aşık bir adam sissoylu elantris kafes
"Dünyada sadece tek bir şey kötü yürekli bir insana karşı durabilir. O da başka bir insandır.
Ayıbımızda yatar şerefimiz. Sadece bizim ruhumuz, kötülüğe açık olan ruhumuz, onu yenmeye muktedirdir.

― Ursula K. Le Guin, En Uzak Sahil
shadow

Alışveriş Notlarım #20 - Babil Alışverişi

Temmuz 04, 2016
Kitap alışverişi yapmayalı asırlar olmuş gibi! Aslında yaptım, hem de o kadar çok yaptım ki fakat kargonun içi hep sınav kitapları ile doluydu. :) İnsana haz vermiyor ki şu kitaplar! Yoksa ucundan kıyısından olsa bile "kitap alma sevincini" yaşayabilir ve şu an alışveriş yaptığımdaki gibi kendimi duruma yabancı hissetmeyebilirdim! :D

Bu sefer alışverişlerimde Babili seçtim çünkü Babil, bloggerlar için bir program başlatmış. Program dahilinde Tanıtım Kitapları gönderiyor. Ufak bir listesi var ve harika kitapları konuk ediyor burada. 

Ben listeden Gülşah Elikbank'ın 2. kitabı Mavi Dağı seçtim. Bu kitabı seçmemdeki en büyük etken ise Kayıp Rıhtım. Ara ara yazarın kitaplarını sitede görüyordum ve bir şekilde şans verebilmek istiyordum. Kitapların arasında onu görünce de bir an bile tereddüt etmedim. :) Tamam, yalan söyledim. Türk yazar olduğu için elbette tereddütlerim var ama denemek istiyorum! Şans vermek istiyorum. Bu yüzden hadi be al gitsin daha fazla düşünme diyerek attım sepete. :)

Seriye ortadan dalamayacağım içinde ilk kitabı da temin etmekten geri kalmadım tabii. :)

Arka kapak dergisi ise -şu görselde yer bulamadığım dergi :D- içindeki incelemeler için bilhassa dikkatimi çekiyor. Daha profesyonel kişilerin bakış açıları ile kitaplara bakabilme avantajını elde ediyorum. Açıkçası incelemeleri okuya okuya kendimi şu blog yazma konusunda biraz daha geliştirebileceğimi düşündüğüm için bu kadar üstünde duruyorum bu derginin. Kimseciklere dememiştim ama hayallerimin bir köşesinde bir gazete veya dergide kitaplar hakkında yazılar yazmak geçiyor. Eh, bu işin de bir üslubu olunca bir takım şeyleri öğrenmek gerekiyor. :)

Alışverişimde yer alan bir diğer kitap ise Kemikler. Kemikler, Limos Yayınlarının ilk kitabı. Anladığınız üzere yayınevi çok yeni. :) Kitabı @angelsbooks ile birlikte seçtik. Kapak fotoğrafıyla dikkatimi çekti. Sonra neden olmasın ki dedik? :) Ve birlikte okuyacağımız bir diğer kitabımız oldu böylece. 

Kül gibi Kar ise çıksın diye çıldırdığım bir seriydi. Kırmızı Kedi Yayınlarından sessiz sedasız çıkıverdi. Üstelik orijinal kapak ile ve çok uygun bir fiyata! Etiket fiyatının komikliğine bakar mısınız? 19 TL, Babilde indirimle 15 TL!

Bakalım geriye ne kaldı. Ah, Middlesex. Domingo yayınlarının paylaştığı alıntıları ile kalbimi çalan kitap. Okumaya korktuğum fakat instagram üzerinden @ikircikliokurcuk @firtinaisigikitaplari ve @burcununkitaplari ile hadi birlikte okuyalım diyerek birbirimizi cesaretlendirdiğimiz kitap. Umarım okuması zor olmaz da itekleriz birbirimizi, hızlıca biter. :)

Arkadya'dan Zümrüt Şelaleri ise yazarın hayranları tarafından dikkatimi çekip de temin ettiğim bir kitap. Bu yazar çok seviliyor, bakalım bende sevecek miyim? :)

Go!'dan Parçalanmış Dünyam, çok sevdiğim bir serinin devamı. Seriyi yarım bırakmak olmaz! Kesinlikle en kısa zamanda okunacak. :)

İçimdeki Müzikise babil siparişine ait değil, o da yakın zamanda elime geçtiği için araya sıkıştırayım dedim. Kitap @esinyilmaztimas'ın hediyesi. Beni çok mutlu etti. Teşekkür ederim kendisine. ♥ :)

Unuttuğum bir şey yok sanırım. Benden bu kadar şimdilik. :) Bir daha ki aya sepetime atmamı istediğiniz kitaplar olursa mutlaka yorum kısmına bırakıverin kitabın adını lütfen. :) Hep benden beklemeyin yahu kitap önerisi. Biraz da siz öneriverin. :D Olmaz mı? :)

Keyifle kalın! 

Ve bol kitapla, :)

3 yorum:

  1. Ne güzel, ben hala okumam gereken kitaplar olduğu için alış veriş yapamıyorum. Yapmak istiyorum ama tutuyorum kendimi, bu da elimdeki kitapları daha hızlı okumam için şevklendiriyor beni. :D Size keyifli okumalar dilerim, şu babil'in bloggerlar için düzenlediği kampanyaya da bir göz gezdireyim yeni duyuyorum. :)

    YanıtlaSil
  2. Gülşah Elikbank'ın serisini okumuştum, üzerinden biraz zaman geçti ama Türk fantastik olarak beğenmiştim diye hatırlıyorum. :)) Harika bir kitap alışverişi olmuş -kötü olanı da yoktur sanırım :D-, güzel okumalar :))

    YanıtlaSil
  3. Ben sevemedim maalesef. Yarım bırakmak zorunda kaldım. :(

    YanıtlaSil

BLOG DESIGN BY KRİSTALKİTAP