aşık bir adam sissoylu elantris kafes
"Dünyada sadece tek bir şey kötü yürekli bir insana karşı durabilir. O da başka bir insandır.
Ayıbımızda yatar şerefimiz. Sadece bizim ruhumuz, kötülüğe açık olan ruhumuz, onu yenmeye muktedirdir.

― Ursula K. Le Guin, En Uzak Sahil
shadow

Dizi Yorumu: From Dusk Till Dawn

Haziran 27, 2014

Yapım: 2014
Ülke: Amerika
Tür: Aksiyon, Suç, Korku
IMDB Puan: 7.2/10
DP Puanı: 6.6/10



Konusu

Senaryosunu Quentin Tarantino’nun yazdığı, yönetmenliğini ise Robert Rodriguez’in yaptığı kült vampir filmleri arasında yerini çoktan alan From Dusk Till Dawn da nihayet televizyona transfer oldu ve ilk fragmanı da ortaya çıktı. 

Oldukça sağlam bir kadroya sahip olan 1996 yapımı filmin televizyon dizisi olarak yeniden çevrimi olan From Dusk Till Dawn: The Series’in yapımcı koltuğunda yine Robert Rodriguez var. İlk üç bölümü de yöneten Roriguez, başlıca rolleri Don Johnson, Robert Patrick, D.J. Cotrona, Zane Holtz, Jake Busey, Madison Davenport’a vermiş. 

Dizinin ilerleyen bölümlerinde Rodriguez’in fetiş oyuncuları Tom Savini, Danny Trejo ve Cheech Marin’in görünüp görünmeyeceği ise şimdiden merak konusu.

Yorum

Böylece her karakteri güzel olan dizileri izleyemeyeceğimi öğrenmiş oluyorum. Dizinin afişini gördüğümden beri bugün yarın izleyeceğim diye çıkan her bölümünü indirdim. Üstelik vampir dizisi olması da artı bir puandı benim için. Fakat dizinin ilk bölümünde vampire dair tek bir şey göremedim.* Onun yerine 1960 lı yıllarda korku filmlerinde kullanılan plastikten yapılmış yaratıklar çıktı karşıma. O yaratıkların maksadı neydi bir türlü çözemedim. Senaryo gereği kullanılmış olduklarını düşünmeden edemiyorum. Filmini izlemedim açıkçası. O yüzden pek bir yorum yapmak istemiyorum bu iki konu hakkında. 

from dusk till dawn

Ayrıca dizinin ilk bölümünün %90'ı tek bir sahne içerisinde geçti. Başka bir mekan göremedik. Haliyle acayip bir can sıkıntısı haline dönüştü benim için. Sadece devamını izleyip izlememeye ilk bölümden karar vermek istemediğim için ikinci bölümü izlemeyi düşünüyor(d)um. Aksiyonu entrikası bol olan şeyleri seviyorum. Bu dizi ise bana çok durağan geldi valla.


*Dip Not: Az daha sabretsek! vampirler çıkacakmış. Dizinin başında ki iki eleman -banka soyguncuları- Meksika'ya kaçarken bir papaz ailesiyle karşılaşırlar ve onları rehin almaya karar verirler. Sonrasında ise, vampirler tarafından ele geçirilmiş bir striptiz kulübünün içine düşünce, şafak vaktine kadar hayatta kalma mücadelesine girerlermiş vs.. işte. Bölümlere atlaya atlaya baktım vampirler ne zaman giriyor sahneye diye de 7. bölümde anca ortaya çıktılar ayrıca o vampir neydi öyle yaa tiksindim yeminle kadından. Öyle pis bi şekilde vampire mi dönüşülür? Öğkk.. Azıcık, Klaus'tan falan örnek alsanız ya? Ve biliyorum yeni nesil bir vampir dizisi değil bu. Vampir Günlükleriymiş Alacakaranlıkmış bunlarla karşılaştırma yapmak böyle bir dizi için doğru değil ama benlik bir şey de değilmiş. Sırf filmi çok güzelmiş tam bir klasikmiş diye de böyle bir diziye vakit ayıramam açıkçası.

3 yorum:

  1. pc'de oyunu mükemmeldi :) yıllar evel oynamıştım :)

    YanıtlaSil
  2. Sen bu vampirlerden tiksiniyorsan the strain'e hiç bakma vampir dizisi olduğunu diziyi izledikten sonra yorumlara bakarken anladım o derece...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayyy o diziyi duymuştum. Resimlerden gördüğüm kadarıyla iğrenç bişey. :D Ben Klaus gibi vampirler istiyorum, ne bunlar öyle yaa öğkk. :)

      Sil

BLOG DESIGN BY KRİSTALKİTAP