aşık bir adam sissoylu elantris kafes
"Dünyada sadece tek bir şey kötü yürekli bir insana karşı durabilir. O da başka bir insandır.
Ayıbımızda yatar şerefimiz. Sadece bizim ruhumuz, kötülüğe açık olan ruhumuz, onu yenmeye muktedirdir.

― Ursula K. Le Guin, En Uzak Sahil
shadow

Bu Yaz Yeniden Okuyabileceğiniz 10 Kitap, Daha iyi bir zaman var mı?

Temmuz 07, 2016
Sınavlar, koşturmacalar bitti ve tatil nihayet tam anlamıyla başladı! Rahat rahat kitap okuyabilmek için yaz kadar mükemmel bir mevsim var mıdır? Özellikle de sevdiğimiz kitapları tekrar okuyabilmek için en bol vaktimizin olduğu zaman içinde bulunduğumuz mevsimden daha ideali var mıdır?

Ve elbette herkes önce okumak istediği kitaplara yönelecek fakat beklenen seri devamları çıktıkça ilk kitapların unutulduğu veya zaman yaratmaya çalışarak kısa molaların arasına sıkıştırıp okuduğumuz kitaplardan geriye de pek bir şey kalmadığı bir gerçek. İllaki "Bu kitabı aralıksız okumalıydım." ya da "Seriye devam etmek istiyorum ama ilk kitabı hatırlamıyorum." diyenler olacaktır.

Bende buna istinaden sizlere yazın tekrar okumanız için 10 kitap seçtim. Kolay okunabilecek, bu yaz aylarında bizi çok fazla sıkmayacak kitapları da seçmeye özen gösterdim. Tabii sizler kendi listelerinizi de oluşturabilirsiniz. Sadece aşağıdaki listeye sadık kalmaya ne gerek var değil mi? Hatta eğer kendi listelerinizi oluşturursanız bizlerle de paylaşın lütfen ki diğer ziyaretçilerimiz belki sizlerin seçtiği kitaplardan da kendisine yeni bir liste oluşturabilir. :)



1. Kördüğüm by Calia Read

Kördüğüm gerçekten çarpıcı bir hikaye. Günün tembelliğini üzerimizden atmak için her sayfada içimizi heyecanla dolduracak bir kitaba ihtiyacımız var bence. İlk sefer ki gibi aynı etkiyi yaratır mı dersiniz? Ve hazır yazarın 2. kitabı Yüzleşme çıkıyorken fırsat yaratıp kitabı Kördüğüm ile birlikte okuyun derim.


2. Kızıl Yükseliş by Pierce Brown

Son zamanların en sevilen Distopyası. Serinin iki kitabı çıktı şimdilik. Hem Altın Oğul'u yaza bırakanlar hem de Morning Star çıkana kadar bu seriyi neden sevdiğini hatırlamak isteyenler, tekrar okuyalım mı ilk kitabı?


3. Bayan Peregrine'in Tuhaf Çocukları by Ransom Riggs 


Hazır kitabın film uyarlaması 30 Eylül'de vizyona girecekken o sinema koltuklarına oturmadan önce bir kez daha hatırlanması gereken kitaplardan biri Bayan Peregrine'in Tuhaf Çocukları. Üstelik film bittikten sonra bilgiler tazeyken çıkarılan, değiştirilen sahneleri arkadaşlarınızla tartışmak gibisi yoktur!

4. Aşk ve Gurur by Jane Austen

Aşk ve Gurur. Asla hakkını vererek okuyamayacağımız bir kitap. Her okunduğunda Elizabeth Bennet ve Mr. Darcy'nin hikayesinde yeni bir anlam yeni bir detay keşfederiz. Aynı zamanda yaz için harika bir seçim olur. Çünkü tekrar okuduktan sonra tüm film uyarlamalarını da izleyebiliriz değil mi? Filmlerin ne kadar uzun olduğu ne fark eder? Zamanımız bol!



5. Trendeki Kız by Paula Hawkins

Eylül'ün 27'sinde uyarlaması çıkacak olan bu kitabı okumak için tam zamanı. Fragmanları izledikçe gerilimi bir kez daha hissedeceğiz ve film için sabırsızlanacağız. 27 Eylül'ü beklerken gerilim dolu sahnelerin içine bir kez daha girmeye ne dersin?


6. Gece Sirki by Erin Morgenstern

"Sirk, haber vermeden gelir. Gelmeden önce hiçbir duyuru yapılmaz, kimseye haber verilmez. Dün yokken, birden ortaya çıkar. Hayal bile edemeyeceğiniz mucizelere hazır olun." diyor kitabın arka kapağı. Yazın en sıcak günlerinde evde tıkılı kalmışken neden bu vakti bizlere harika bir macera sunan bir kitap ile değerlendirmeyelim? İşte sana yazın tekrardan okuyabileceğin güzel bir kitap.


7. Okyanuslar Arasındaki Işık by M. L. Stedman

Filmi çıkacak bir kitap daha. Hikaye, Avusturalyalı bir çifti konu alıyor. Savaştan dönmüş bir koca, çocuk özlemi çeken bir kadın ve dalgaların getirdiği bir bebek. Kitap 2 Eylül'de vizyona girecek. O yüzden filmi çıkmadan önce mutlaka tekrardan okunmalı.


8. Harry Potter - Fantastik Canavarlar Nelerdir, Nerede Bulunurlar? by J. K. Rowling

Madem genelde film uyarlamarından gittik o zaman Harry Potter asla unutulmamalı. Harry Potter'ın tüm serisini tekrardan okuyabileceğin gibi neden fantastik yaratıkları da beraberinde hatırlamayasın? Hem Harry Potter'da geçen yaratıkları tekrardan incelerken bir yandan da film uyarlamasında hangi yaratıklara yer verileceğini tahmin etmeye çalışarak eğlenceli vakit geçirebilirsin. Bakalım tahminlerin tutacak mı, ne dersin? :)


9. Sır Tutabilir misin? by Sophie Kinsella

Güneş içimizi -fazlasıyla- ısıtmasıyla birlikte neşeyi de beraberinde getirmiyor mu? İçinizdeki mutluluğu, yüzünüzde oluşan istemsiz gülümsemeleri iki katına çıkartacak bir kitap "Sır Tutabilir misin?". Yaz akşamlarında size kahkaha attıracak bir eş dost yoksa yanınızda hiç üzülmeyin. Sophie Kinsella'nın karakterleri sizler için harika bir arkadaş olabilir.


10. Göz by Stephen King

Listeyi Stephen King'le kapatalım ne dersiniz? Aslında uzun yaz gecelerinde içimizi ürpertecek kitaplarıyla bizlere tam bir yaz keyfi yaşatacak bir yazar. Siz onlarca kitabı arasından istediğinizi seçebilirsiniz. Ben şimdilik Göz okuyalım diyorum hem kitabın arkasından filmini de izledikten sonra uzun bir süre gözümüze uyku girmeyeceğinden kitap okuyabilmek için daha fazla vakit kazanmış olacağız. :)

5 yorum:

  1. En çok tatilde kitap okurum ben ama bu kez bu kural bozuldu. 7 günde bir kitabı bitiremedim malesef. Çocuklar büyüdükçe daha mı zorlaşıyor ne...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sıcaklarda etkiliyor sanırım. Bende Hazirandan bu yana 7 kitabı geçemedim. :(

      Sil
  2. Çizgi Roman okuyormusun (Süper kahraman olmayanlardan) okuyorsan önerebilirmisin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Valla çizgi romandan ziyade manga okuyorum. Bana da süper kahramansız saga ve son erkek var onu oku güzel dediler ama her ikisinde de sıkıldım. :) Çizgi roman seviyorsan eğer daha önce okumuşluğun vs varsa bir şans ver istersen ama başlangıç için bana kalırsa sıkıcıydı.

      Sil
    2. Yanıtın için teşekkürler Düş Müziği diye buldum tavsiye ediyo arkadaşlarım bende tavsiye ederim

      Sil

BLOG DESIGN BY KRİSTALKİTAP