aşık bir adam sissoylu elantris kafes
"Dünyada sadece tek bir şey kötü yürekli bir insana karşı durabilir. O da başka bir insandır.
Ayıbımızda yatar şerefimiz. Sadece bizim ruhumuz, kötülüğe açık olan ruhumuz, onu yenmeye muktedirdir.

― Ursula K. Le Guin, En Uzak Sahil
shadow

Kitap Tanıtımı + Ön Okuma: Eş - Jenny Offill

Ağustos 29, 2016

Tür: Fiction
Goodreads Puanı: 3.72
Orijinal Adı: Dept. of Speculation
Sayfa Sayısı: 188
Baskı Yılı: 2016
Çeviri: Duygu Akın
Yayınevi: Domingo Yayınları


YILIN EN İYİ ROMANI SEÇKİLERİNDE
Vogue – New Yorker – Boston Globe – New York Times

“Tasviri imkânsız... Etrafınızdaki duvarları yerle bir edecek.”
-Flavorwire

Başlangıçta yeterince genç, yeterince sersemdirler; kendilerinden ve birbirlerine olan aşklarından emin. Belirsizlikler bile heyecan vericidir. Evlenirler, çocukları olur ve aile hayatının olağan afetleri onları da bulur – kolik bir bebek, sendeleyen ilişki, pili bitmiş tutku.

Yeterince yok sayıp duvara toslayınca kadın –ki artık kendinden eş diye bahsetmektedir– geçmişe döner ve Kafka’nın, Stoacıların, hatta talihsiz Rus kozmonotların rehberliğinde onları bu noktaya getiren adımların izini sürmeye başlar. Ta ki neleri tamamen kaybettiklerini ve ellerinde ne kaldığını bulana dek.

Jenny Offill’in pek çok dile çevrilen ve eleştirmenler tarafından yılın en iyileri arasında gösterilen romanı EŞ kırık dökük bir aşk hikâyesi. Bir oturuşta bitirebileceğiniz ama yankısı zihninizde asılı kalacak güçte bir roman.


Jenny Offill’in PEN/Faulkner ve IMPAC Dublin Edebiyat Ödülleri finalisti Eş, bizlerle Domingo Yayınları imzasıyla buluşuyor. Bu çarpıcı romanın çevirmenliğini Duygu Akın üstlenmiş.

Farklı bir tarzı var yazarın. Göz attığım kadarıyla iyi bir kitaba benziyor. Benim listeme girdi bile çoktan kitap. Bana kalırsa sizlerde kitaba şöyle bir göz atmadan gitmeyin. Dikkatinizi çekecektir eminim :)

Bir koca var benzin fişlerini istiyor, başka bir tanesi sabahın üçünde seks istiyor. Biri kısa saçı yasaklamış, bir diğeri evde hayvan istemiyor. Ben olsam asla katlanmazdım buna, diye düşünüyor tüm diğer eşler. Asla.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

BLOG DESIGN BY KRİSTALKİTAP