aşık bir adam sissoylu elantris kafes
"Dünyada sadece tek bir şey kötü yürekli bir insana karşı durabilir. O da başka bir insandır.
Ayıbımızda yatar şerefimiz. Sadece bizim ruhumuz, kötülüğe açık olan ruhumuz, onu yenmeye muktedirdir.

― Ursula K. Le Guin, En Uzak Sahil
shadow

Karen Marie Moning - Dani O'Malley Serisinin Yayın Hakları Epsilon'da Mı?

Kasım 04, 2013
dani omalley trilogy, iced karen marie moning


İnternette her yerde, ICED serisinin yayın haklarının epsilon tarafından alınıp alınmadığına dair bir sürü haber dolanıyor. Geçenlerde Yayın hakları alınan kitapların bir listesini çıkarmıştım. (Yayın Hakları Satın Alınan Kitaplar #3) Kaynaklarımdan birinde, serinin yayın haklarının epsilon tarafından alındığını söylüyordu. İlk olarak inanamadım. Çünkü başka bir yerde de alınmadığını görmüştüm. Emin olamadığım içinde zaten yazımda yer vermemiştim seriye dair her hangi bir bilgi. Ama şuan elimde kesin bir bilgi olduğu için gönül rahatlığıyla yazının devamını okuyabilirsiniz. Ah birde kaynakta yazan bilgiyi de olduğu gibi aşağıya yapıştırdım...



Karen Marie Moning ICED: Book 1 of the MEGA O’MALLEY 
Trilogy Random House: October 2012 
UK/Translation: Writers House, 
Audio: sold to Brilliance Audio 
Manuscript status: available

Book 1 from New York Times bestselling author Karen Marie Moning revolving around Danielle Megan O’Malley, the Mega, from the ever popular Fever series.
The story begins where Shadowfever ends and Moning delves even deeper into the dark side of Dublin, the world of the Fae and sidhe-seers. Dani is inducted as a 14-year-old reluctant paranormal detective in Iced and solves a new mystery in each subsequent book; the trilogy follows Dani over the course of three years—three years when things will become so desperate that certain factions will think the unthinkable.
Karen Marie Moning is the internationally bestselling author of the Highlander and Fever novels. Her books have appeared on the New York Times, USA Today, and Publishers Weekly bestseller lists, and have won numerous awards, including the prestigious Rita.

BURNED: Book 2 of the MEGA O’MALLEY trilogy Random House: January 2014 Manuscript status: available for submission in January 2014

FLAYED: Book 3 of the MEGA O’MALLEY trilogy Random House: TBA Manuscript status: TBA

Rights to the Fever series were sold in Brazil: Novo Seculo; Croatia: Hena; France: J’ai Lu; Greece: Livanis; Italy: Fanucci Japan: Villagebooks; Norway: CappelenDamm; Poland: Mag Jacek Rodek; Portugal: Arteplural; Russian: Book Club Family; Spain: Libros del Atril, Roca Editorial; Taiwan: King-In; Thailand: Lemon Tea Co; Turkey: Epsilon; UK/Comm: Orion

Elimde ki kesin bilgiyi, en sonunda dayanamayıp Epsilon yayınevine gönderdiğim maile borçluyuz. İnternette dolanan haberlere bakmaktansa en doğru haberi onlar verir diye düşündüm. Verdikleri cevabı duyunca bir çığlık kopardım resmen. Evet millet haberler doğruymuş! Karen Marie Moning'in Dani O'Malley serisinin yayın haklarını epsilon almış! Ben bu habere çok sevindim. Benim gibi başka sevinen var mıdır acaba? Biliyorum Epsilon rezil etti seriyi ama en azından Türkiye'de bir yerlerde bu kitapların yayın haklarının alındığını bilmek güzel. Geçte olsa belki bir gün çıkartırlar seriyi.  

Bu seri 3 kitaptan oluşuyor. Fever serisinin yan serisi. Baş karakterlerimiz bu sefer, Ryodan ve Dani. Ryodan'ı hep çok merak etmiştim. Özellikle 4. kitapta yaptığı o hainlikten sonra onun hikayesini okumak daha çok meraklandırmıştı beni. Onun bir türlü Barrons'a ihanet edeceğine ihtimal veremiyorum. Vardır bir bildiği diye kendimi avutup duruyorum. Bakalım gerçekten bir bildiği var mıymış artık onu da 5. kitapta öğrenebileceğiz. Ve daha fazla Ryodan için de epsilonun kitaplarını çıkarmasını bekleyeceğiz mecburen. Ryodan'dan bu kadar bahsetmişken ondan bir kaç alıntı yapmakta gerekir öyle değil mi?

  • Bir sürü tren enkazı gördüğüm için rayların ne zaman kilitlendiğini, frenlerin ne zaman patladığını bilirim. Aşağısı tren enkazlarıyla dolu Mac. Tek bir şey ilgimi çekiyor. Potansiyel.
  • Sonsuz hayat sonsuz sabır gerektirir. Yeterince uzun yaşarsan, bugün ilgini çekiyorsa bugünün iyi olduğunu düşünebilirsin. Yanlış veya doğru, bütün ahlaki değerler, bütün erdemler yok olabilir.
  • Küstahlık da öfke gibi ölümcül bir kusurdur.
  • Onun yüzünden hayattasın Mac. Unutma. Onun gibi birini daha önce hiç görmedim. Ve inan bana, ben çok şey gördüm. (Bahsettiği kişi, Dani)
  • Hayat bir okyanustur ve dalgalarla doludur. Her şey tehlikelidir. Hepsi seni boğabilir. Doğru koşullar altında en küçük bir dalga bile ölümcül olabilir. Dalgaları aşmak hafta sonu savaşçısına göredir. Birini seç ve tepesine çık. Hayatta kalma şansını arttırır. 

Dani'ye ise bayılıyorum. O benim 13 yaşında ki minik savaşçım. Büyümüşte küçülmüş tipler vardır ya tam onlardan biri. Çok hızlı olduğu için kolay kolay onu kimse yakalayamıyor. Bu yüzden de en çok Melun öldüren sidhe-kahinlerinden biri. Belki Mac'ten bile fazla melun doğramış olabilir. Gördüğü her yakışıklı erkekte ağzı sulanıyor keratanın ve onlarla ilgili büyük hayalleri var. İlk önce V'lane'e takmıştı, sonra da Barrons'a. Bu kitapta da Ryodan'a takmıştır -ki takmadıysa onun cazibesine kapılmamak zor eninde sonunda kapılacaktır Ryodan'a. :) Eminim Ryodan'da ona takıyordur. Çünkü 4. kitapta bir yerlerde Mac, Dani için, 'O daha çok küçük,' dediğinde Ryodan, 'Zaman bunu telefi eder,' gibi bir şey demişti. Yani eminim bir insanın sonsuz hayatı olunca bir kaç sene beklemek çokta bir şey değildir değil mi?

Son olarak bir haber daha vereyim! Dani'nin serisi hakkında değil ama Fever serisi hakkında. Karen Marie Moning, geçtiğimiz aylarda facebook sayfasında, Fever serisinin filminin henüz çekilmeyeceğini haber vermişti. Umarız en kısa zaman da yapım şirketi fikrini değiştirir de Mac&Barrons'u da beyaz perde de görme imkanımız olur.

8 yorum:

  1. Dani cok uyuz bi karakter yaa ben sevmiyom onu :D

    YanıtlaSil
  2. Ryodan Barronsa ihanet mi etmiş???Ben okudum ama hatırlamıyom :(
    Mac'i kurtarmaya çalışmıştı
    ne yaptığını hatırlatır mısın? :)
    Ve ben Dani'ye bayılıyorum. Onun yerinde başkasi olsa salya sümük ağllar. Dani ise kimsenin ona çocuk gibi davranmasına izin vermiyor.Zaten adının anlamı bile ayrı güzel. Hem Mac'e ihanetini kasıtlı olarak yapmadı bence onun bi suçu yok :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rüya Ateşinin sonunda öldürüyor ya Barrons'u. Onu kastetmiştim. Hani ilk bakışta ihanet etmiş gibi görünüyor arkasında yatan gerçeği bilmediğimiz için. :)

      Ve evet sana katılıyorum. İsteyerek yapmadı bişey. Hep o şirret Rowena yüzünden. Asıl hain o bence.

      Sil
  3. Hee anladıım :)))
    Aynn şirret canavar pislik lanet....karı :(((
    Zavallı Dani Mac onu bırakır diye korkusundan bişi söyleyemedi ; (
    Ama iced'in sonunda Mac elindeki mızrağı Dani'nin sırtına dayıyo öyle bitiyomuş kitap :O
    cidden yazar çok kötü yerlerde bitirmek konusunda tam bi uzman.4. Kitabın sonunda aklım durmuşbeynim çalışmayı bırakmıştı!!!

    YanıtlaSil
  4. Hani epsilon yayın haklarını almıştı? Vaz mı geçtiler yoksa epsilon insanlara acı çektirmeyi seven bir satist mi? Neredeyse 2016ya gircez hala ortada kitap yok :(
    Sizin bu konu hakkinda bir bilginiz var mı? Lüüütfeen evet diyin!!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sizi şuraya yönlendireyim. :) Bu serinin tüm devam kitapları Artemis Yayınları tarafından satın alındı. Seri artık onlardan çıkıyor. Çevirisi bitti, hatta kapak fotoğrafı bile son aşamasında. Az bi zaman sonra kitap matbaaya gider merak etmeyin. :)

      http://kristalkitap.blogspot.com.tr/2015/10/ates-serisinin-6-kitab-buz-icin-kapak.html

      Sil
  5. Sizce yaklaşık ne kadar bir süre bi kaç hafta mı bi kaç ay mı? Sizin bu kitap basım aşamaları hakkında benden cok daha fazla fazla fikriniz var ortalama bi zaman söyleyebilir misiniz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kapağın tamamlanma süresine göre değişir aslında. Kapak yapımı bittiyse 1 bilemedin 2 hafta. Bitmediyse yaklaşık 1 ayı bulur. :)

      Sil

BLOG DESIGN BY KRİSTALKİTAP