aşık bir adam sissoylu elantris kafes
"Dünyada sadece tek bir şey kötü yürekli bir insana karşı durabilir. O da başka bir insandır.
Ayıbımızda yatar şerefimiz. Sadece bizim ruhumuz, kötülüğe açık olan ruhumuz, onu yenmeye muktedirdir.

― Ursula K. Le Guin, En Uzak Sahil
shadow

Manga Yorumu: High School Debut

Temmuz 18, 2014
koukou debut
koukou debut

Tür: Manga, Shoujo, Comedy, Romance, School Life
Batoto Puanı: 4.57
Diğer Adı: Koukou Debut
Cilt Sayısı: 15
Baskı Yılı: 2004
Çeviri Grubu: Anikeyf Fansub
Manga-ka: Kazune Kawahara


Ortaokul hayatının büyük bir bölümünü “Softball”a ayıran Haruna Nagashima, lise hayatına önemli değişikliklerle başlar. Artık “Softball”u bırakmış ve okuduğu shojo mangalardaki gibi bir aşk bulmaya karar vermiştir. Ne var ki, “Softball” oynadığı için kaslı bir vücuda sahip olmuştur. Kaslı bir “Erkek Fatma” olması yetmezmiş gibi moda anlayışının da kıt olması, Haruna’nın ne kadar istese de feminen çekici bir bayana dönüşmesini engellemiştir.


Ancak hiçbir erkek tarafından beğenilmemesi, kimsenin ona çıkma teklif etmemesi Haruna için problem değildir çünkü Haruna kendisine her şeye rağmen bir erkek arkadaş bulmaya kararlıdır. Tüm zorlamasına rağmen erkek arkadaş bulamayan Haruna, kendisini çekici bir bayana dönüştürmesi için bir koç bulmaya karar verir ve Yoh Komiyama’yı kendisine koçluk yapması için seçer. Ancak Yoh, ilk başta ilgilenmese de sonrasında Haruna’ya koçluk yapmaya ve onu çekici bir bayana dönüştürmeye karar verir. Ancak bunun için bir şartı vardır; Haruna’nın ona âşık olmaması…



İşim gücüm yok ya oturdum baştan yazıyorum yorumu. Çok sinir bir durum. Elimde net yokken Wordde hazırlayayım yorumları eve gidince düzenlerim yayınlarım diye düşünürken, yanlışlıkla kaydet diyeceğime hayıra tıkladım ve bumm. Sonuç bom boş bir sayfa. Nasıl içim gitti nasıl öfff..

Şimdi efendim, ne yazmıştım ben ilk önce... hımm... Evet hatırladım. Bu manganın içimi şişirdiğinden beni bunalttığından bahsediyordum. Başlarda sevmiştim ama gereksiz yere uzatıldığını düşündüğüm o kadar çok yeri vardı ki, yarım bıraktım devam etmiyorum seriye.


Haruna çok sinir bozucu bir karakterdi. Çizimi de çok kötüydü. Yani kötü derken mangaka ağzını hep kocaman çizmiş. O ağız her konuştuğunda suratının yarısını kaplıyordu. Dövesim geldi artık sonlara doğru. O yüzden kötü diyorum. O kadar kocaman ağız çizmede ki maksat neydi bir türlü anlayamadım. Sanki sürekli bağırıyor, yüksek sesle konuşuyor gibi hissettiriyordu bana. En ufak gürültüden bile haz etmiyorum ben. Boğulacak gibi oluyorum. Sırf bu huyumdan dolayı müzik bile dinleyemem. Baktım ki Haruna’nın da ağzının kapanacağı yok, ayh yeter dedim kapat şunu başka mangalar oku. Diğer mangaların suyumu çıktı...


Birde bir saf bir saf görseniz. Hemen her şeye inanıyor, her söyleneni uyguluyordu. Hiç oturup acaba şu nasıl olur bu nasıl olur, doğru olur mu ki diye düşünmüyordu. Tamam tamam haksızlık olmasın arada bir acaba dediği konular olmadı değil. Ama çok nadirdi yani çoook nadir. Buda ayrı uyuz etti işte beni. Kızım senin aklın yok mu yahu? Nereye çekilsen oraya yönlenecek bir karaktersin.


Yoh, erkek karakterimiz. Oda Haruna’nın tam tersi. Çok sakin, çok durağan bir çizimi var. Sanki kolunu kaldırmaya üşeniyor gibi. Birde çok nadir gülüyor. Gerçi Haruna’yla karşılaştırınca daha çok sevdim onu. Yine de 15 cilt için yeterli bir karakter değildi. 

Ayyy sıkıldım her şeyi tekrar tekrar yazmaya. Son olarak diyeceğim şu ki, en fazla 5 ya da 6 cilt olsaymış yetermiş ki bende 7. cildi oflaya puflaya bitirmiştim. 15 cilt gerçekten çok fazla bu seri için. Okuyacaklar, çok sabırlıysanız eğer öyle başlayın. Yoksa benim gibi yarıda bırakırsınız. :)

9 yorum:

  1. Ben bu mangayı okumayı düşünüüyordum ya. :D
    Live actionı sevmiştim ama bu yorumdan sonra bilemedim. :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ay belki sen seversin. İlk cildini bi oku istiyosan. :)

      Sil
    2. Ay belki sen seversin. İlk cildini bi oku istiyosan. :)

      Sil
  2. Ne güzel anlatiyorsun çok zevkli yorumları okumak :)

    YanıtlaSil
  3. Kristal yıktın bütün hayallerimi! bende tam uzun soluklu bir seri buldum okuyayım diyordum ki birde ne göreyim, sevmemiş bizim kız :P
    bende aşırı saf/salak kız karakter sevmiyorum ama bakıp deneyeyim bir..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oku yine de ya, bak ben 6-7 cilt dayanmışım seriye. Sen daha sabırlısın, seversin hem belki. Benim gibi detaylara da çok takılmıyorsun. :)

      Sil
    2. zeki kız iyi analiz etmişsin beni :) haklısın ben o kadar detaycı değilim belki takılmam bu duruma.
      şu manga avımı bir bitireyim, şöyle rahat rahat okurum...
      biraz arşiv oluşturayımda :)

      Sil
    3. Keyifli okumalar şimdiden. :))

      Sil

BLOG DESIGN BY KRİSTALKİTAP