aşık bir adam sissoylu elantris kafes
"Dünyada sadece tek bir şey kötü yürekli bir insana karşı durabilir. O da başka bir insandır.
Ayıbımızda yatar şerefimiz. Sadece bizim ruhumuz, kötülüğe açık olan ruhumuz, onu yenmeye muktedirdir.

― Ursula K. Le Guin, En Uzak Sahil
shadow

Aşk Cephesi - Tessa Dare (Spindle Cove #1)

Mayıs 25, 2016
Tür: Tarihi Aşk Romanı
Goodreads Puanı: 3.79
Orijinal Adı: A Night to Surrender
Sayfa Sayısı: 384
Baskı Yılı: 2015
Çeviri: Tuba Özkat
Yayınevi: Pegasus Yayınları


Sorunlu genç kadınların cenneti Spindle Koyu’na hoş geldiniz!

Burada bir tane bile yakışıklı erkek yok.

Şimdilik...

Spindle Koyu varlıklı ailelerin sorunlu kızları için mükemmel bir yerdir: Fena halde utangaç olanlar, evlilikten nasibini almış genç eşler ve yanlış erkeklere ümitsizce kapılmış genç kadınlar.

Rycliff’in yeni kontu Victor Bramwell, buraya ait olmadığını bilmektedir; zira koy, kız kuruları ve koyunlardan ibarettir. Ama bir milis kuvveti toplama emri aldığı için onlara katlanmak zorundadır. Aslında görevi çok kolaydır ama yarattığı ütopyayı Bram’in uyduruk ordusundan korumaya kararlı Susanna Finch yüzünden, durum içinden çıkılamaz bir hal alır.

Susanna adamlara bulaşmayacağına, Bram de kadınlarla iletişim kurmayacağına yemin eder ve böylece aralarında destansı bir savaş başlar… Kaybedecek bu kadar çok şey varken kazanan kim olacaktır?

“Şahane… Özgün karakterlerle ilgili gizli gerçekleri yavaşça ortaya çıkaran, zekice diyaloglar ve baştan çıkarıcı, romantik karşılaşmalarla dolu.”
-Publishers Weekly -

“Dare, okurların ne istediğini çok iyi biliyor. Rahat okunan, büyüleyici kurgusu; kendini sevdiren karakterleri, esprili üslubu ve şehvet dolu sahneleriyle bağımlılık yapıyor.”
-Booklist-

“Kadınlar ve erkekler arasındaki bu capcanlı, seksi ve eğlenceli savaş, okuyucuları harika bir maceranın içine çekiyor.”
-Library Journal-


Aşk Cephesi KPSS'den sonra okuduğum ilk kitabım oldu. Bunda kararsızlığım ve Bir Otakunun Dünyası'nın etkisi büyük tabii. Okuma lisemde bile değildi kitap fakat hadi kitap okuyayım rahat rahat dediğimde kitaplığın başında öylece kalakaldığımı fark ettim. Elim hiçbir kitaba gitmiyordu. Hepsi için birer bahanem vardı. Bende dedim "eeeh böyle olmayacak bari geçen gün şu kızın paylaştığı alıntılarla seni güldüren kitabı oku. Hem hoşuna da gitmişti bak." Böylece çok kısa bir sürede okuyup bitirdim. :)

Aşk Cephesi için hem iyiki okumuşum hem de okumasam da olurdu ya diyorum. İyiki okumuşum çünkü 'aradığım kitabın' böyle bişey olmadığını anlamış oldum. Beni tatmin etmeyeceğini, asıl o okumamak için bahaneler ürettiğim kitapları okumam gerektiğini anlamış oldum. Sıradaki kitabımı hemen seçebildim böylece. Bayağıdır elimde okunmayı bekleyen 'Kargalar Meclisi'ne başlayacağım.

Okumasam da olur dememin sebebi de... Eh, belli değil mi? :) Kitap ne kadar akıcı ne kadar tatlı ve romantik olursa olsun eğer 'aşk romanı' krizinde değilseniz sizi tatmin etmeyecek bir kitap. Hatta içindeki fazlaca işlenen romantizm size ağır bile gelebilir. Zira ben birçok sahnede göz devirdim. Hele de o çocuğun kan kaybından öleceği sırada yaşanan tartışmanın hiç samimi hissettirmediği düşünülürse...

Erkek karakterimizde gereksiz bi yumuşaklık vardı. O romantik, tatlı düşünceler pek onun karakterine uygun değildi. Bir erkek şartlar ne olursa olsun bu kadar romantik ve sevecen düşünemez yahu.  :) Erkeklerin bünyesine ters bir kere. Onların romantizmi ve sevecenliği sınırlı olmalı. Size istediğinizi fazlasıyla veren bir romantizmden ziyade böyle ucundan tattıracak kadar daha fazlasını arzulamanıza sebep olacak kadar olmalı. Yoksa biz kadınlar sıkılıyoruz yani ne yalan söyleyeyim. Hiçbir kadın 'fazla fazla' romantik bir erkek istemez.

Kitap hakkında söylemek istediğim her şeyi söyledim sanırım. Eh, iki üç cümle ile yazdıklarımı özetleyip yazıyı sonlandıracak olursam da 'ben aşk okurum, onun dışında kitap okumam' diyenlere önerebilirim fakat 'hıı şurada değişik bir tür varmış, dur bakayım neymiş, bu nasıl bir kitapmış acaba benlikmiymiş' gibi düşünceler içinde dolaşanlara da önermiyorum. Tarihi Aşk romanlarına dadanacaksanız kesinlikle başlangıç kitabınız bu olmamalı. :)

2 yorum:

  1. Aaaaa ilk defa bir kitap hakkında farklı düşünüyoruz sanırım. :D

    Bu arada yeniden bloguna hoşgeldinnnn.Bundan sonra seni burada bol bol görmek dileğiyle canım. <3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zevklerim mi değişti acaba şu süreç içinde? 😄

      Hoşbulduk ya. Bol bol göreceksiniz inşallah beni bundan sonra burada. 😄 Okunacak o kadar çok kitap birikti. Hepsini bir an önce okuyup yorumlamak istiyorum. 🙇

      Sil

BLOG DESIGN BY KRİSTALKİTAP