aşık bir adam sissoylu elantris kafes
"Dünyada sadece tek bir şey kötü yürekli bir insana karşı durabilir. O da başka bir insandır.
Ayıbımızda yatar şerefimiz. Sadece bizim ruhumuz, kötülüğe açık olan ruhumuz, onu yenmeye muktedirdir.

― Ursula K. Le Guin, En Uzak Sahil
shadow

Hayalimdeki Aşk - Erin Quinn (Mists of Ireland #1)

Eylül 30, 2014

Tür: Paranormal, Romance, Time Travel
Goodreads Puanı: 3,81
Orijinal Adı: Haunting Beauty
Sayfa Sayısı: 444
Baskı Yılı: 2011
Çeviri: Merve Duygun
Yayınevi: Yakamoz Yayınları


Bir sabah esrarengiz bir yabancı Danni’nin kapısını çalar ve bildiği her şeyi unutup onu peşinden sürükleyecek bir hikâyeyle hayatına girer. Tehlikeli bir baştan çıkarıcılığı olan Sean, yıllardır onu aradığını ve onu İrlanda’daki evine götürmek için geldiğini söyler. Ancak Danni, bu genç adamın anlattığından daha fazlası olduğunu düşünür ve bunu öğrenmek için unutulan bir geçmişe ve hiçbir şeyin göründüğü gibi olmadığı bir kasabaya gider.

Şimdi mistik ve doğaüstünün zümrüt yeşili tarlalar kadar gerçek olduğu topraklarda Danni, hayallerindeki aşkıyla tekrar bir araya gelmek için geçmişi baştan yazmalıdır… Ya bunu başaracak ya da aşkı sonsuza kadar hayallerinde yaşayacaktır.


Kitabı temin edebilecek hiç bir yer bulamadım, mecburen internetten okumak zorunda kaldım. Çok sinir bozucu. Çok beğenmedim kitabı ama yine de kitaplığımda olsun istiyorum. Elinde olup -temiz! çiziksiz kırışıksız vs. ve orijinal!- bana satmak isteyen olursa çekinmeden mesaj gönderebilir. Ptt kargo ile kapıda ödemeli alabilirim. Küçük bir kod ile kitabı 2,5 TL ye bana gönderebilirsiniz. Kargoyu bende ödeyebilirim sizde. Fark etmez. Eğer siz oradan öderseniz kitabın fiyatı + 2,5 TL ile ödemeyi yapabilirim böylece sizin içinde sıkıntılık bir durum olmaz. Neyse efendim kitap elinizde var ise ve satmak isterseniz benimle iletişime geçin, diğer her türlü konuyu birlikte halledebiliriz. :)

Kitap hakkında bir kaç bir şey diyecek olursam, nasıl desem. Hımm.. Farklı bir konusu var. Zamanda yolculuk, büyüler sihirler mistik bir ada vs. ve bir de bir kitap var. Alakası olmasa bile aklıma sinsar-dubh kitabını getirdi bu kitabın olayı. İnsanları kendine çekiyor, istediklerini vereceğini söylüyor ama her kötü büyünün sonucunda olduğu gibi buda zamanla insanı tüketiyor. 

Karakterler ise normaldi. Olağan üstü özellikleri beni kendilerine bağlayan üstünlükleri yoktu. Ama en güzel yanı da beğenmediğim bi yönlerinin de olmamasıydı. En ufak bir sinir hissetmedim karakterlere karşı ki bu benim için büyük bir lütuf. 

Birazda çeviri, editlere ve kitabın metin akışına değinmek istiyorum. Açık ve net bir şekilde beğenmedim. Ya çeviriden ya da yazarın üslubundan kaynaklı çok fazla anlam kargaşası vardı. Bazı yerlerde ise bariz bir şekilde çeviri hatası olduğunu insanın gözünün içine içine sokuyordu. Rahatsız oldum. Epey bir düşürdü kitabın kalitesini söylemeden geçemeyeceğim. Eğer bu hatalarda olmasaydı 4 puan verebilirdim belki kitaba. 

Başka ne ekleyebilirim ki acaba bir düşünelim bakalım.. Olay örgüsü güzeldi. İnsanı sıkmayan farklı bir yapısı vardı kitabın. Biraz fazla derin gelebilir kimi okuyucuya. Aslında gelmemeli ama çok çok yeni başladıysanız kitap okumaya noluyo yaa burada ben hiç bişey anlamadım falan deme ihtimaliniz olabilir sanki. Öyle hissettirdi kitap bana biraz. Hatta bi ara 'bence yazarda toparlayamayacak kitabın sonunu, birbirine dolanmış yumaklara benzedi bu kitabın gidişatı allam nolcak şimdi yaaa' diye naralar atıyordum evde. Tamam naralar atmıyordum ama söylenmeye başlamıştım. Neyse efendim siz dert etmeyin, sıkıntıya sokmayın kendinizi ve okumaya devam edin. Sonuçta farklı bir kitap okumuş olacaksınız. Ve benim gibi çeviriye falan takmıyorsanız eğer 4 veya 5 puan verecek kadar bile sevebilirsiniz. ^_^ 

9 yorum:

  1. Bende 2 tane var birini yollayabilirim. Mail adtesim oyabengi@hotmail.com adres bilgini gonderirsen kargolarim. cepboy bu arada fark etmez diyorsan yollatim paraya gerek yok hediye☺

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim düşünceniz için. :) Ama temin ettim ben. Ayy çok mahcup olmuş hissettim kendimi. ^_^

      Sil
    2. merhaba bende bu kitaba ulaşmaya çalışıyorum ama bulamıyorum bana yardımcı olurmusunuz oya hanım yorumlarınızı okudum ama hala duruyorsa ücretiyle birlikte alabilirmiyim sizden?

      Sil
    3. Nadirkitap.com dan bulabilirsiniz diye düşünüyorum. :)

      Sil
    4. peki hiç ikinci el kitap aldınızmı oradan nasıl geldiği konusunda bi fikriniz varmı

      Sil
    5. Oradaki kitapları sahaflar gönderiyor. Yani her biri farklı farklı. Sahafın söylediklerine güvenmeniz gerekecek. Ödeme yaptıktan sonra, eğer kitabı size göndermez ise nadirkitap.com ile iletişime geçebilirsiniz. Ben orijinal sanıp aldığım bir kitabın daha sonra korsan olduğunu öğrendiğimde site yöneticisi ile iletişime geçtim ve iade talep ettim. Hesabıma para birkaç gün içinde yatmıştı.

      Sil
    6. biraz geç oldu ama herşey için teşekkürler :)

      Sil
  2. Yok cnm ne demek bende tarihe bakmamisim baya olmus☺

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim hatam, aslında konuyu güncellemeliydim. :)

      Sil

BLOG DESIGN BY KRİSTALKİTAP