aşık bir adam sissoylu elantris kafes
"Dünyada sadece tek bir şey kötü yürekli bir insana karşı durabilir. O da başka bir insandır.
Ayıbımızda yatar şerefimiz. Sadece bizim ruhumuz, kötülüğe açık olan ruhumuz, onu yenmeye muktedirdir.

― Ursula K. Le Guin, En Uzak Sahil
shadow

Yayınevlerinden Haberler #4

Ağustos 14, 2014

Yayınevleri de biz okuyucular gibi yazın sıcaklığıyla kendilerini salmış gibi duruyorlar sanki değil mi? Hangi kitaplar çıkmış acaba şöyle bir bakayım dedim ve 3-5 tane yeni kitap anca bulabildim. Bazı yayınevleri aşırı tembelleşmiş. ^_^ 5-6 kitapla okuyucuyu oyalamanın bir yararı olacağını düşünmüyorum vallahi size. Sizin aylarca uğraşıpta çıkardığınız o kitaplar iyi bir okuyucunun en fazla 10 günlük limitini dolduruyor haberiniz olsun. ^_^ Pegasusu örnek alın biraz. Arı gibiler resmen sürekli çalışıyorlar. O kadar fazla kitap çıkarıyorlar ki hepsini okumaya kalksak başımızı kaşıyacak vaktimiz olmayacak. 

Pegasus diyince şöyle bir düşündüm de, kapaklarından çevirisinden ve kitabın kalitesinden -içerik değil lütfen basım kalitesi kastettiğim- şikayetçi olan pek kimseye denk gelmedim. Genç-Yetişkin okuyucunun bir diğer adresi Dex'te ise kapak fotoğraflarından şikayetçi olan bir çok okuyucu mevcut ne yazık ki. Buna bende dahil. Hele şu yeni çıkardıkları kitabın kapağı ne öyle? 
Paintle yapılmış gibi değil mi yaa? :( Biliyorum şu grafik işleri zor karmaşık vesaire ama işin ehli olanlarda var sonuçta. :/

Pegasus yayınlarının çıkardığı yeni kitabını da gördünüz mü? Rüya. Sene 2010 ya da 2009. Buna benzer bir kitabın yayın haklarının satın alındığına dair bir haber dolanıyordu etrafta. Kitabın adı Wake miydi acaba? Türkçe edisyonu çıktı mı onun bilmiyorum ama bana fazlasıyla o kitabı hatırlattı. Bahsettiğim kitabı hatırlayan var mı?

Pegasus yayınlarının bir diğer yeni kitabı ise, Karanlığın efendileri serisinin 4. kitabı En Karanlık Fısıltı oldu. Severim bu seriyi ve her yeni kitabı çıktığında bir önceki kitabı da muhakkak okuyorum. Böyle birbiriyle bağlantı olan serilerin bu kadar arayla çıkmasından dolayı unutuyorum olayları hep. Sonra mecbur dön başa. Sizde benimle aynı sorunu yaşıyor musunuz? :)

Fatih Mural Arsal hayranları içinde sevindirici bir haberimizi var. Gerçi çoğu bu haberi çoktan almıştır fakat hala duymayanlar için ekleyebiliriz ki Ismarlama Bebek'e 20 Ağustos'ta kavuşabilirsiniz. Kitabı elinize alıp okşayabilir, koklayabilir, büyük bir aşkla kapağına bakıp sonunda seni okuyabileceğim diye bağrınıza basabilirsiniz. :)

Son haberimiz ise Orkinos Yayınlarından. Seni İzliyorum kitabı ile okuyucularından çok fazla şikayet alınca, serinin ikinci kitabı Seni Hissediyorum için daha büyük bir özenle ve titizlikle çalışmaya başladılar. Öyle ki kitabın çıkış tarihi bir kez daha ertelendi. :) Kitabın tanıtımını yaptığım konuda da belirttiğim gibi Temmuzun sonunda çıkması bekleniyordu fakat yeni erteleme ile Eylül ayı gibi çıkması bekleniyormuş kitabın. Bu kadar uğraş verdikten sonra umarım güzel bir sonuç elde ederler. Bizde gönül rahatlığıyla kitabı okuyabiliriz. :)


2 yorum:

  1. kasım ayında Tüyap fuarında martı yayınlarına uğrayıp dedim ki " doğum lekesi ve asil kan 'ın devamı ne zaman çıkacak?" dediler ki "hazırlık aşamasında yakında çıkar" insaf 9 ay oldu ne hazırlıkmış .ayrıca Dex de Canavarlar ın bu yaz çıkacağını söylemişti Aloo yaz bitti. yada çıktıda ben mi kaçırdım. bi bakayım. :-)
    kapaklar konusunda haklısın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok geç çıkarıyorlar şu kitapları çok sinir oluyorum yaa. Bu kadar uzun arayla çıkartacaksanız hiç çıkarmayın daha iyi. 9 Ay yine iyiymiş. :) 2 sene geçtiği halde çıkmayan devam kitapları var. Umudu kesiyorum ben artık öylelerinden. :(

      Sil

BLOG DESIGN BY KRİSTALKİTAP