aşık bir adam sissoylu elantris kafes
"Dünyada sadece tek bir şey kötü yürekli bir insana karşı durabilir. O da başka bir insandır.
Ayıbımızda yatar şerefimiz. Sadece bizim ruhumuz, kötülüğe açık olan ruhumuz, onu yenmeye muktedirdir.

― Ursula K. Le Guin, En Uzak Sahil
shadow

Kitap Tanıtımı: Demir Kız - Julie Kagawa (The Iron Fey, #2)

Nisan 28, 2014
demir kız kitabı

Tür: Fantastik, Paranormal, Young Adult,
Goodreads Puanı: 4.18
Orijinal Adı: The Iron Daughter
Sayfa Sayısı: 416
Baskı Yılı: 2014
Çeviri: Zeynep İyigün
Yayınevi: Pegasus Yayınları

Dağıtım ve Ön Sipariş Sevk Tarihi: 02 Mayıs 2014


Fâni dünya bensiz dönerken Kış Divanı’nda tutsağım. Zaman algımı yitirdim.
Demir Divan’da keşfettiğim büyü gücümü kullanamıyorum ve Ash kayıplara karıştı.
En azından Demir perileri yendiğimi sanıyordum…
Ta ki Mevsimler Asası çalınana kadar.

ONU GERİ ALACAĞIM.

Hayatı boyunca hiçbir yere uyum sağlayamamış yarı insan, yarı peri Meghan, Prens Ash’in kayıplara karıştığı Kış Divanı’nda tutsaktır. Demir perileri yendiğini sanan genç kız, Mevsimler Asası’nın Tekinsiz Divanı’ndan çalınmasıyla, savaşın daha yeni başladığını anlayacaktır. 
Savaş çanlarını susturmak ve masumiyetini kanıtlamak için peri ve fâni dünyaları arasında mekik dokurken büyü gücüne anlayamadığı bir nedenle erişemeyen Meghan’ın tek silahı zekâsıdır. Ancak demir gibi bir irade geliştirirken bile fazlasıyla insani olan kalbindeki özlem fısıltılarını duymazdan gelemeyecektir.
Bu yolculuğunda Meghan’a tanıdık isimler ve yepyeni, tuhaf karakterler eşlik ediyor…

“Peri diyarlarının canlı anlatımları ve iyi kurgulanmış, samimi karakterleriyle Demir Kız, ilk kitabı okumayanların dahi ilgisini çekebilecek, tüm seriye bağımlılık yaratacak bir peri öyküsü. Romantizmden ibaret olmayan bir aşk hikâyesi, bolca dövüş sahnesi ve nefes nefese bırakan fantastik olaylarla her türün okuyucusunu kendine çekiyor.” 
-VOYA

The Iron King serisinin birinci kitabı Demir Kral yorumumu okuyanların benim bu seriyi sevemediğimi hatırlıyorlardır. O yüzden kendi adıma değil ama serinin hayranları adına seviniyorum. Bazı serilerin hayranları böyle şanslı oluyor işte. Demir Kral çıkalı daha ne kadar olmuştu ki, yayınevi 2. kitabı 'Demir Kız'ı hemen çıkardı. Ehh bize de darısı artık Ateş Serisi fanlarının başına demek kalıyor anca.

11 yorum:

  1. Sen sevmemişsin ama benim merak ettiğim bir seri. Kapaklar çok iyi özellikle, konusu da ilgimi çekti.. Önceliğim değil ama okumak istiyorum.. Ama beklenen kadar etki yapmadı sanki. Bu arada, ATEŞ SERİSİ'Nİ BEKLERKEN ÖMRÜM ÇÜRÜDÜ! YAŞLANDIM! :) Eline sağlık canım, güzel bir haber verdin sevenlerine. Ben de bloguma beklerim, ortaboypopcorn.blogspot.com Bu ara hiç yazamıyorum ama döneceğim vizelerim bitsin, umarım. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kapaklarına bende bayılıyorum serinin. Beklenildiği kadar ilgi yapmamasının sebebinin reklam olduğunu düşünüyorum. :) Efsane daha çıkmadan bir çok kişinin merakını cezbetti bile mesela. Gerçi ben o seriye de şans vereceğimi sanmıyorum. Konusu hiç çekmedi beni.

      Sil
  2. Ya ben hicbiryerde bulamıyorum kitabı ben kitabı cok sevdim de bulamıyorum ya koskqca d ve r ye baktım oradada yok okumayı da cok istiyorum oysaki :((

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnternetten alabilirsin. Bazı kitaplar maalesef her bölgede bulunamıyor sanırım. Yada bulunduğun yerde bir kitapçıya sipariş verebilirsin. Eminim getirirler. :)

      Sil
    2. Ya ben de internetten siparis edeceğim de güvenli bir site önerir misin senin de alışveriş yaptığın bir site :))

      Sil
    3. Kitapyurdu en iyisi. Zaten şuanda kargo kampanyasıda var. Onun yanında D&R'da oldukça güvenilir bi site ve 5 TL kampanyası hala devam ediyor. Belki Demir Kız'ın yanında almayı düşündüğün kitaplara denk gelebilirsin. :) İdefix, okuoku, kitapsihirbazı ve kitapgalerisi de güvenilirdir. Kitapgalerisi artemis yayınlarının kitaplarını en erken satışa sunan bir site. Çok fazla indirimi yok ama oldukça hızlılar. Okuokunun neden bilmem ama bana hep kargosu pahalı gelmiştir. O yüzden orayıda pek fazla kullanmıyorum. :)

      Sil
  3. Hmm :) teşekkürler canım ya . Bilirsin bazı siteler güvenli değil sayende kitabı alıcam . Aslında demir kralın kapak tasarımı dikkatimi çekmişti . Bende aldım . Şimdi ikincisini okumak istiyorum. ( Bu arada bana kitap önerir misin bilgisayarın önünde asosyal olucam ) :))) :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tabii önerebilirim ama en çok ne tarz kitaplar okuyorsun? Fantastik aşk vs.. Bunları bilmediğim zaman çok zorlanıyorum tavsiye verirken. Birde kaç yaşında olduğunu da söylersen eğer daha rahat olurum. Çünkü bazı kitapları cidden belli bir yaş grubuna okutmamak gerekiyor. :)

      Sil
    2. Canım ben 17 yaşındayım . Fakat kitapta benim için yaş grubu pek önemli değil yani önerdiğin kitapları okurum . Genellikle macera , bilim kurgu vs. kitapları okurum . Ama şunuda bildireyim türk roman öyküsü okumayı sevmiyorum :)) Yabancı kitaplar daha çok ilgimi çekiyor . Zaten bu aralar dikkatimi çeken bir kitap olmadığı için laptopta film izleyerek geçiriyorum vaktimi . :))) Biraz kitap okusam iyi olacak diye düşünüyorum . Kitap tavsiyelerinin bekliyorum :)))

      Sil
    3. Hımm bakalım, Ateş serisini ve Bloodlines serisini okuyabilirsin o zaman. Bilim kurgu değiller gerçi daha çok fantastikler ama macera kategorisinede girerler. Shatter Me serisi de harikadır. Çok farklı bir kurgusu var. Meleğin Düşüşü bayıldığım bir diğer seri. Şuan iki kitabı çıktı daha. Rahatlıkla okuyabilirsin. Mistik Şehirde güzeldir. Lux serisini okumadıysan onada başlayabilirsin. Gerçi başları güzel kitabın ama son kitaplara doğru kimi okuyucuyu bunaltıyor. :) Farklı bişeyler okumak istersen, kesinlikle Fırsatçı'nın serisini okuyabilirsin. Ne fantastik ne bilim-kurgu ama harika bir konusu var. :) Farklı bir tarz ararsan eğer kesinlikle tavsiye ederim.

      Bu kadar yeterli midir şimdilik? :)

      Sil
    4. Tavsiyelerin için çok teşekkür ederim :)) Zaten ateş serisini okumayı planlyordum . Dikkatimi çeken bir kitap . Tavsiye ettiğin kitapların hepsini okumaya çalışacağım :))) Kitapların hepsi ilgimi çekti . Bugün D&R ye gidip alıcağım bir tanesini . :) şimdilik bu kadar yeterli . Zaten bir ara ateş serisini bekledim de fırsat olmadı . Gerçekten dikkat çekici bir kitap

      Sil

BLOG DESIGN BY KRİSTALKİTAP