aşık bir adam sissoylu elantris kafes
"Dünyada sadece tek bir şey kötü yürekli bir insana karşı durabilir. O da başka bir insandır.
Ayıbımızda yatar şerefimiz. Sadece bizim ruhumuz, kötülüğe açık olan ruhumuz, onu yenmeye muktedirdir.

― Ursula K. Le Guin, En Uzak Sahil
shadow

Yeni Bir Korku Romanı Geliyor: "Kafamdaki Hayaletler"

Temmuz 21, 2016
Kafamdaki Hayaletler
Kitap, yayın dünyasına yeni adım atan Numen Yayıncılıktan çıkıyor. Korku-gerilim yazarı Paul Tremblay'i ilk defa Numen Yayıncılık aracılığıyla Kafamdaki Hayaletler ile tanıyacağız.

2015 yılında Bram Stoker Ödülleri’nde “Romanda Üstün Başarı” ödülü almış bir kitap.

Konusunu şöyle bir incelediğimizde bile bizlere sadece kurgudan öte bir şeyler verebilecek bir kitap olduğunu çok net görebiliyoruz.

Çaresizlik midir korkuyu bu denli güçlü kılan, yoksa en büyük çaresizliklerin ilk kıvılcımı bir anlık korkuyla mı çakılır hep?

Baba John Barrett’in işten çıkarılmasıyla başlayan bir çaresizliğin rüzgarıyla karanlığa savrulan Barrett ailesi, büyük kızları Marjorie Barrett’ın akut şizofreni belirtileri göstermesiyle birlikte korku dolu bir deneyin zoraki denekleri haline gelir.

Çaresizliği korkuyla birleşen John Barrett korkusunu sıkı sıkıya sarıldığı Tanrı’sıyla bertaraf etmeye çalışırken, çaresizliğine son vermek için popüler kültürle işbirliği yaparak Barrett ailesinin Şeytan ile mücadelesini bir televizyon programına dönüştürür.

Marjorie’nin içinde gerçekten bir Şeytan var mı, yoksa Şeytan onu izleyenlerin içinde mi?

280 sayfalık kitabın çevirisini Paul Cleave'in Avcı, Öldürme Saati, Mezarcı ve Temizlikçi kitaplarını Türkçemize kazandıran Zeliha Babayiğit üstlenmiş. Yayına hazırlayanlarda ise Nilay Kocasu'nun imzasını görüyoruz.

Korku-gerilim okumayı sevenler için güzel bir alternatif olacağa benziyor.

2 yorum:

  1. Korku mu brr...Çok uzun zamandır fantastik ya da genç yetişkin hariç bir şey okumuyorum. Şöyle sağlam bir korku romanıyla geri dönmek de isterim aslında. :))
    Bu arada seni bir etkinlikte mimledim!^____^ https://periodiclibrary.blogspot.com.tr/2016/07/mid-year-book-freakout-2016-edition.html?showComment=1469213130589#c3564674118826983021

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende çok uzun zamandır mimlere katılmıyordum. Vakit bulduğum zaman yapacağım, eğlenceli olacaktır. :)

      Sil

BLOG DESIGN BY KRİSTALKİTAP