önce çıkar. Yorumunuzu da çok beğendim kitap boyunca aynı şeyleri düşündüm.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben teşekkür ederim. Umarım dilediğimiz gibi en kısa zamanda çıkar. :)

      Sil
  8. Mac hakkında çok doğru yazmışsın. En sevdiğim kadın karakterlerinden birine dayanamadım resmen. Ayrıca Buz'dan sonra,kötü bir manevrayla, tekrar hikayeyi Mac'e döndürmesine rağmen bu kadar kötüsünü beklemiyordum, kitabın sonuna doğru, yazarın kalitesini bile sorgulamaya başlamıştım :( Gölge Ateşi'nin ardından hikayeyi Dani ve Ryodan'a çevirmeyi çok güzel başarmıştı halbuki.. Feverborn'da bunun gibi Mac'in ağzından ve onun hikayeyle alakasız bir sürü düşüncesiyle dolu olacaksa kitaba kitapçıdayken bile elime sürmeyeceğim. Seri mükemmel olarak aklıma kazınmışken Karen her şeyi mahvetti ah ah..

    YanıtlaSil
  9. Feverborn kitabının çıkışıyla ilgili bir bilgi bir gelişme var mı?
    Ateş, Mac'in ağzından yazılmasıyla beni mahvetti. Dani ve Ryodan arasındaki en can alıcı sahneleri bile onun gözünden görmek cidden hiç hoşuma gitmemişti. Ve ilk kez Mac çok zorlama gelmişti. Karenin şimdiye kadar okuduğum en kötü kitabıydı bu:((
    Umarım feverborn öyle olmaz ve en kısa sürede çıkarr

    YanıtlaSil

BLOG DESIGN BY KRİSTALKİTAP