aşık bir adam sissoylu elantris kafes
"Dünyada sadece tek bir şey kötü yürekli bir insana karşı durabilir. O da başka bir insandır.
Ayıbımızda yatar şerefimiz. Sadece bizim ruhumuz, kötülüğe açık olan ruhumuz, onu yenmeye muktedirdir.

― Ursula K. Le Guin, En Uzak Sahil
shadow

Yorum: On Küçük Nefes - K.A. Tucker (Ten Tiny Breaths #1)

Kasım 27, 2014
Tür: New Adult, Romance,
Goodreads Puanı: 4.21
Orijinal Adı: Ten Tiny Breaths
Sayfa Sayısı: 290
Baskı Yılı: 2014
Çeviri: Belgin Selen Haktanır
Yayınevi: Hyperion Yayınları

Sadece nefes al Kacey. On küçük nefes. İçinde Tut. Hisset. Sev.

Dört sene önce sarhoş bir sürücünün neden olduğu trafik kazasında annesiyle babasını, erkek arkadaşını ve en yakın kız arkadaşını kaybeden Kacey Cleary'nin hayatı yerle bir olmuştu. Hâlâ kazadan sonra arabanın içinde sıkıştığı anı ve annesinin son kez aldığı nefesi hatırlayan Kacey, geçmişini geride bırakmak istiyordu. İki otobüs bileti alan Kacey ve on beş yaşındaki kız kardeşi Livie, hayatlarına yeniden başlamak üzere Michigan'dan kaçıp, Miami'ye gelmişlerdi. İlk başlarda, geçim sıkıntısı çektikleri hâlde, Kacey endişeli değildi. Her şeyin üstesinden gelebileceğini düşünüyordu. Tek istisna, 1D dairesindeki gizemli komşularıydı.

Alev alev yanan mavi gözleri, derin gamzeleri ve kusursuz bedeniyle Trent Emerson, iyi çocuk ve kötü adam arasındaki karşı koyulmaz çizgiyi temsil ediyordu. Trajik geçmişinden sonra katı bir mizaç geliştiren Kacey, herkesi kendinden uzak tutmaya kararlı olsa da ikisi arasındaki karşılıklı çekime dayanmak çok güçtü. Trent ise Kacey'nin herkese kapattığı kalbine girmek için her şeyi yapabilirdi... Her ikisinin dünyasını paramparça edecek müthiş bir sırrı açıklaması gerekse bile.

Dumanı tüten bir romantizm...

-Kirkus Reviews

Goodreads Choice Nominee for Best Romance (2013)

Bir adet Trent alabilir miyim lütfen? Kitabın çoğunda aklımdan hep bu tarz düşünceler geçip duruyordu. 'Bir adet Tren rica etsem. Neden kitabın yanında Trent'i de göndermemişler? Yayınevi kargoyu eksik yollamış. Kargoda mı kayboldu acaba? Yazara sorsak elinde fazladan bir adet vardır eminim. Böyle bi karakter insanın elinde numunesi olmadan ortaya çıkartılamaz.' gibi aptal düşüncelerle, durup dururken sırıtmalarla, arada bi iç çekişle kitaba bağlanmış mutlu mutlu okuyordum kitabımı. Taa ki o sayfaya kadar. O sayfanın hangi sayfa olduğunu söylemeyeceğim size. Kitabı aldığınızda merakınıza yenik düşüp o sayfaya bakmayın diye. Sırf bu yüzden goodreads'a güncelleme bile ekleyemedim. O sayfayı okuduğumda tek yapabildiğim koca bir ah diyebilmek oldu. Sadece aahhh. Öyle boş boş baktım kitaba yaklaşık bi dakika kadar. Sonra sayfanın arasına ayracı yerleştirip kitabı kapattım. Bi sürede duvara baktım öylece...

Küçük küçük nefesler aldım. Sakinleştim. Aklımdan yazar bunu nasıl yapabildi gibi düşünceler geçmeye başladı. Böyle bi şeyi hayatta tahmin etmezdim. O dakikaya kadar kitabı mutlu bir tempoyla, arada bi yükselen kalp atışları eşliğinde okurken, o dakikadan sonra kulaklarımda gümbür gümbür atan kalbimin sesiyle okumaya devam ettim.

Harika bir kitaptı benim için. Sonuna kadar, 'Umutsuz'la 'Dublin Caddesi' karışımı bir kitap okuyorum diye düşünüyordum. Yanlış anlaşılma olmasın. Bana sadece o kitapları okurken aldığım zevki verdiği için benzetiyorum. O kitapları okurken aradığımı bulmuş gibi hissediyordum ve aynı tatmini tekrardan yaşayabildim. Başka bir benzerlikleri yok yani. Zaten sonunda öyle bi çarpıyor ki kitap sizi, kendisini diğer kitaplardan ayırıp baş köşeye yerleşmek için zorluyor. 

Kitap çok kısa. Ama dolu dolu. Hani 290 sayfada yazar neyi ne kadar anlatabilir değil mi? Vermesi gereken duyguları verebilir mi? Ya da merak duygusunu sonuna kadar hat safhada tutabilir mi? gibi ön yargılara kapılmıştım okumadan önce. Her şey tam kararındaydı. Kısa olduğu için her şeyi başta anlatan sonrada kalan sayfaları aşk ve aşkın getirdikleriyle dolduran bir yazar değil kesinlikle Tucker. Azar azar veriyor. Sizi merakta bırakıyor. Vakti geldiğinde bir geri çekiliş sunuyor. Sonrada en dibe batırıp tekrar su yüzüne çıkmanızı sağlıyor.

Kitabın adıda çok anlamlıymış. Neden On Küçük Nefes? Anlamı ne diye bende merak ettim Kacey'le birlikte ve aynı anda bir ışık yakaladık. Onunla birlikte çözdüm ne demek olduğunu. Çok güzel bi mesaj varmış ardında. 

Konusuna değinmiyorum. Arka kapağı yeterli buluyorum. Ama eklemek istediğim bir kaç şey var. Ağır bi trajedi yaşayan ve onu bu trajediden kurtaran bir erkekle kızın hikayesini okumuyorsunuz sadece. Hem eğlendiren, hem duygu yüklü, hem de eğer derin ayrıntılar çıkarmak isterseniz çok güzel mesajlar taşıyan bir kitap. Mesajları kalsın diyorsanız bile severek okuyabileceğiniz harika bi hikayesi var. Yazarın ikinci kitabını da sabırsızlıkla bekliyorum. İlk kitabında büyük bir çıkış yakalayıp sonrasında dağıtan yazarlardan değildir umarım. Öyle bi his vermedi ama yine de umuyorum çünkü yazarın kalemini çok beğendim. 

Bu kitabı keşfetmemi sağlayan ve neden okumamız gerektiğini 5 madde ile özetleyerek dikkatimi çeken, Kitap Tiryakisine, -onun yazısına da ulaşmak için tık tık, benim uzun ve gereksiz yazımdan çok daha iyi anlatmış kitabı- güzel yorumuyla merakımı iyice cezbedip ama beklentimi çok fazla yüksek tutmamam gerektiğini söyleyerek -ki dediğini yaptığım için memnunum- kitaptan hat safhada keyif almamı sağladığı için Minik Bir Düş bloguna, ve en çokta kitabı bana gönderen yayınevine çok teşekkür ediyorum. Elime aldığım gibi bitirdim. Bırakamadım. Yeni yazarımı keşfetmiş oldum. Uzun bir süre size bu kitaptan bahsedebilirim. Çünkü çok beğendim ve okumayanların da dikkatini bu kitaba yöneltmelerini istiyorummmm. :)

28 yorum:

  1. Kitap isimleri benim için çok mühimdir mesela tek kelimelik kitap isimlerinden hiç hazzetmem bu kitabı bir çekiliş vesilesiyle gördüm ve ismini çok Sevmiştim şimdi yorumu okuyunca da alma isteğim katlandı. Biri üstüme " 10 Küçük Nefes " fırlatsın lütfennn.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten çok güzel bir kitaptı. Okumanı isterim. :) Birileri fırlatmasa bile kitabı sana. :D

      Sil
  2. Zaten alınacaklar listemdeki bir kitaptı, artık karar verdim, kesin alıyorum!*-*

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet kesin alıp okumalısın. :) Çok güzel bi kitap. ^_^

      Sil
  3. Mimlendiniz :) http://ruyakapanim.blogspot.com.tr/2014/11/dr-coffeeden-ilk-mim-kendime-ayrdgm.html

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. En kısa zamanda döneceğim. ^_^

      Sil
  4. Hangi ara okudun °.° çok hızlısınız bayan :)
    o anı-sayfayi biliyorum Trentin olayla ilgisini tahmin etmek kolaydı ama sonrası ilginçti .ben sevdim karakterlerde renkli ve güzeldi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hahaha. :) Kitap dün öğlen ulaştı elime. Akşama bitirmiştim. Çok güzeldi ya. Hiç ara vermeden okudum. Trent'in olayını tahmin ettin mi gerçekten? O.o Ben hiç ihtimal vermemiştim. Yazar o kadar azar azar veriyordu ki geçmişi bağlantı kurmak aklımın ucuna dahi gelmedi. :)

      Sil
  5. Yeni teman bir harika olmuş canım hayırlı olsun. Seni mimledim :)
    http://partofthebook.blogspot.com.tr/2014/11/mim-kendime-ayrdgm-zaman.html

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. En kısa zamanda döneceğim mime. Teşekkür ederim. :)

      Sil
  6. Daha önce söylemiş miydim bilmiyorum ancak blog tasarımlarına ba-yı-lı-yor-um! :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Uğraşa uğraşa bir şeyler çıkartıyorum sanırım ortaya. ^_^

      Sil
  7. Hep sen mi mimleyeceksin bu sefer de ben mimledim seni :D
    http://athenaninguncesi.blogspot.com.tr/2014/11/the-ultimate-book-tag-mimlendim-7.html

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Döneceğim en kısa zamanda. ^_^

      Sil
  8. Selaaam,mimlendiin :D Bakarsan sevinirim :D http://nazlikitaplik.blogspot.com.tr/2014/11/mim-ultimate-book-tag.html

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sana da selaaam. :))) Bakacağım kesinlikle ve yapacağım da. ^_^

      Sil
  9. kitap kötü bitmiyor değil mi? okumayı çok isterim :) kötü bitenler beni çok etkiliyor o yüzden genelde kaçıyorum o türlerden...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hayır kötü bitmiyor. :) Bende okurken en çok ondan korktum ya kötü biterse? Ne yaparım o zaman diye. :) Ama şükür mutlu son. ^_^

      Sil
  10. Bu kitabı okumayı deli gibi istiyorum :)) Hatta daha önce bu kitapla ilgili bloguna bir yorum bile atmış olabilirim :)) Ama çok korkuyorum :) Arka kapağı okumak, seneler önce bir kütüphanede rastlantılar sonucu elime geçmiş bir kitabı hatırlatıyor bana... İsmi de aynı şekilde :) Muhtemelen konu aynı ilerliyor diye düşünüyorum. Aynı kurguyu tekrar okumaktan sıkılmak korkutan beni. Çünkü söylediğin o sayfada Tren'int dört yıl önce yanlış bir şey yaptığı düşüncesi kemiriyor zihnimi. Bunu düşünmek allak bullak ediyor beni. Sevdiğim karakterler benim için geri dönülmez hatalar yaptıklarında kitaplarımı bitiremiyorum bir türlü. Hüzünlenip ağlamaya başlıyorum çoğu zaman :(( Belki bana "Yok yok o sayfa öğle değil Trent'in hatası yok. Hem bu kadar basit düşünme, öyle şeyler sadece filmlerde olur" dersin de bende gönül rahatlığıyla on küçük nefesimi içime çekebilirim diyorum. Neyse daha fazla uzatmasam iyi olacak :) Sevgiler canım...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Daha önce okuduğun kitabı çok merak ettim. Onu da okumak isterim. Adı On Küçük Nefes mi onunda? :) Okumadığım için bahsettiğin kitabı konunun aynı ilerleyip ilermediğini bilemiyorum. :)

      Düşündüğün gibi bir hata yok merak etme. ^_^ Sadece şok edici bir durum var. :) Bence vakit kaybetmeden okumalısın kitabı. Seveceğine ve kitabı bitirebileceğine inanıyorum! :))

      Sil
    2. Kazanın sebebinin Trent olduğunu sanıp korkmuştum :)) Teşekkür ederim Kristal Kitap. Sayende en kısa zamanda okuyacağım kitaplar arasına girdi kendileri:))

      Sil
    3. Okuduktan sonraki düşüncelerini iyi-kötü merak ediyorum. :) Kazanın sebebi Trent değil. Ama dolaylı yoldan bi ilgisi var. Koca bi spoiler yiyorsun şuan ama sen netlik kazandırmak istediğin için duruma bende açık açık söylemek durumda kaldım. ^_^ Kötü yapmadım değil mi?

      Sil
    4. Yok, yok yapmadın çok mutlu ettin beni :)) Teşekkür ederim koca spoi için :))

      Sil
    5. Ohh sevindim o zaman. :)

      Sil
  11. Benimde severek okuduğum bir kitap oldu On Küçük Nefes.Her karakterine bayıldım.Serinin diğer kitaplarını da heyecanla bekliyorum. :D

    YanıtlaSil
  12. O kadar harika anlatmışsın ki! :D adına da hayran kaldım kitabın. Hemen koşup alıyorum o derece tutamıyorum kendimi!

    YanıtlaSil

BLOG DESIGN BY KRİSTALKİTAP