aşık bir adam sissoylu elantris kafes
"Dünyada sadece tek bir şey kötü yürekli bir insana karşı durabilir. O da başka bir insandır.
Ayıbımızda yatar şerefimiz. Sadece bizim ruhumuz, kötülüğe açık olan ruhumuz, onu yenmeye muktedirdir.

― Ursula K. Le Guin, En Uzak Sahil
shadow

Pierdomenico Baccalario’ndan Yeni Seri: Kayıp Kitap Avcıları

Aralık 15, 2016
Ulysses Moore, Şipşak Hayaller Dükkanı, Century, Will Moogley Hayalet Ajansı ve Cyboria gibi serilere imza atan ve Türkiye’de de büyük bir hayran kitlesi edinen İtalyan yazar Pierdomenico Baccalario’nun Eduardo Jáuregui ile birlikte kaleme aldığı yeni çocuk serisi Kayıp Kitap Avcıları Domingo etiketiyle raflarda yerini alıyor.

Kitabın çevirmenliğini, Kağıt Ev, M Treni, Sağırlar, Bakır Çocuk ve Bu da Geçecek gibi birçok kitabı Türkçeye kazandırmış oldukça tanıdık bir isim üstlenmiş, Seda Ersavcı. Editörlüğünde de Seda Kostik'i görüyoruz.

Kayıp Kitap Avcıları serisinin ilk kitabı Peter Pan’ın İzinde'nin tanıtım metni ise şu şekilde:

Tuhaf şeyler oluyor.

Önce herkesin kitapçılarda kuyruk olup beklediği “şimdiye kadar yazılmış en güzel öykü” kimse onu okuyamadan ortadan kayboldu. Sonra, Alba ve Diego kardeşler en sevdikleri kitap Peter Pan’ı okurken aslında öyküde hiç olmaması gereken bir sahneye rastladılar: Kaptan Kanca’nın lazer tabancası kullandığı bir sahneye!

Bir tarafta kimse okuyamadan ortadan kaybolan yepyeni bir kitap, diğer tarafta içine tuhaf karakterler sızan ünlü bir klasik. Bu ikisi arasında bir ilişki olabilir mi?

Alba ve Diego hem kayıp kitabı bulmak hem de Peter Pan’ı eski haline döndürmek zorundalar. Ama bunun için önce kendilerinin de bu öyküye sızmaları gerek. Kitapçılardan oluşan çok gizli bir örgüt onların Peter Pan’ın sihirli dünyasına girmelerine yardım edecek.

Sonra mı? Sonrası hayal edebileceğinizin bile ötesinde.
Kitaptan biraz da tadımlık bir metin okumak isterseniz, şurayı ziyaret edebilirsiniz. :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

BLOG DESIGN BY KRİSTALKİTAP