aşık bir adam sissoylu elantris kafes
"Dünyada sadece tek bir şey kötü yürekli bir insana karşı durabilir. O da başka bir insandır.
Ayıbımızda yatar şerefimiz. Sadece bizim ruhumuz, kötülüğe açık olan ruhumuz, onu yenmeye muktedirdir.

― Ursula K. Le Guin, En Uzak Sahil
shadow

Dizi Yorumu: The Paradise

Kasım 04, 2013

Yapım: 2012
Ülke: İngiltere
Tür:Dram
Süre: 60 dakika
IMDB Puan: 7.6/10
Daha Detaylı Bilgi İçin: Divxplanet; The Paradise




Konusu

The Paradise Bill Gallagher’ın yazdığı bir drama dizisidir. Denise Lovett amcasının kumaş dükkanında çalışmak için Kuzeydeki bir şehre giden genç bir kasabalı kızdır. Kısa bir süre sonra Denise amcasının durumunun iyi olmadığını çünkü müşterilerin sokağın karşısındaki The Paradise’a gittiğini fark eder. Sonunda The Paradise’ta işe başlar ve umursamaz sahibi John Moray’e aşık olur.

Yorum


The Paradise, Emile Zola'nın romanından uyarlanmış başka bir dizi daha. 2 sezonluk bir dönem dizisi olan The Paradise, 1870'lerin İngiltere'sinde geçiyor. Baş karakterimiz olan Denise, amcasının yanında yaşamak ve onunla çalışmak için kuzeydeki bir şehre gidiyor. Fakat amcasının durumu hiç iyi değil. Kendisine bile zor yetiyor. Bunun sebebide hemen karşısında, The Paradise adında ki çok katlı giyim dükkanı. -dükkan bir harika tam vintage tarzı dekore edilmiş- Denise'de amcasının durumdan dolayı The Paradise'de işe başlar.

The ParadiseThe Paradise

Çok kısa bir zamanda kendisini gösteren Denise, Patronun dikkatini çekmeye başlar. Kızın harika fikirleri vardır. Farklı düşünce tarzı ve yenilikçi yapısıyla, diğer çalışanlardan hemen ayrılıyor. Patronuna da gizli gizli bir hayranlık duymaya başlıyor. Çünkü ilerde onun gibi biri olmak istiyor.

The Paradise
Patronumuz Mr. Murray, risk almasını seven, azla yetinmek istemeyen biri. Sürekli daha ileriye gitmeyi hedefliyor. Yanlış anlaşılmış olmasın gözünü para hırsı bürüyen tiplerden değil. Zeki hamleler yaparak ilerlemeyi seven, daha fazla kazanabilceksem daha azıyla niye yetineyim diyen tiplerden. Tam bir ticaret kafası var adamda yani. Dizi için gerçekten büyük bir emek harcanmış belli. Kostümler, mekanlar çok harika. Birde herşeyin üstüne İngiliz aksanı eklenince, diziyi izlemeye doyamıyor insan. Henüz tüm bölümlerinin çevirisi yapılmamış. 1. sezonun 8. bölümü çeviri aşamasında şuan. Çevirisini Tukyu üstlenmiş. Umarım devamınıda kısa zamanda getirir. Bende hız kesmeden diziye devam etme şansına sahip olabilirim. :)

The ParadiseThe Paradise

Dönem filmi/dizisi arıyorum ama güzel bir yapı bir türlü bulamadım diyenler, kesinlikle bu diziye bir bakın derim. Şuana kadar izlediğim her dönem film/dizisinden çok daha hoşuma gitti benim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

BLOG DESIGN BY KRİSTALKİTAP