aşık bir adam sissoylu elantris kafes
"Dünyada sadece tek bir şey kötü yürekli bir insana karşı durabilir. O da başka bir insandır.
Ayıbımızda yatar şerefimiz. Sadece bizim ruhumuz, kötülüğe açık olan ruhumuz, onu yenmeye muktedirdir.

― Ursula K. Le Guin, En Uzak Sahil
shadow

Kitap Tanıtımı + Ön Okuma: Dune - Frank Herbert (Dune Chronicles #1)

Eylül 22, 2015
Tür: Science Fiction
Goodreads Puanı: 4.15
Orijinal Adı: Dune
Sayfa Sayısı: 712
Baskı Yılı: 2015
Çeviri: Dost Körpe
Yayınevi: İthaki Yayınları


En İyi Roman kategorisinde Hugo ÖdülüEn İyi Roman kategorisinde Nebula Ödülü

Okurlar tarafından 20. yüzyılın en iyi bilimkurgu yapıtı seçilen Dune serisi, yepyeni kapakları ve gözden geçirilmiş çevirileriyle 50. yılında İthaki’de.

Modern edebiyatın en epik mesih anlatılarından biri sayılan Dune, genç Paul Atreides’in hikâyesini anlatır. Atreides’in ailesi, evrendeki en önemli ve en değerli madde olan melanj ‘baharatının’ tek kaynağı olarak bilinen Arrakis gezegeninin kontrolünü kabul etmiştir. İmpatorluğun güçleri Arrakis’in kontrolü için birbirlerinin boğazına sarılırken, politika, din, ekoloji, teknoloji ve insani duyguların çok katmanlı, karmaşık etkileşiminden benzersiz bir hikâye doğacaktır.

Frank Herbert’ın yarattığı evren, yıllar boyunca milyonlarca okurun zihninde gerçekliğini kabul ettirdi ve bugün de ayakta.

İyi bir bilimkurgu ve iyi bir edebiyat yapıtı okumak isteyen herkesin yolu Dune serisinde birleşiyor… İthaki’nin yepyeni “Bilimkurgu Klasikleri” dizisi Dune efsanesiyle başlıyor…

“Yüzüklerin Efendisi dışında bu kitapla kıyaslanacak başka bir kitap yok.”
– Arthur C. Clarke

“Güçlü, inandırıcı ve usta işi.”
– Robert A. Heinlein

“Modern bilimkurgunun mihenk taşlarından biri.”
– Chicago Tribune


Bilimkurgu edebiyatının en başarılı eseri olarak görülen Dune serisi geçtiğimiz günlerde yeniden satışa sunuldu.

Daha önce Kabalcı Yayınlarından çıkan Dune serisini, Dost Körpe'nin gözden geçirilmiş çevirisi ve yenilenmiş kapaklarıyla artık İthaki kalitesiyle okuyacağız.

Frank Herbert'ın ölümüyle Dune serisini oğlu  Brian Herbert ve Kevin J. Anderson devam ettirmiştir. İkili Frank Herbet'ın imzasını taşıyan ilk 6 kitaba 2 kitap daha eklemiş, ardından Dune serisinin öncesini anlatan 3'er kitaptan oluşan, Legends of Dune ve Prelude to Dune serilerini yazmışdır.

Frank Herbert'ın adını taşıyan kitapların çıkacağı kesin olmakla birlikte, Brain Herbert ve Kevin J. Anderson'ın yazdığı diğer seriler çevrilir mi bilemiyoruz.

Dune'u merak edenler için 25 sayfalık ön okuma konunun devamında mevcut.

Ben seri için sabırsızlanıyorum açıkçası. Siz kitap hakkında neler düşünüyorsunuz?


5 yorum:

  1. Ben bu kitabı bir ay önce eski baskısını alacaktım . Daha sonra İthakinin tekrar basacağını duydum ve basana kadar beklemeye karar verdim . Kitap harikulade bir şey (150 sayfasını pdf okumuş biri olarak) fakat fiyatı kabalcı baskısının yanında çok pahalı yani bir 20 liraya almak var bir de 35 liraya ki biz okuyucular için o 15 lira iyi bir indirim de kalın bir kitap demek .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnternetten almayı deneyin. Çok daha uygun. İlknokta.com'da 21 TL. Ayrıca kitap, Kabalcı baskısındaki gibi ufak boy değil ve sayfa sayısı daha fazla. Eminim bir takım eklemeler ve düzeltmeler yapıldığı için fiyatı da artmıştır. Size yine de çok geliyorsa ve eski baskısını da bulamıyorsanız nadirkitap.com'dan ikinci el olarak alabilirsiniz. Kimi kitabı 5 TL kimisi 10 TL: :)

      Sil
  2. Merhaba
    Bende bu seriyi yeni okumaya başlamıştım. Oğlunun öncesini anlatan kitapları olduğunu biliyordum da 2 tane devam kitabı olduğunu bilmiyordum. Bu kitaplar sanırım Türkçe baskısı yok değil mi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bildiğim kadarıyla yok. Kabalcı Yayınlarında serinin 6 kitabı mevcut sadece.

      Sil
  3. Kitabın kapağı ilk bakışta güzel gözüksede aslında pek de güzel değil. Böyle çok saçma olmuş Keşke illüstrasyon kullanılsaymış.

    YanıtlaSil

BLOG DESIGN BY KRİSTALKİTAP