aşık bir adam sissoylu elantris kafes
"Dünyada sadece tek bir şey kötü yürekli bir insana karşı durabilir. O da başka bir insandır.
Ayıbımızda yatar şerefimiz. Sadece bizim ruhumuz, kötülüğe açık olan ruhumuz, onu yenmeye muktedirdir.

― Ursula K. Le Guin, En Uzak Sahil
shadow

Dizi Yorumu: Dracula (Yeni Dizi)

Kasım 06, 2013
dracula 2013

Yapım: 2013
Ülke: Amerika
Tür: Dram, Korku
IMDB Puan: 7.4/10
DP Puanı: 7.2/10
Daha Detaylı Bilgi İçin: Divxplanet; Dracula




Konusu

19. yüzyılın sonlarına doğru gizemli Dracula (Rhys Meyers) Londra’ya gelir. Viktoryan toplumuna modern bilimi getirmek isteyen Amerikalı bir girişimci kılığında olan Dracula geceyi aydınlatan ve güneşten kaçınan biri için yararlı olabilecek elektrik teknolojisiyle özellikle ilgilenmektedir. Ama yolculuklarının başka bir nedeni daha vardır: yüzyıllar önce kendisini ölümsüzlükle lanetleyenlerden intikam almak. Her şey plana uygun gitmektedir ta ki ölü karısının reenkarnasyonla yeniden hayata gönderilmiş hali gibi görünen bir kadına aşık olana dek.


Yorum

draculaNBC'nin yeni dizisi Dracula, benimde listemde ki en yeni dizilerden ve ilk haberi çıktığından beri beklediğim sürekli takip ettiğim bir dizi. İlk bölümünü izlediğimde 'Aman Tanrım! Jonathan Rhys Meyers tam bir vampir olmak için yaratılmış resmen demiştim. İlk bölüm oldukça dikkat çekiciydi. Yinede bir kaç bölüm izlemeden yorum yapmamaya karar vermiştim. Çünkü şu aralar düşüncelerim ilk izlediğime nazaran biraz daha aşağılarda. 


Bu dizideki Dracula, asırlar önce eşine cadı damgası yapıştırarak gözünün önünde canlı canlı yakılmasının intikamını almak için, asırlardır tutulduğu tabutun içinden -yardım edilerek- geri çıkıyor. Geri döndüğünde kendisini Amerikalı bir girişimci olarak tanıtıyor. Elektiriğin kablosuz kullanımı ile ilgili düşünceleri var ve asıl amacını ört-pas etmek ve intikam almak istediği tarikatı da çökertmek için bu kılığı kullanıyor.

dracula
dracula

Dizide hoşuma giden bir çok unsur var. Bunlardan ilki, dizinin 1890'ların İngiltere'sinde geçmesi -tarihi olan şeylere karşı zaafım var işte.- İkinci olarak işin içinde Dracula'nın adı geçince, diğer vampir dizilerinden veya konularından çok daha farklı olacağını düşünmemdi. Şimdilikte öyle gözüküyor bakalım. Üçüncü sevdiğim özelliği Dracula'nın J. R. Meyers olması. Bir insana vampirlik sanırım bu kadar yakışabilir. Son olarak sevdiğim ve diğer tüm vampir dizilerinden ayırıcı özelliği ise, Dracula'nın gün ışığına çıkamaması ve dişlerini gösterdiği zaman korkutucu bir yaratığa dönüşmemesi.

draculaSevmediğim bir kaç şey var şu anlık. J. R. Meyers'a vampirlik ne kadar yakışıyorsa, dişlerini çıkartıp etrafa tıslaması da o kadar garip duruyor. Ve hepimizin bildiği Van Helsing'in Dracula ile işbirliği içinde olması. Bu ikiliye bir türlü anlam veremedim. Benim bildiğim Van Helsing öleceğini bilse gidip de bir vampirden -hele hele bu vampir Dracula olunca,- yardım istemez, onunla oturup anlaşmaya varacağına kendini asar daha iyi. Belki bu dostlukta şimdiliktir belki diyorum izlerken ve garip karşılamamaya çalışıyorum. 

Tüm bunların dışında dizi güzel mi? Güzel! İzlenir mi? Vampir dizilerini seviyorsanız eğer kesinlikle izlemelisiniz. Vampirleri sevmiyorsanız bile en azından J. R. Meyers için, hiç olmadı eski dönemlerde geçen bir dizi olduğu için şans verin derim ben! 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

BLOG DESIGN BY KRİSTALKİTAP