aşık bir adam sissoylu elantris kafes
"Dünyada sadece tek bir şey kötü yürekli bir insana karşı durabilir. O da başka bir insandır.
Ayıbımızda yatar şerefimiz. Sadece bizim ruhumuz, kötülüğe açık olan ruhumuz, onu yenmeye muktedirdir.

― Ursula K. Le Guin, En Uzak Sahil
shadow

Çirkin - Judith Ivory

Ekim 25, 2014
Tür: Historical Romance
Goodreads Puanı: 3.58
Orijinal Adı: Beast
Sayfa Sayısı: 394
Baskı Yılı: 2011
Çeviri: Esra Gül
Yayınevi: Koridor Yayınları


MASUM BİR GÜZELİN AŞKI ÇİRKİN BİR ARİSTOKRATI TERBİYE EDEBİLİR Mİ?

GÜZEL

Seçkin bir Amerikan vârisi olan Louise Vandermeer güzel ve zekidir… ancak hayatından bıkmıştır - cesaret isteyen bir maceraya atılması da bu yüzdendir: Başka ülkedeki bir aristokratla evlenmek için okyanusun karşı tarafına seyahat edecektir. Dedikodulara göre evleneceği adam son derece çirkindir - bu, onu gün ışığında hiç görmediği ve merak uyandırıcı bir yabancıyla tutkulu, gözü kara bir ilişkiye iter.

ÇİRKİN

Charles Harcourt, çocukken geçirdiği bir hastalığın bıraktığı yaraya rağmen, Avrupa'nın en entelektüel güzellerini elde etmeyi başarmıştır. Şaka olsun diye, kendi nişanlısının gemisinde kimliğini gizleyerek seyahat etmeyi - ve zifiri karanlıkta budala bir genç kızı baştan çıkarmayı - planlamıştır. Ancak, çapkın kahramanımızın şakası geri teper. Şimdi deliler gibi aşık olan odur; artık eşi olan ve her şeye çabucak sinirlenen Lulu ise sadece gemideki sevgilisine aşıktır, hem de tüm o zaman boyunca onun Harcourt olduğunu bilmeden. Ve Charles onun kalbine asla sahip olamayacaktır - içinde saklanan prensi ona gösterene kadar.

Yaaaa çok güzeldi çok harikaydı. Anlatılamaz bir kitaptı. Bitmesine çok ama çok üzüldüm. Öyle güzel bir aşk vardı ki içinde. Daha sonra bir kez daha okuyacağım bu kitabı. Bu sefer hiç yapmadığım bir şeyi yapacağım ama. En sevdiğim nutkumun tutulduğu beni benden alan sahnelerin, sayfaların, cümlelerin ya da kelimelerin altını çizeceğim. Kendi işaretimi bırakacağım kitaba! :)

Nasıl da muhteşem bir hikayeydi. İlk başladığımda Çirkin'e 20 sayfasını okuyup kenara koymuştum. Dikkatimi çekmediğinden değil de yoğun olduğumdan. Sonrasında başka kitaplara yönelmiş, Çirkin'i ne yazık ki unutmuştum. Ah benim aptallığım. Neden bunca zamandır geciktirmişim ki okumayı. Anlam veremiyorum.

Karakterler.. Olağanüstü. Mükemmel. Kusursuz... Kusurlu. Bencil... Düşünceli. Kibirli ve nazik. Aşık. İkisi de. Deli gibi. Farklı bir aşk. Değişik. Yazarın kelimeleri kullanışı çok önemli işte burada. Anlatamıyor ama hissediyorsunuz. Göremiyor ama dokunabiliyor ve koklayabiliyorsunuz. İçinize işliyor. Kendinizden geçiyorsunuz. Kurgu muhteşem. Alışılagelmişin dışında. Tatlı bir aşk.

Hele yazarın kalemi. O kelimeleri kullanışı. Okurken insanın ağzından akıveriyor sanki. Yumuşacık ama aynı zamanda çok sert cümleler. İnsanı hem afallatıyor hem de takdir ettiriyor. Kendine bağlıyor. Hislerinizi sömürüyor. Kendine aşık ediyor 'Çirkin'. Güzelliğiyle değil, kelimeleriyle. Tavırlarıyla. Aşkıyla. Arzusuyla ve kendine olan güveniyle. Kibriyle. Ne olduğunu kim olduğunu bilmesiyle. 

Çok fazla çok fazla yazmak istiyorum kitap hakkında. Dolup taşmak akmak istiyorum 'Çirkin'le birlikte. Ve üzülüyorum. Yine fazlasıyla. Çünkü herkese hitap edebilecek bir kitap olduğunu düşünmüyorum. Çoğu kişi kitaplarında mükemmelleştirilmiş bir karakteri okumak ona aşık olmak ister. Önemli olan karakterdir, huydur tavırdır aşktır diye anlatamazsın işte herkese. Yazar ise anlatmış bunu. Çok ustaca kullanmış kalemini. Tarzını ortaya koymuş. Yine de herkesin ufak bir şans vermesini, 'Çirkin'in güzelliğini görmesini isterim. Çok bir şey kaybetmezsiniz. Bi 10 lira ve bir kaç saat. Fazlası değil...

10 yorum:

  1. Yazını okuyunca tekrardan okuyasım geldi kitabı :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oku oku harikaydı yaa. Çok güzeldi. Benimde bir daha okuyasım var. :))

      Sil
  2. Mimlendin :3 http://athenaninguncesi.blogspot.com.tr/2014/10/kitapyazar-isimlerinin-bas-harflerinden.html

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İvveet işte bu! :D Hilal'in blogunda görüp bende yapmaaak istiyorummm demiştim bu mim için. :D Teşekkürler. :)))

      Sil
  3. İlginç. Halbuki ben hiç beğenmemiştim. Hatta yarım bıraktım. Louise bana çok şımarık gelmişti. Ha konu farklıydı o ayrı. Ne diyelim Zevkler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Shanna'yı okudun mu? :) O karakteri okuduktan sonra sanırım öyle kolay kolay herkesi şımarık ilan edemiyorum. :) Ve aslında.. Şımarıklıktan ziyade lafını sakınmayan biri gibi sanki daha çok. :)

      Bi şans daha versen kitabaaaa? Belki şimdi hoşuna giderr. ^_^

      Sil
    2. Hayır ama okumak istediğim bir kitaptı. Hayal kırklığına uğradım. Zaten devam etmeyi düşünüyordum. Senin yorumundan sonra heveslendim bir anda :)

      Sil
    3. Yani şimdi Louise için şımarık diyorsan Shanna için ne diyeceğini bilemez kafayı yersin. :D O derece şımarık bir kız.

      Çirkin'i de okursan eğer tekrardan -allam inşallah okuur ve çok sever- yorumunu merakla bekleyeceğim. :)

      Sil
  4. Bu kitabı hiç duymadım. O kadar güzel anlatmışsın ki çok merak ettim. Üstelik kelimelerin altını çizdirecek kadar güzel:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet o kadar güzeldi yaaa çok beğendim ben. Çok tatlı alıntılar vardı kitapta. Bulursan bir yerlerde alıp oku muhakkak. :)

      Eski bir kitap ondan da duymamış olabilirsin. Çoğu sitede stoğu yok bile. İkinci el bulursan belki...

      Sil

BLOG DESIGN BY KRİSTALKİTAP