aşık bir adam sissoylu elantris kafes
"Dünyada sadece tek bir şey kötü yürekli bir insana karşı durabilir. O da başka bir insandır.
Ayıbımızda yatar şerefimiz. Sadece bizim ruhumuz, kötülüğe açık olan ruhumuz, onu yenmeye muktedirdir.

― Ursula K. Le Guin, En Uzak Sahil
shadow

Harry Potter ve Felsefe Taşı'nın Resimli Özel Baskısı Geliyor!

Ekim 30, 2015
Tür: Magic,Childrens, Young Adult 
Goodreads Puanı: 4.97
Orijinal Adı: Harry Potter and the Philosophers Stone
Sayfa Sayısı: 256
Baskı Yılı: 2015
Çeviri: Ülkü Tamer
Resimleyen: Jim Kay
Yayınevi: Yapı Kredi Yayınları
Etiket Fiyatı: 60 TL


“Jim Kay’in resimleri beni derinden etkiledi. Harry Potter’ın dünyasını yorumlama tarzını çok beğendim, yeteneğini paylaştığı için onur ve minnet duyuyorum.”
 - J.K. Rowling


J.K. Rowling’in bol ödüllü, dünyada satış rekoları kıran Harry Potter serisinin ilk kitabı Harry Potter ve Felsefe Taşı, Jim Kay’in yüzden fazla muhteşem resimle zenginleştirdiği özel baskısıyla okurları sihirli bir yolculuğa davet ediyor.

J.K. Rowling’in efsanevi Harry Potter serisini ilk defa keşfedecek yeni okurlar ve yeniden keşfetmeyi arzulayan sadık hayranlar için büyüleyici bir fırsat.

Bildiğiniz gibi, yurt dışında,  6 Ekim'de Harry Potter ve Felsefe Taşı'nın, içinde 110 adet renkli illustrasyonun yer aldığı özel resimli baskısı satışa sunulmuştu. Serinin yurt dışındaki yayıncısı her yıl 1 Harry Potter kitabını illustrasyonlu versiyonuyla yayınlamayı planladığını da bildirmişti.

Yapı Kredi Yayınları da, ödüllü İngiliz çizer Jim Kay'in imzasını taşıyan bu harika baskıyı, Ülkü Tamer'in çevirisiyle bizlerle buluşturmayı planlıyor. Üstelik kitap, sert kapak!

Kitap önümüzdeki hafta, 6 Kasım'da satışa sunulacak. Fuara gidecek olanlar, yayınevinin standından kitabı temin edebilirler. :)

5 yorum:

  1. Netten de baktım çizimler gerçekten çok güzel jim çok başarılı
    Ama bir çocuğa/yetişkine Harry Potter okutmak istesem bu kitabı almazdım. Çizimler sanki hayal dünyanı kısıtlıyormuş gözünde ne canlandırman gerektiğini belirliyormuş gibi. Bu kitabı okurken çılgınca saçma sapan,çizimlere sığmayan şeylerin gözünde canlanması gerek. Ama buradaki çizimler (ne kadar güzel olsalarda)yukarıda saydıklarıma bir sınır. Ben bir anne olsam çocuğuma eski ve çizimsiz Harry Potter'ı alırdım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haklısınız, yalnız bu tarz kitaplar daha çok koleksiyonerler için basılıyor veya okumayı sevdirmek, renkli ve resimli içeriği ile çocuğun ilgisini çekmek amaçlı. Dikkat edersiniz ki bir çok çocuk kitabı resimlidir. :)

      Bende bir yetişkin olarak kitabı, koleksiyon amaçlı alacağım. Resimsiz baskılarını defalarca okumuş biri olarak, bu baskı benim için farklı bir tecrübe olacak. :)

      Sil
  2. Geçen gün bunu D&R da gördüm ve türkçeye çevrileceğinden haberim dahi yoktu. Bildiğin kalp krizi geçirdim :D Evimde Harry Potter serisinin 2 türkçe 1 ingilizce ve 1 italyanca serisi olmasına rağmen büyük ihtimal yarın bunuda alacağım :) diğer kitaplara bu tarz bir baskı gelecek mi? Bloğunu çok beğendim bu arada :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, gelecek. Yurt dışındaki yayıncı her sene 1 kitabın resimli baskısını yayınlayacak. En geç 1 ay arayla YKY'de Türkiye'de satışa sunar.

      Ve teşekkür ederim. :)

      Sil
  3. Ve dün kitabı aldım. Açık konuşayım resimlerin bu kadar güzel ve kaliteli olacağını düşünmemiştim. Harry Potter evrenini müthiş yansıtmışlar, sıcaklar ve gerçekten bildiğiniz dünyayı çok farklı bir yoldan tecrübe etmemiz açısından müthiş bir olanak sağlıyorlar. Ben çizimleri Pottermore'a benzettim biraz ve bu tabiki de bir artı gözümde zira pottermore, sanatının güzel olmasını dahi geçtim, Harry Potter evrenini filmlerden çok kitaplara ve J.K Rowling'in zihnine göre görselleştiriyor. Aynı şeyi bu kitap içinde söyleyebiliriz ve bence Potterheadlerin kaçırmaması gereken bir kitap. Yalnız biraz ağır ama o kadar sorun kadı kızında da olur. :)

    YanıtlaSil

BLOG DESIGN BY KRİSTALKİTAP