aşık bir adam sissoylu elantris kafes
"Dünyada sadece tek bir şey kötü yürekli bir insana karşı durabilir. O da başka bir insandır.
Ayıbımızda yatar şerefimiz. Sadece bizim ruhumuz, kötülüğe açık olan ruhumuz, onu yenmeye muktedirdir.

― Ursula K. Le Guin, En Uzak Sahil
shadow

Manga Yorumu: Love In The Mask

Haziran 17, 2014
love in the mask
love in the mask


Tür: Manhwa, Shoujo, Romance, Drama, Comedy, School Life 
Batoto Puanı: 4.13
Orijinal Adı:  가면속의 사랑
Cilt Sayısı: 32
Baskı Yılı: 2005
Çeviri Grubu: Mabushi Majo
Manga-ka: Yu-Rang Han

Hyun-bin hayatta bir adam olarak yaşamak zorundaydı. Onu kafeste yanan bir kuş gibi maskeli tuzağa düşüren kader ona şefkat gibi geldi...

Hyun-bin küçük kardeşiyle sakız satan, zalim gangsterlerin elinde büyüyen birisidir. Ancak talihsiz bir olaydan sonra Hyun-bin kaçırılır ve bir koruma olması için eğitim alır. Ancak O, kadındır ve kadın olduğunu gizlemek zorundadır ve bunun için erkek pozları verir. Böylece 8 yıl boyunca soğuk bir erkek koruma olarak yetişir.Ama bu sonsuza kadar nasıl olacaktır?


Kore dizilerine bayılırım ben. Bir de tüm oyuncuları yakışıklı olunca, insan daha bir zevkle izliyor. Gerçi çoğu dizi komik bölümlerle başlasa da finallere doğru muhakkak bir duygusallık, bir dram diziyi esir alıyor. Bu yüzden genelde başladığım diziyi ya bitiremem, ya da son bölümlerini ilk baştaki gibi şevkle izleyemem. Koreliler de bizim gibi drama bayılırlar anlayacağınız.

Kore sevdam hakkında ufak bir bilgiden sonra, gelelim okuduğum Kore mangası hakkında düşündüklerime. 18 cilt okudum şu mangadan. Daha sonra ne kadar okuduğumu görünce de bir şok oldum sormayın. Bu kadar nasıl dayanmışım bu mangaya bilemedim. :) Dram'ın alası var yeminle. Birde bir derin konusu var sormayın. Manga güzel falan ama yok anacım, hayata küsecektim şu karakterlerin başlarına gelenleri okudukça. Dedim yok Kristal daha fazla okuma sen bunu. Felç geçireceksin bak buralarda, kimsenin de ruhu duymayacak sonra. Japon mangalarının suyu mu çıktı? Hiç bulamadın git One-Shot falan oku, dağıt şu aklını... İşte kendi kendime böyle konuşa konuşa, 18. ciltte bıraktım daha da devam etmiyorum. Birde ön yargı oluştu şimdi bende. Karşıma Manhwa çıkınca anında sayfayı kapatıyorum. 

Konusuna da değinelim biraz değil mi? Şimdi spoiler yemek istemeyenler buradan sonrasını da okumasınlar. Günlerdir içimde tuttuklarımı kusmaya çalışacağım burada. :) 

Hyun-Bin
Manhwa'mız 6-7 yaşlardaki iki yetimin dilenmesiyle başlıyor. Kazandıkları zaten 3 kuruş bişey birde bunu çaldırıyor bu bıdıklar. Saklayabildikleriyle de ekmek alıyorlar bi güzel. Tabi sonra doğruca bunları dilendirenlerin yerine gidiyorlar gitmesine ama sahipleri kapı dışarı ediyor bu sefer yavrucakları. Bu esnada soğuktan en küçükleri donarak ölüyor. Diğeri ise tekrardan dilenmeye çıktığında zengin bir aile tarafından kaçırılıyor. Çok sevinmiştim açıkçası buna ama işin aslını anlayınca bi güzel kudurdum. Adam meğersem, kaçırdığı kızı (Hyun-Bin), erkek gibi yetiştirmek niyetindeymiş. Amacıda, aynı yaşta ki torununa (Yae-Ha) koruyuculuk yapsın diye. Şimdi, niye o zaman koruma tutmuyor diye düşünüyorsunuz şu durumda. Bende baştan sona kadar aynı şeyi düşündüm. Sonunda anladığıma göre, bu adamın birde erkek torunu varmış. Kaza sırasında ölmüş. Kimsenin öldüğünden haberi yok ama. Buda Hyun-Bin’i alıp erkek gibi yetiştirip, düşmanları saldırmaya kalktığında ilk önce buna saldırsın diye bi plan kurmuş anlaşılan. Eh erkek niye seçmemiş diye de düşündüm ama ona hala akıl sır erdiremedim. Okuyup da anlayan varsa bana da bildirsin ne olur. :)

Yun-Ha
Manhwa’nın konusu bu desem keşke ama değil. Bir diğer tarafta da başka bir aile var. Oğulları (Yun-Ha) bir kıza aşık. Kızda Yun-Ha’nın abisine. Tabii çocuk bunu kaldıramıyor, arabada gezerken bunlar, -kız, kızın kardeşi (Ga-Hyun Tae), Yun-Ha, Yun-Ha’nın annesi ve abisi- sürekli abisine sataşıyor. Ve bumm. Kaza sonucu abisi komaya giriyor. Aşık olduğu kız ve annesi ölüyor. Sonra bu ölen kızın kız kardeşi de (Ga-Hyun Tae), Yun-Ha’ya aşık. Onu uzaktan izlerken kaçırılıyor ve tecavüze uğruyor. Bu iki olay sonucunda, genç kızla, oğlanın hayatı temelli değişiyor. Asi falan oluyor bunlar. Çete kuruyorlar. Zorbalık yapıyolar... 

Hyun-Bin & Yae-Ha
Sonra bu iki taraf nasıl birleşiyor dersiniz? Büyük baba, kız torununu (Yae-Ha) bu oğlanla (Yun-Ha) evlendirmeye kararlı. Ama korumalık yapan kız (Hyun-Bin) –kız olduğunu büyük babadan ve onu eğiten kişiden başka kimse bilmiyor- Yun-Ha’ya aşık oluyor. Yae-Ha’da aşık oluyor tabii. Gelin görün ki yer yüzünde erkek kalmamış gibi herkes Yun-Ha’nın peşinde. Yae-Ha'da bir gıcık bir kız sormayın. Elime verseler onu paramparça ederim. Çok salak. :/ Neyse efendim, Yun-Ha’nın çetesinde ki bi oğlanda, Hyun-Bin’e aşık oluyor. Sonra kafayı yicek gibi oluyor ben nasıl bir erkeğe aşık olurum diye ama kendine dur diyemiyor bir türlü. Sonra kafasına koyuyor bende sorun yok, Hyun-Bin’de sorun var diye. Bi şekilde onun kız olduğunu anlıyor. Sonra ilanı aşkda bulunuyor tüm okulun ortasında, herkesde bunu gay diye dışlıyor dövüyor. Yun-Ha ise garibim, Hyun-Bin’e karşı kendisini sorumu hissediyor onu kardeşi gibi gördüğünü sanıyor ama gün geçtikçe oda Hyun-Bin’e aşık oluyor. Tabii kız olduğunu bilmiyor Yun-Ha... 

Ga-Hyun Tae'ye tecavüz eden çetenin lideri. Adını unuttum valla. :)
Olaylar bu kadar kısa değil tabii, kimisi kaçırılıyor tecavüze uğrayacakken son anda kurtuluyor. Hemen hemen her bölümde Hyun-Bin dayak yiyor sağdan soldan. Sonra uzaklara gönderiliyor. Zorlu eğitimlerden geçiyor. Tecavüze uğrayan kız, kendisine tecavüz eden çetenin liderine karşı bir şeyler hissetmeye başlıyor bla bla bla... Bi dolu dram anlayacağınız. Bu da toplam 18 cildin oldukça kısa bi özeti yani. :) 

Sonuç olarak bu Kore mangası epey bi şişirdi beni. Dram sevenler için tam bir hazine ama benim için değil. :) Ben komedi olsun güldürsün eğlendirsin istiyorum. ^_^ Çizimlerini de bir türlü kavrayamadım. Kim erkek kim kız pek belli değil. Hepsi birbirine benziyor bunların. :)

10 yorum:

  1. Ya kristal hatırladığım kadarıyla sen bu mangayı bitirmemistin arşivinde yoktur o zaman değil mi? Ben 124. Bölümünde kaldım ve indirme linki de sorunlu acaba yardımcı olabilir misin ki bana? Yani yarıda kalmak çok kötü hissettiriyor :( şimdiden teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Androidde manga okuma şeysi adında bir uygulama var. Orada mevcut tüm bölümleri, eğer telefondan okuma şansınız varsa onu deneyebilirsiniz.

      Sil
  2. Ben, arşivimde manga tutmuyorum ama nasıl indirebileceğinize bir bakayım. :)

    YanıtlaSil
  3. Ya telden okuma şansım yok aksi gibi çeviren fansub ile de iletişime geçemiyorum valla öyle kaldım. Senin ile bi şansımı denim dedim bir de sen bak bakalim belki benim bilmediğim bişey bulursun , ilgilenip cevapladigin için çok teşekkür ederim :)

    YanıtlaSil
  4. Mail adresi mi versem olur mu? Yada facebook hesabımı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mail adresini ver, göndereyim 124. bölümü. Facebook kullanmıyorum. :)

      Sil
    2. Mail adresini ver, göndereyim 124. bölümü. Facebook kullanmıyorum. :)

      Sil
  5. Ya ya kristal sana binlerce kez teşekkür ederim. Ãllah cc razı olsun puzzmos tan buldum şimdi oyy ne kadar iyisin ya çok mutlu oldum. inşaallah hiç bir zaman karda bırakmasın Rabbim seni inan çok sevaba girdin. Çooook Sağol yaaa :)))))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bulabildiğine sevindim. :) keyifli okumalar. ^_^

      Sil

BLOG DESIGN BY KRİSTALKİTAP