aşık bir adam sissoylu elantris kafes
"Dünyada sadece tek bir şey kötü yürekli bir insana karşı durabilir. O da başka bir insandır.
Ayıbımızda yatar şerefimiz. Sadece bizim ruhumuz, kötülüğe açık olan ruhumuz, onu yenmeye muktedirdir.

― Ursula K. Le Guin, En Uzak Sahil
shadow

Jamie McGuire - Araf (Providence #1)

Ocak 17, 2014
araf jamie mcguire

araf jamie mcguire

Tür: New Adult, Young Adult, Paranormal Fantasy
Goodreads Puanı: 4.07
Orijinal Adı: Providence
Sayfa Sayısı: 504
Baskı Yılı: 2013
Çeviri: Nergis Karababa
Yayınevi: Yabancı Yayınları



IŞIĞIN OLDUĞU YERDE, KARANLIK DA VARDIR.

Nina, babasının ölümüyle kendisini Providenceta varlığından hiç haberdar olmadığı bambaşka bir dünyanın içinde bulur. Babasının cenazesinin olduğu gün otobüs durağında tesadüfen karşılaştığına inandığı çekici, karşı konulamaz Jared ile yakınlaşmasıysa Ninanın hayatını tamamen altüst eder.

Jared ile Ninanın birbirlerine âşık olmaları işleri tamamen zora sokar. Jared, Ninayı sadece babasının düşmanları olan insanlardan değil, kendi soyundan olan yarı meleklerle Cehennemdeki Şeytanlardan da korumak zorunda kalır. Jared ile Ninanın birlikte olabilmek için kaderlerine karşı gelip düşmanlarını alt etmeleri gerekir.

Tatlı Bela ve Ayaklı Bela romanlarıyla olay yaratan Jamie McGuire, bu kez farklı bir seriyle karşımıza çıkıyor.

rovidence üçlemesinin ilk romanı Araf, devamını merakla bekleyeceğiniz fantastik bir aşka sahne oluyor.


Böylece Jamie McGuire serüvenleri son bulmuş oluyor. Her ne kadar daha fazla kitap yazacağını söylemiş olsa da ben bir kez daha Jamie'nin dünyasına adım atacağımı sanmıyorum. Bu yazardan okuduğum son kitap oldu.

araf jamie mcguire500 sayfalık bir kitap ama konuları sakız gibi uzatılan diğer kitaplardan çokta farklı değil. Günlerdir okuyorum daha tek bir sayfasında bile en ufak bir heyecan en ufak bir merak hissetmedim. Kitaba şöyle bir uzaktan bakıyorum bakıyorum, hadi diyorum kendime bitir artık şunu daha okumak için sıraya koyduğun bir yığın kitap var... Ama nafile kitabın başına her oturduğumda kendime uğraşacak bir şeyler buldum mutlaka... Yine de bitirebildim sonunda...

Kitapta sevmediğim o kadar çok özellik var ki... Bir kere karakter tasvirleri o kadar da iyi değildi. Sadece Jared'in tasvirini hatırlıyorum. Mavi gözler ve oldukça kaslı bir beden. Sanırım saçları da sarı olsa gerek... Garip garip durumlara bile öfkeli bakışlar atması da işin cabası. Ve hiç espiri yoktu. Bir tanecik bile. Okurken şöyle yüzümü güldürecek beni neşelendirecek tek bir cümleye bile denk gelemedim.

araf jamie mcguire

Kadın karakterimiz Nina'yı ise niye herkesin bu kadar çok sevdiğini bir türlü anlayamadım. İyilik timsalı değildi. Zeki bir karakter değildi. Şu alıştığımız cesur karakterlerden de değildi. Hatta kimi zaman bencil bile oldu. 

araf jamie mcguire

Ve hayatım boyunca okuduğum en vasat fantastik kitaptı! Hele Jared'in nefilim olması o kadar yapmacık duruyordu ki karakter üstünde okurken gözlerimi şöyle bir güzel devirmemek için zor tuttum kendimi... Birde Araf'ın daha iki kitabı daha var. İlk önce kitapların Claire ve Bex'in hikayesini anlattığını düşünmüştüm ama konularına bakınca gözlerim yerlerinden fırlamadıysa ne olayım... Daha ne yazabilirsin ki Jared ve Nina hakkında, Jamie?! Daha fazla ne ekleyebilirsin ki bu seriye... Zaten ilk kitabın bile boş... Birde 2 kitap daha mı yok yok ben almayayım...

Serinin Diğer Kitaplarının Kapakları

araf jamie mcguirearaf jamie mcguire


Okumak için melekli, nefilimli kitaplar arıyorsanız en son bakacağınız kitap bu olsun. Yok ben New Adult türünde bir kitap arıyorum diyorsanız o zaman bunu okuyabilirsiniz. Ama yine de ilk önce bu türde ki diğer kitaplara göz atın derim ben.

Yurt Dışı Kapakları

araf jamie mcguire


Daha fazla resim için pinterest hesabımı ziyaret edebilirsiniz.



Yazarın kitap için oluşturduğu Playlist'e göz atmak içinde yazarın web sitesini ziyaret edebilirsiniz. Bir çok şarkı benim hoşuma gitti. Eminim sizinde hoşunuza gidecektir.

Providence Playlist — Author Jamie McGuire

9 yorum:

  1. Çok önceden yurtdışı kapağını görüp yüzüne bile bakmamış, adına bile dikkat etmemiştim fakat Türkiye'de çıkınca bu uyduruk ama bir o kadar da ilgi çekici kapağıyla dikkatimi çekmişti. Eminim sırf kapağı için satın almıştır birçok kişi. Pazarlama burada devreye giriyor. = ) Uyarıların için de teşekkürler. Okumayacağım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sırf maddi kazanç için yazılmış başka bir şey değil. Okurken yoğun bir şekilde hissediyorsun yani bunu.

      Kapağa aldanıp alanlardan biride benim sanırım. :)

      Sil
  2. Tatlı Bela çok hevesle aldığım özenerek başladığım fakat wattpad hikayesinden öteye gidemeyen bir kitap oldu benim için. Herkes kitap için "mükemmel bir aşk hikayesi bayılacaksınız" modundaydı fakat okuduğumda şoka girdim "bu kadar övülen kitap bu mu yani" dedim. Bloglarda da hep iyi yorumlar vardı sadece bu blogda kendi düşüncemi bulabildim. Providence üçlemesine başlicaktım bir şans vermek adına fakat önce benim gibi düşünen birinin yorumunu okumak istedim ve iyiki okumuşum şimdi gidip o seriye para harcayamam. Bu kadının kitaplarını bir daha okuyacağımı sanmıyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim güzel yorumun için. :) Böyle geri dönüşler aldıkça inanın daha mutlu oluyorum ve daha bir keyifle yazıyorum. Elimden geldiği kadar da objektif olmaya çalışıyorum.

      Bir kitabı okurken belirli kriterler belirliyorum kendime ve istediği kadar deli dolu bir aşk hikayesi olsun eğer beklentilerimi karşılayamazsa o zaman sevemiyorum kitabı. :(

      Aslında bu yazara da gereğinden fazla şans verdim. Çok övüldüğü için, kaçırdığım bir şeyler vardır muhakkak diye diye çıkan diğer kitaplarını da okudum. Ama Araf okuduğum son kitabı, diğer kitaplarına karşı ne en ufak bir merakım kaldı ne de beni cezbeden bir yanları. Yani Tatlı Belayı sevmediysen, kesinlikle bu kitabı okurken sağa sola fırlatmak falan istersin ya da uyuya kalırsın kitabın başında. :)

      Sil
    2. Ben teşekkür ederim güzel kitap yorumlamaların için :D Kitabı almadan önce kendi zevkine uygun birinden yorum almak en iyisi oluyor yoksa böyle kalıyorsun kitabı napsam acaba diye :( bende devam edicektim kitaba ama bıraktım seriye devam etmeyeceğim zaten :D popüler kitaplara bir şans vermeyi isterim hep ama buna fazla şans verdim :D wattpadde okunacak bir hikaye zaten hikayeden çevrilmiş kitaba ama karakterler bakımından çok eksik :D

      Sil
    3. Aaaa öylemiymiş cidden. Bak ben bilmiyordum bunu. Gerçi bilsem de değişen bir şey olmazdı. Kapağı güzel çünkü. Çok cezbetmişti beni. :(

      Sil
  3. Birinci bölümden önceki sayfada "Bu hikayeye duydukları sevgiyle bir dileği elinizdeki kitaba dönüştüren hayranlarım için..." yazmış :D benide kitabın kapağı ve fuardaki "muhteşem bir kitap tam gençlere göre" diyen adam cezbetti :D Travis keşke biraz daha dövüşseydi belki biraz severdim kitabı :D

    YanıtlaSil
  4. Şey... Kitabın başlarında yazılan o minik notları hiç okumam. Sanırım bundan sonra daha fazla dikkat edeceğim. ^_^

    Evet, keşke Travis daha fazla dövüşseymiş, daha fazla ayrıntı verilseymiş. Ve biraz daha fazla tasvir, betimleme falan eklense, o zaman çok daha güzel olurdu kitap. :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet bunların hepsini yapsa şu an ağzımızın suyunu akıta akıta kitabın muhteşemliğini konuşuyor olurduk :D:D

      Sil

BLOG DESIGN BY KRİSTALKİTAP