aşık bir adam sissoylu elantris kafes
"Dünyada sadece tek bir şey kötü yürekli bir insana karşı durabilir. O da başka bir insandır.
Ayıbımızda yatar şerefimiz. Sadece bizim ruhumuz, kötülüğe açık olan ruhumuz, onu yenmeye muktedirdir.

― Ursula K. Le Guin, En Uzak Sahil
shadow

Ya Öyle Olsaydı? Mimi

Kasım 14, 2014
Nasıl kitap bloggerı katledilir size birazdan onu anlatacağım. :D Mim falan hikaye. Asıl mesela Asena'nın hazırladığı sorular. :) Oturmuş hususi kitap bloggerlarına nasıl cinnet geçirtirim diye uğraşmış. :D Soruları cevaplarken çok zorlandım. Verdiğim cevaplar benim için yeterli değil ama sorular çok kısıtladığı için bi şekilde seçim yapmaya çalıştım artık. :) 

1) Ömrünüzün sonuna dek tek bir yazar okuyabilecek olsaydınız, bu kim olurdu? 


Eskiden olsa bu soruya direkt Karen M. Moning derdim fakat son çıkan kitabı bende hayal kırıklığına sebep olduğu için maalesef onu seçemeyeceğim. J.K. Rowling desem HP den başka kitabını okumadığım için kısıtlı bi tercih yapmış olacağım. Tarryn Fisher, Colleen Hoover desem onların kitaplarını da ömrümün sonuna kadar okumaya kalksam dramdan ölürüm herhalde artık. Yine de ne seçseemmm ne seçseemmmm... J.K. Rowling diyim hadi. :) Diğer kitaplarını değilde en azından HP'yi döndüre döndüre okurum. :D


2) Issız bir adaya gidecek ve yanınıza sadece üç kitap alabilecek olsaydınız, bu üç kitap hangileri olurdu? 


HP'den Zümrüdüanka Yoldaşlığı, Fırsatçı serisinden Hırsız bir tane de historical olsun bakalım. Hımm... Lisa Kleypas'tan O Yaz kitabını alabilirim. Ya da Bridgerton Serisinden En Çok Beni Sev olabilir. 


3) Bundan sonraki hayatınızı bir kitap karakteri olarak yaşayacak olsaydınız -birebir aynı şekilde- hangi karakterin yerine geçmek isterdiniz?


Bu soruyu iki kez düşünmedim bile. Kesinlikle ve kesinlikle Hermione Granger olmak isterdim. Hayal etmesi bile bi başka güzel.


4) Bu soru da oldukça hoşuma giden bir soru oldu. Kitaplardaki üç kadın ve üç erkek karakteri, başka kitaplardaki karakterler ile değiştirseydiniz; seçimleriniz nasıl olurdu?


Kimseyi kimseyle değiştirmek istemiyorum açıkçası. Her karakter kendi kitabında güzel. Sadece keşke daha sert, daha nazik ya da daha ketum olsa dediklerim oluyor ama değiştirmek istemiyorum kimseyi. :)

5) Okuduğun kitaplardaki karakterlerden biri ile bir gün geçirme şansın olsa, kimi seçerdin?

Çok mu HP üzerinden gittim bilmiyorum ama Barrons ya da Sirius arasında seçim yapmaya çalıştım. Sonra düşündüm taşındım. Barrons kadar ketum biri yok. Onunla ne konuşabilirim ya da birlikte ne yapabiliriz ki dedim? Ama Sirius olursa sabaha kadar konuşabiliriz, bana Hogwarts'da ki anılarından büyülerden, bahseder. James Potter'dan, Lupin'den, Albus'tan yaptıkları yaramazlıklardan... Süpürgeye binip birlikte uçabiliriz bile. Karşılıklı çikolatalı kurbağa ya da binbir çeşitli fasulye yer, Kaymak Birası içeriz. Bir gün yetmedi bana daha fazla olsaaaaa? :(

Kitap Keyfim, Kitap Tiryakisi ve Athena'nın Güncesini mimliyorum. 

22 yorum:

  1. Beş soru ama gerçekten çok zor sorular... Biraz gecikmeli de olsa yapacağım bu mimi. Bu arada Kader Ağları ile ilgili başka yorumlara da bak :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yok senin yorumun yeterli. :) Zaten çok ilgimi çeken bir kitap değildi hani illa okuyayım dediğim. :)

      Cevaplarını da bekliyorum. Geç erken fark etmez. :) Bende bazı mimlere çooooook geç dönmüyor değilim. :D

      Sil
    2. Kitap ilgini çok fazla çekmediği için rahatladım biraz. Bir de mime bir defalığına geç dönme hakkımı kullanayım o zaman :) Şaka bir yana yaptığın mimlerde beni hatırladığın için ve en çok da bloğuma bıraktığın yorumlara çok mutlu oluyorum :)

      Sil
    3. Aslında sık sık geziyorum blogunu ama her zaman yorum bırakamıyorum. :( Bu mimler etkinlikler vs.. bahane oluyor. :) Az ve öz yazmanı seviyorum. ^_^

      Sil
    4. Çok teşekkür ederim. Yazılarını merakla bekliyorum. Paylaştıklarının hepsini okuyorum ama biraz yorum özürlüyüm galiba :) Bana bıraktığın o güzel yorumlarda kitaplarla ilgili düşüncelerini yazman ve tavsiyelerin hoşuma gidiyor.

      Sil
    5. Bende de var ondan. :) O kadar blog geziyorum yorum yazmayı unutup çıkıyorum her defasında.

      Sil
    6. Mimi nihayet yaptım :)

      Sil
  2. Cidden zor olmuş sorular :D Cevaplarımız çok farklı gerçekten :) Son soruya cevabım 5 yıldır falan Patch Cipriano :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Patch severim kesinlikle. Ama 'en'lerim arasında değil maalesef kendisi. :)) Diğer cevaplarını da merakla bekliyorum. ^_^

      Sil
  3. Çok güzel olmuş canım, eline sağlık! Aslında 5 soru az gelmişti üzülmüştüm ama sonra sorular oldukça zor dedim ve ilk mimim diye öyle bıraktım. Cevaplar güzel ama kaytarmışsın biraz bakıyorum. :D Cevapsız soru olmasaymış iyiymiş. :D Hermonie Granger'da ortak düşünüyoruz! Keşke olabilsek! Az kişiyi mimlemişsin sen de benim gibi deliriyorsun bu konuda sanırım. :D Bir de, Sirius ile bir gün geçirmek muhteşem olurdu gerçekten. Benim neden aklıma gelmemiş? :) Aslında en iyi Dumbledore ile bir gün geçirmek olurmuş. :D Tekrar eline sağlık, çok teşekkürler yaptığın için!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Afilli bi cevapla o soruyu kotarayım demiştim. :D Demekki başaramamışım. Anlaşıldı hemen. :D

      Mimlemek sıkıntı olmuyor. Asıl delirten kısım haber verme aşaması. Çok üşeniyorum yaa seni mimledim diye haber vermeye. :)

      Sevdiğim bir çok karakter var ama en sevdiklerim arasında Sirius kesinlikle ilk sıralarda. :) Bu tarz sorularda genelde ilk aklıma o geliyor. ^_^ Dumbledore.. Bilemedim şimdi. :D Sirius kadar yada Fred kadar yadaaa Luna kadar ilgi çekici değil benim için. Muazzam biri ama yine de önceliğim hiç bi zaman Albus olmadı. :)

      Ve rica ederim ne demek. Ben teşekkür ederim mimlediğin için. :)

      Sil
    2. Ben her zaman Albus'u çook severdim ama sevgiden öte onun o bilgeliğinden ve büyü yeteneklerinden bolca yararlanırdım o gün. :) Mimlemek beni de yoruyor valla ama mecbur katlanıyorum. :D O soru baya kazık ama hak veriyorum biraz sana.. Benim cevaplarım bile birazcık "atmasyon" oldu. Rica ederim, ilk mimimde az soru yaptım. Tepkilere göre aklıma geldikçe bulurum yeni mimler. :)

      Sil
    3. Bul bul. Ama böyle zorlu olmasın yahu. :D İnsan ecel terleri döküyor resmen. -_-

      Sevdiğim bi karakterle sadece bir günüm varken onu da eğitime harcayamam. :D Olabildiğince eğlenmek isterdim ben. Sirius'um benimmmmm. Öldüğünde ne çok üzülmüştüm. :'(

      Sil
    4. Ben bildiğin ağlamıştım ya! Hiç beklemiyordum, şok olmuştum. Bence ölmemeliydi, hep Harry ile baba-oğul gibi olduğunu hayal ederdim..

      Sil
    5. Ağlamak ne kelime hıçkırıklara boğulmuştum. :) Bende hiç beklemiyordum. En sevdiğim karakterlerden biri ölmüştü. Hemde aptal Harry yüzünden. Sırf bu yüzden Harry'den uzun bi süre nefret etmişliğim vardır. :D

      Sil
  4. Sorular gerçekten zor olmuş ama çok iyi cevaplamışsın

    YanıtlaSil
  5. Yaptım.... yaparken canım acısa da, yaptım! kgsdf

    YanıtlaSil
  6. Çok güzel sorular, biraz zor ama iyiymiş :) ben de mi yapsam?

    YanıtlaSil

BLOG DESIGN BY KRİSTALKİTAP