aşık bir adam sissoylu elantris kafes
"Dünyada sadece tek bir şey kötü yürekli bir insana karşı durabilir. O da başka bir insandır.
Ayıbımızda yatar şerefimiz. Sadece bizim ruhumuz, kötülüğe açık olan ruhumuz, onu yenmeye muktedirdir.

― Ursula K. Le Guin, En Uzak Sahil
shadow

James Joyce’un Torununa Yazdığı Mektup, "Kopenhag’ın Kedileri"

Aralık 15, 2016
İdefix'in Belirlediği 2016'nın En İyi 50 Romanı listesinde Finnegan’ın Vahı kitabıyla kendine yer bulan Dublinliler ve Ulysses gibi eserleriyle de oldukça ses getiren James Joyce'un torununa yazdığı kısa ve eğlenceli bir çocuk öyküsü olan "Kopenhag’ın Kedileri" 16 Aralık’ta raflarda yerini alıyor.

Casey Sorrow'un çizimlerinin de yer aldığı Kopenhag Kedileri Celal Üster çevirisiyle dilimizde ilk kez Hep Kitap tarafından yayımlanacak.

Yayınevinin tanıtımı için yayınladığı metin ise şöyle:

Kopenhag’ın Kedileri, getirdiği anlatım yenilikleri ile 20. yüzyıl edebiyatını derinden etkileyen İrlandalı yazar James Joyce’un, tek torunu Stephen’a yazdığı ve 1936 yılında postayla gönderdiği bir mektup. Kedilerden ve onların karşıdan karşıya geçerken yanlarında kendilerine yardım edecek birine gerek duymaları üzerine kurulu metin; kısa, eğlenceli ve güçlü bir mesajı olan kitap olarak okuyuculara ulaşıyor.

Kitabı, 1970’li yılların başından beri çevirmenlik yapan, George Orwell, Iris Murdoch, Jorge Luis Borges, Paulo Coelho gibi önemli yazarların yapıtlarını dilimize kazandıran usta çevirmen Celal Üster Türkçeleştirdi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

BLOG DESIGN BY KRİSTALKİTAP