aşık bir adam sissoylu elantris kafes
"Dünyada sadece tek bir şey kötü yürekli bir insana karşı durabilir. O da başka bir insandır.
Ayıbımızda yatar şerefimiz. Sadece bizim ruhumuz, kötülüğe açık olan ruhumuz, onu yenmeye muktedirdir.

― Ursula K. Le Guin, En Uzak Sahil
shadow

Yorum: Ruh Hırsızı - Rachel Vincent (Ruh Çığlığı #1)

Nisan 24, 2014
ruh hırsızı kitap
ruh hırsızı kitap

Tür: Paranormal, Young Adult, Urban Fantasy
Goodreads Puanı: 3.93
Orijinal Adı: My Soul to Take
Sayfa Sayısı: 312
Baskı Yılı: 2014
Çeviri: Beste Ersun
Yayınevi: Pegasus Yayınları


İNSANLARIN RUHUNU ÇALAN KARANLIK BİR GÜÇ…

Kaylee ölüleri görmüyor, ama…

Çevresinde ölmek üzere olan biri varsa bunu hissediyor. Ve bu öngörü esnasında kontrol edemediği bir güç, çığlık atmasına neden oluyor. Hem de kulakları sağır edecek bir çığlık.

TÜM KÖTÜLÜKLERE MEYDAN OKUYAN, ENGEL TANIMAZ BİR AŞK!

Kaylee'nin tek isteği okulun en havalı çocuğuyla olmanın keyfini çıkarmaktır ama Nash onun çığlıklarının ardındaki gizemi bildiğinden, sıradan bir ilişki onlar için sadece hayaldir. Okul arkadaşları gizemli bir şekilde ölmeye başladığındaysa, sıradaki kurbanın kim olduğunu sadece Kaylee bilecektir.

Ancak onları kurtarması imkânsız gibi görünmektedir çünkü bir ruhu kurtarmanın bedeli, bir diğerini kaybetmektir...


Pegasus Yayınları o harika çantaların İzmir Fuarında okurlarla buluşacağını söylediğinden beri, sırf 'Aynı Yıldızın Altında' çantası için hangi kitabı alsam diye bakınıp duruyordum. En sonunda karar veremeyince fuarda bakarım artık dedim. Ve şanslı kitap 'Ruh Hırsızı' çıktı. Bu arada bir fuar yazısı yazacaktım ama üşengeçliğimden yazamadım. O yüzden buradan duyurayım dedi. Büyük bir ihtimalle Efsane, Demir Kralın ikinci kitabı Demir kız ve Labirent: Ölümcül Kaçışın ikinci kitabı, Labirent: Alev Deneyleri fuarda satışa sunulmuştur. Çünkü hafta içi geleceğini söylemişlerdi bana ve eh perşembe olmuş bile. Hani daha gitmeyenler varsa fuara ona göre gidebilirsiniz.

ruh hırsızı kitabı

Biz gelelim şimdi kitabımıza. Oldukça farklı bir konusu var. Tabii eğer siz bir Teen Wolf hayranıysanız -benim gibi- yabancılık çekeceğinizi sanmıyorum. Hatta daha ilk dakikada kızın ölümü görüpte çığlığını tutma çabasından ne olduğunu anlayabilirsiniz. Açıkçası ben anladığımda görmezden gelmeye çalışmıştım ama beceremedim. Çünkü Lydia'nın görüntüsü resmen zihnime yapışıp kaldı. Kızın dış görünüşüne dikkat dahi edemedim.

ruh hırsızı kitabı

Rachel Vincent'in yeni serisini, Dönüşüm serisi ile kıyaslamayı çok isterdim ama ilk serisiyi sevmemiştim. Sıkılmıştım hemen kitaptan. Fakat şimdi Ruh Hırsızı kitabını okuduktan sonra, acaba diğer seriye de şans versem mi diye düşünüyorum. O yüzden Dönüşüm serisi okuyucuları benimle fikirlerini, yorumlarını paylaşırlarsa memnun olurum. :) Sizce de okumalı mıyım yoksa okumasam da bir şey kaçırmıyor muyum? Farklı konulara hasret kaldım ve Dönüşüm Serisinin de esas kızı kedi kadındı değil mi? Hımm.. Bir düşünelim bakalım.

ruh hırsızı kitabı

Neyse şimdi gevezeliğin sırası değil. Bizim zavallı Kaylee insanların öleceğini hissedebiliyor. Ve bunu hissettiği anda ise çığlık atmaktan yapabileceği başka bir şey olmuyor. Bu ölüleri hissetme ucubeliğinin sebebini de bilmiyor. Yine normal bir gecede ailesinden gizli saklı en yakın arkadaşı Emma ile gece kulübünde eğlenirlerken, -ups hemen düzeltme yapıyorum- bizim zavallı kız kenarda oturmuş kolasını içerken, Emma bir grup erkekle dans edip eğlenirken, Nash esas kıza sesleniyor. :)

stiles and lydia

Nash okulun en popüler çocuğu, futbol takımında ve her hafta başka bir kızla çıkıyor. Yani tam bir piç. Aslında değil ama öyle işte. Yazar öyle söylemiş ama öyle yazmamış. Okuduklarımızla söyledikleri birbirini tutmadı bu konuda. Keşke daha alaycı bir karakter olsaymış. O zaman tadından yenmezdi. Ayy yine dağıttım konuyu. Öff. Nerde kalmıştık. Hah işte, Nash esas kıza sesleniyordu. Biraz sohbet edip dans etmeye başlıyorlar. Veeeee tam bu sırada, Kaylee o ucube anlarından birini daha yaşamaya karar veriyor. Bir kızın öleceğini hissediyor. Nash kızı sakinleştirmek için hemen dışarı çıkarıyor tabii. Herkesin aksine bir tek Nash delirdiğini düşünmüyor Kaylee'nin. Çünkü bunun bir sebebi var. Nash kızdan bir şeyler saklıyor. 

stiles and lydia


Ve her şey böyle başlıyor işte. Birbiri arkası ölümler meydana geliyor. Hiç bir neden yokken, hiç bir belirti göstermeden kızlar ölmeye başlıyor. Bir kaçını Kaylee hissetse de ne onları uyarabiliyor ne de kurtarabiliyor. Nash her defasında kızın yanında ve onu sakinleştirebilmek için elinden geleni yapıyor. Fakat Kaylee suçluluk duygusunu bir türlü üzerinden atamıyor. Ölmelerine göz yummuş gibi hissediyor kendisini. Böylece bu işin peşini bırakmamaya, her ne pahasına olursa olsun bu kızları kurtarmaya karar veriyor...

stiles and lydia

Ruh Hırsızının gidişatı bu şekilde işte. Farklı bir tema üzerine işlenmiş, yeni bir YA türünde serimiz var artık. Son zamanlarda papağan gibi tekrarladığım üzere farklı konular okumaya hasret kalmıştım. O yüzden benim için zevkli bir okuyuş oldu. Gerçi yine çok çabuk karakterlerin aşık olması canımı sıksa da dediğim gibi konu farklı olduktan sonra bu tarz şeyleri görmezden gelebilirim. :)

Daha fazla resim için Pinterest hesabımı ziyaret edebilirsiniz.

3 yorum:

  1. 2. Kitap ne zaman çıkacak bi bilginiz varmi ?

    YanıtlaSil
  2. Bu gönderini Google da gezinirken gördüm ve "Dönüşüm Serisi"ni nasıl sevmediğine ve sıkıldığına anlam veremedim! Kendi düşüncem: Kesinlikle, kesinlikle -eğer hala okumadıysan- okumalısın. Gerçekten harika bir seri ve ilk kitabı bitirince ikinci kitabı hemen almak isteyeceksin. :) Rachel'ın anlatımını ve konularını beğeniyorum, Ruh Hırsızını beğendiysen onu da beğenirsin. Umarım Dönüşüm serisini bu zamana kadar okumuşsundur:)

    YanıtlaSil

BLOG DESIGN BY KRİSTALKİTAP