aşık bir adam sissoylu elantris kafes
"Dünyada sadece tek bir şey kötü yürekli bir insana karşı durabilir. O da başka bir insandır.
Ayıbımızda yatar şerefimiz. Sadece bizim ruhumuz, kötülüğe açık olan ruhumuz, onu yenmeye muktedirdir.

― Ursula K. Le Guin, En Uzak Sahil
shadow

Kitap Kurtlarının Dövme Çılgınlığı

Ekim 09, 2013
Dövme çılgınlığı herkesi olduğu gibi kitap kurtlarınıda sarıyor haliyle. Dövmeleri sevmeyen ben bile, okuduğum kitaplara özel dövmeler varsa hemen yaptırmak istiyor(d)um.

Molnija ve Zvezda işareti gibi...

 

Sıkı bir Dimitri fanıyken bende hep böyle bir dövmem olsun istiyordum. Enseme şöyle en havalısından bir kaç tane yaptırsam ne olacakki derdim hep. Ama iyi ki yaptırmamışım. Çünkü gelip geçici hevesler bunlar. O dövmeden sıkılınca birde ondan kurtulması var...

Diğer yaptırmak istediğim dövme ise JZB'nin dövmesiydi. Mac bir daha kaybolmasın diye onu kendi malı gibi işaretlediği dövme var ya, hah işte ondan yaptırmak istiyordum. JZB Mac'e yapmış ya bende de olsa öyle bir şey ne olurdu ki sanki? Küçücük bir şey kimsenin görmeyeceği ama benim varlığını bileceğim bir dövme... Resimler de ki gibi kocaman değil tabi... 


 
Daha fazlası için Karen Marie Moning'in facebook sayfasını ziyaret edebilirsiniz.


Ve tabii hiç bir şekilde bir dövme sahibi olmadım. Ve eğer gelecekte de olmak istersem, o zaman yaptıracağım tek bir dövme var oda eşimin ve çocuklarımın isimlerinden oluşan bir dövme olacaktır. Tek sıkılmayacağım ve her zaman benim için bir anlamı olacak olan dövme onlar olur.


Bir kaç kitap kurdunun dövmelerine daha bakalım... Sonra sizde hangi kitaptan nasıl bir dövme istediğinizden bahsedersiniz belki. :)


Harry Potter'dan bir kaç dövme...

9 3/4 numaralı peron.

Ölüm yiyenler dövmesi. Voldemort bu dövmeyle Ölüm Yiyenleri çağırıyordu. Ve yoldaşlarıda bu dövme sayesinde onun tekrardan güçlendiğinin haberini almışlardı.


Severus Snape'in, Lily Potter için beslediği ölümsüz aşkını anlatan simgeleşmiş bir sözcük "Always"...

....
"Ama ne kadar dokunaklı bu, Severus" dedi Dumbledore ciddi bir ifadeyle. "Yoksa bunca zaman sonra çocuğa karşı sevgi mi beslemeye başladın?
"Çocuğa mı?" diye bağırdı Snape. "Expecto patronum!"
Asasının ucundan gümüş maral* fırladı: Odanın zeminine indi, tek bir sıçrayışla odayı geçip pencereden dışarı uçtu. Dumbledore onun süzülerek uzaklaşmasını izledi ve maralın gümüşsi parıltısı sönerken, Snape'e döndü, gözleri yaşla doluydu.
“Bunca zaman sonra, öyle mi?”
Her zaman,” dedi Snape... 

Ölüm yadigarları sf. 626
*Severus'un Lily'e olan aşkından dolayı patronusu daha sonra Maral'a dönüşmüştür. 



 Lord of the Rings/Yüzüklerin Efendisi'nden bir kaç dövme.



Yüzüklerin efendisinin ne filmini izledim ne de kitaplarını okudum. O yüzden bu dövmelerin ne hakkında olduğuna dair tek bir fikrim yok.:)


 Ölümcül Oyuncaklar Dövmeleri

 
Ölümcül oyuncaklar dövmeleri, ya da mühürleri mi demeliyiz acaba? Herkes bu mühürlerden en az bir kaç tane isterdi değil mi? Bir dövme yap ve korkusuz ol y ada görünmez ya da çok çabuk iyileşebilme özelliğin olsun. Çok harika değil mi? Keşke gerçekte de olsa dediğimiz tarzdan dövmeler bunlar...


Benden bu kadar. Sizin yapmak istediğiniz kitaplara özel dövmeleriniz var mı?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

BLOG DESIGN BY KRİSTALKİTAP