aşık bir adam sissoylu elantris kafes
"Dünyada sadece tek bir şey kötü yürekli bir insana karşı durabilir. O da başka bir insandır.
Ayıbımızda yatar şerefimiz. Sadece bizim ruhumuz, kötülüğe açık olan ruhumuz, onu yenmeye muktedirdir.

― Ursula K. Le Guin, En Uzak Sahil
shadow

Dizi Yorumu: Black Sails

Mart 17, 2014
Black Sails


Yapım : 2014
Ülke : Amerika
Tür : Macera, Dram,
IMDB Puan : 8.3/10
DP Puanı : 7.9/10




Konusu

Yıl 1715. Korsancılığın Altın Çağı. Kanun tanımayan bir coğrafyada tarihin en ünlü ve en acımasız korsanı Flint ile tanışıyoruz. Flint, bir yandan İngiliz Donanması’ndan kaçarken, diğer yandan tek başına hükmetmek istediği büyük suç kenti Nassau’daki “taht” kavgalarında fırtınalar estirmektedir. Robert Louis Stevenson’ın ünlü romanı Treasure Island/Define Adası’nın 20 yıl öncesine dayanan yeni CNBC-e dizisi Black Sails, görkemli projeleri seven Spartacus’ün yapımcı şirketi Starz ile büyük bütçeli filmlerin vazgeçilmez yapımcı/yönetmeni Michael Bay’in işbirliğinin ürünü.

Yorum

Michael Bay, yapımcılığını üstlendiği Black Sails Starz'ın yeni dizisi. Yeni dediğime de bakmayın 7. bölümünü geçtiğimiz pazar yayınladılar. Diziyi merak edenler pazar günleri saat 23'de CNBC-e ekranlarından takip edebilirsiniz.

Black Sails

Malum Dizimag kapandığından beri izleyecek dizi bulamamıştım. Hatta itiraf ediyorum üşengeçliğimden dolayı oturup da dizi arayışına girmemiş, sadece takip ettiğim bir kaç diziyi izlemeye devam etmiştim. Fakat haftada bir bölüm yayınlanırken bende sadece epi topu 3-4 diziyi takip ederken ve kitap okuyamama ruh halinin içindeyken en sonunda dayanamadım ve yeni sezonda hangi diziler gelmiş diye bir bakınayım dedim. Sonuç olarak bu dizinin kapağı güzelmiş, aaa birde eski dönem dizisiymiş, Aman Tanrım birde 'Korsanlar' varmış derken kendimi diziyi izlerken buldum.

Black Sails

İlk bölüm biraz yavaş ilerledi. Diziyi biraz tanıyabilmemiz için pilot bölümde 1 saatlik gösterim normal fakat biraz daha hızlı ilerleyebilirmiş olay örgüsü. Onun haricinde hiç bir sıkıntım yok diziyle. O dönemi gayet iyi yansıttığını düşünüyorum. Oyuncularda gayet başarılı. Şimdiden 2. sezon onayını almış dizi. Umarım yayından kaldırılmaz. Böyle kaliteli eski dönem dizileri zor bulunuyor açıkçası.

Black Sails


Dizi, define arayışında olan acımasız bir korsanı ve tayfasını konu alıyor. Tabii ki olay örgüsü sadece korsan ve tayfaları etrafında dönmüyor. Demir aldıkları güvenilir bir adaları var ve çaldıkları malları, adanın sahibine sattıktan sonra karşılığında bir miktar parada alıyorlar. Fakat adanın güvenliği de tehlikede. Ayrıca kaptanın yeri de sallantıda. Bir yandan gemisinde ki isyanla uğraşıyor, bir yandan da define haritasını çalanın peşinden koşuyor.

Black Sails


Dizinin konusuna çok fazla girmek istemiyorum. Zaten yavaş ilerliyor birde konuyu bilirseniz baya bir yavaş ilerler sizin için diye düşünüyorum. Dizide eksiğini çektiğim tek bir nokta var. Oda aksiyon. Daha bol hareket daha bol aksiyon olsaymış keşke. O zaman istedikleri kadar konuyu yavaş ilerletebilirlerdi. Ah birde +16 sahneler bulunuyor. Öyle bol keseden sevişme sahneleri koymamışlar ama yine de 16 yaşındakilerin bile gözlerini kapatacakları sahnelerde yok değil hani. :)

3 yorum:

  1. Arap atı gibi sonradan açılan dizidir. ilk sezona tahammül edebilirseniz, ikinci sezonun özellikle ikinci yarısının şahane olduğunu göreceksiniz.

    YanıtlaSil

BLOG DESIGN BY KRİSTALKİTAP