aşık bir adam sissoylu elantris kafes
"Dünyada sadece tek bir şey kötü yürekli bir insana karşı durabilir. O da başka bir insandır.
Ayıbımızda yatar şerefimiz. Sadece bizim ruhumuz, kötülüğe açık olan ruhumuz, onu yenmeye muktedirdir.

― Ursula K. Le Guin, En Uzak Sahil
shadow

Açlık Oyunları Serisini Bir de Dex'ten Okuyun!

Kasım 09, 2015
Merakımdan Dex Yayınlarının sitesine girip bir ne var ne yok diye bakayım derken, Açlık Oyunları ile karşılaştım. Beklenmedik bir gelişme oldu bu öyle değil mi? 

İlk etapta, acaba başka bir seri mi bu dedim. Sağından baktım, solundan baktım. Açıklamaları tek tek okudum! :) Ama yok bildiğimiz Pegasus Yayınlarından çıkan, büyük bir hayran kitlesi kazanan, 7'sinden 70'e herkesin severek okuduğu, filmleri izlenme rekorları kıran Açlık Oyunları serisi bu!

13 Kasımda satışa sunulacak seri için özel kapak, özel baskı hazırlamışlar.

Diğer baskının kapaklarına göre bu kapakları ben daha çok sevdim ama son zamanlardaki Dex'teki düşüşü de göz ardı etmek istemiyorum! İç baskısı nasıldır acaba diye soruyorum kendime. Kitabı görmeden, internetten körlemesine sipariş verir miyim diye kendimi sorguluyorum.

Üstelik serinin çevirmeni de değişmiş. Yeni bir çevirmen, yeni bir editör. Dex Yayınlarından çıkan Karanlık Sular, Steelheart, Cadı Avı, Yıkılan Krallıklar, Bela gibi kitapları çeviren Taylan Taftaf'ın çevirisi, Sevinç Tezcan Yanar'ın çevirisinin yerini tutar mı sizce? 

Serinin hayranlarına soruyorum. Özel baskıyı nasıl buldunuz? Almayı düşünüyor musunuz? Dex'in bize kaliteli bir baskı sunacağına inanıyor musunuz? 

3 yorum:

  1. Çevirmenler hakkında yorumyapamayacağıma ama Açlık Oyunları'nı gazete kağıdı gibi kağıtlara heba etmezler inşallah O.O

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım güzel bir baskıya ve titiz bir editör çalışmasına sahiptir. Herkes merakla bekliyor sanırım. :)

      Sil
  2. İç baskısını ve çevirmenini bilemem ama yeni kapak harika! Kitapçıda Açlık Oyunları'nı görmüştüm. Posterli falan... Posteri A4 boyutunda ama olsun :)

    YanıtlaSil

BLOG DESIGN BY KRİSTALKİTAP