aşık bir adam sissoylu elantris kafes
"Dünyada sadece tek bir şey kötü yürekli bir insana karşı durabilir. O da başka bir insandır.
Ayıbımızda yatar şerefimiz. Sadece bizim ruhumuz, kötülüğe açık olan ruhumuz, onu yenmeye muktedirdir.

― Ursula K. Le Guin, En Uzak Sahil
shadow

Serafina ve Siyah Pelerin - Robert Beatty (Serafina #1)

Haziran 11, 2017
Seni yerim. Son zamanlarda okuduğum en şirin ve aynı zamanda en ürkütücü kitaplardan biriydi. Serafina tam bir küçük tatlı kadın kahraman. Çocuk kitabı -12-15 yaş aralığı- olmasına rağmen eminim yetişkin okurlardan da büyük bir hayran kitlesi toplayacaktır etrafında. Hatta özellikle yetişkin okurların daha çok beğenisini kazanacağını düşünüyorum nedense. :)

Sevimli, 12 yaşındaki küçük kızın maceralarının devamını sabırsızlıkla bekliyorum ben. Yabancı bu kategoride iyi bir kitap yakalamış. Alın, okuyun derim efendim.

Sizi eğlendirecek, ürkütecek, Biltmore malikanesindeki gizemi merak ettirecek ve Serafina ile birlikte Siyah Pelerinli adamı yakalamak ve onun kim olduğunu çözmek için karanlık koridorlarda dolandıracak kadar güzel bir kitap. :)

“Asla ormanın derinliklerine inme. Orada bir sürü tehlike saklı ve ruhunu ele geçirebilirler.”

Serafina hiçbir zaman babasının sözünden çıkıp Biltmore Evi’nin uzaklarına gitmemişti. Yaşadığı evin keşfedilecek bir sürü yeri vardı ama Serafina’nın kimse tarafından görülmemesi gerekiyordu. Yukarı katlarda yaşayan zenginlerden hiçbiri Serafina’nın varlığından haberdar değildi.

Fakat Biltmore Evi’nden çocuklar kaybolmaya başlamıştı ve sebebini bir tek Serafina biliyordu: Geceleri Biltmore’un koridorlarında siyah pelerinli bir adam dolanıyordu. Serafina, Siyah Pelerinli Adam'dan kıl payı kurtulduktan sonra Ev'in genç yeğeni Braeden Vanderbilt’le kafa kafaya verdi. Braeden ve Serafina, Siyah Pelerinli Adam’ın kim olduğunu bulmak zorundaydı… yoksa tek tek bütün çocuklar ortadan kaybolacaktı.

“Serafina’nın kendisini anlama süreci ve meçhul aile geçmişi ile gerçekten ürkütücü birkaç sahneyle bu roman inanılmaz bir gizemi temsil ediyor.”

-Publishers Weekly-

“Tüyler ürpertici bu macera herkesin hoşuna gidecek.”

-Booklist-

“Hikâye baştan sona gerilimle dolu ve aynı Siyah Pelerinli Adam’ın kurbanlarını kavradığı gibi, okurlarını da kendine saracak.”

-School Library Journal

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

BLOG DESIGN BY KRİSTALKİTAP