aşık bir adam sissoylu elantris kafes
"Dünyada sadece tek bir şey kötü yürekli bir insana karşı durabilir. O da başka bir insandır.
Ayıbımızda yatar şerefimiz. Sadece bizim ruhumuz, kötülüğe açık olan ruhumuz, onu yenmeye muktedirdir.

― Ursula K. Le Guin, En Uzak Sahil
shadow

Colleen Hoover Hakkında Bilmedikleriniz! :)

Temmuz 25, 2014
Colleen Hoover

Taptığım bir kaç yazar var. Colleen Hoover'da onlardan biri. Geçenlerde yazarın web sitesinde geziyordum ve kendisi hakkında yazdığı yaklaşık 20 maddelik oldukça eğlenceli bir yazısını okudum. Kendisinden öyle bir bahsetmiş ki okudukça, bu kitapları bu kadın mı yazmış mümkünatı yok dediğim bir kaç cümlesine şahit oldum. ^^ Yinede okurken baya eğlendim ve bu denli çok sevdiğim bir yazarı daha iyi tanıyabildiğim için çok mutlu oldum. Neler yazdığını sizler için derledim. Eğer merak ediyorsanız konunun devamına alabilirim... :)

  • Öncelikle bu tapılası yazarımız bir diyet pepsi bağımlısıymış!
  • Beyaz eşya aldığınız zaman yanında çıkan o beyaz köpükler var ya işte onlardan nefret ediyor.
  • Sudan çok korktuğu halde resmen gölün üstünde yaşıyor. Şaka falan değil gerçek yani bu. İlk okuduğumda yanlış mı okuyorum dedim ama daha sonra paylaştığı bir videoyu izledim. Ayaklarınızı verandasından aşağı sarkıtsanız direkt gölün içinde bulursunuz kendinizi. ^^
  • İki kız kardeşi var. İkisinide çok seviyor. Kardeşlerinden biri kendisinin tam tersiymiş. Diğeri ise ikisinin arasında bir yerlerde. :)
  • Eşiyle tanıştığında 16 yaşındaymış. 20 yaşındayken evlenmişler ve şuan 34 yaşında Colleen Hoover. Hayatının yarısından fazlasını eşiyle birlikte geçirdiğini söylüyor. ^^ Ne güzel bir aşktır bu. <3
  • Yazar kelimesi, yazarımızı korkutuyormuş anlaşılan. Yaptığını bir iş gibi hissettiriyormuş öyle denildiğinde.
  • Unutkan, dağınık ve oldukça soğuk biriymiş. 
  • Bu maddeyi okuduğumda çok gülmüştüm. :D Uçak bileti ayıramıyor sevgili yazarımız! Gidiş dönüşleri hep birbirine karıştıyormuş. En son yaptığı rezervasyonda, cuma gününe gidiş perşembeye ise dönüş bileti almış! O yüzden şuanda tek başına bilet alması yasakmış. :) Hala daha bu maddeyi yanlış okuyup okuyamadığımı çözemedim! :D Lütfen beni aydınlatabilir misiniz? :)
  • Favori müzik grupları; The Airborne Toxic Event ve The Avett Brothers.
  • Eğitmek, bilgi vermek ya da birilerini etkilemek için değil, eğlendirmek için yazıyormuş. Umarım başarılı olabiliyorumdur diyor. Bence oldukça başarılısın Colleen. Çok seviyoruz seni. ^^
  • Evet şok olduğum yeni bir madde daha. İlk kitabı Slammed'i yazana kadar daha önce hiç aşk romanı okumamış. Suç ve biyografilere takılı kalmışım bunca zamandır diyor. Şimdilerde ise zaman buldukça okumayı eksik etmiyormuş.
  • Harry Connick'in düzgün/iyi biri olduğunu düşünüyor. Kim bu Harry Connick acaba dedim ve şu kişi çıktı. :)
Bu adam Not: Seni seviyorum filminde oynamamış mıydı? Yoksa ben mi çok benzetiyorum?
  • Cep telefonu kullanmasından nefret ediyormuş. Kendisine çok sıkıntı verdiğini söylüyor.
  • Aynı şekilde alışveriş yapmaktanda nefret ediyor. :)
  • Sinemaya gitmeyi ise çok seviyor. Film berbat olsa bile giderim demiş. 
  • Bu kadar duygusuz olmasına ve hiç romantik olmamasına rağmen insanları ağlatan yapış yapış aşk romanlarını nasıl yazdığına kendisi de hayret ediyor. Hatta bu gerçeği tuhaf buluyor. :)

Son olarak eklemeyi isterim ki yazarın tüm kitaplarının yayın hakları Epsilon tarafından alınmış. Hepsini çıkarmayı düşünüp düşünmediklerini bilmiyorum ama ben tüm kitaplarını sabırsızlıkla bekliyorum. Şu fotoğrafa çok özeniyorum ve umuyorum bir gün bende kitapların hepsini dizip fotoğrafını çekebilirim! :D Gerçi burada Ugly Love eksik ama olsun. :)

Colleen Hoover

Dip not: Çeviri konusunda asla profesyonel olduğumu iddia etmediğim için her zaman için hatalı olabileceğimi unutmayın. :) Eğer hatamı yakalarsanız da uyarmaktan çekinmeyin. Asla öyle şeylerden gocunmam! :) İngilizce hiç bir zaman benim dilim olamadı maalesef. :( Bana deseler ki ilerlet İngilizceni sana 1000 kitap alacağım inanın kılımı kıpırdatmam ama deseler ki Korece veya Japoncayı ana dilin gibi konuş sana 1 kitap alacağım, doğduğumdan beri sanki o dilleri konuşuyormuşum gibi öğrenirim. Asya dillerine karşı daha bi meraklıyım ilgiliyim nedense. :)

8 yorum:

  1. Umutsuz'u çok merak ediyorum ama başlayamadım bir türlü.
    Bu arada seni mimledim. Yapmak istersen sorulara bakabilirsin. :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hemen bakıyorum sorulara. :) Umutsuzuda kesinlikle okumalısın. :)

      Sil
  2. Şu Slammed'i baya övmüşlerdi, bizde de çıkacaktır muhtemelen ama tarih vs.. bilgin var mı?
    Çok güzel bir paylaşım olmuş, farklı olmuş kitap yorumlarından. Çok seviyorum bu yazarı, tek kitapla aşık oldum kendisine. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. En ufak bi bilgim dahi yok. :) Yayınevi hiç bir şekilde sorularıma cevap vermiyor. Ama Yeni Bir Umut'u çok kısa sürede çıkarmışlardı. Tahmin ediyorum ki bi üçüncü kitap içinde çok bekletmezler. Ama Slammed mi çıkar artık yoksa Maybe Someday mi orası tartışılır. :)

      Sil
  3. Umutsuz ve Yeni Bir Umut'u okuduktan sonra favori yazarlar listeme eklemiştim kadını. Diğer kitapları çevrilse gözüm kapalı alırım herhalde. O kadar seviyorum kalemini. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnsanın içine içine işleyen bir kalemi var. :) Epsilon çıkarsa da okusak artık diğer kitaplarını.. :)

      Sil
  4. Keşke bu yazarın diğer kitapları da çevrilse de ben de daha fazla sevsem :)
    Kristallll seni mimledim <3

    YanıtlaSil

BLOG DESIGN BY KRİSTALKİTAP