aşık bir adam sissoylu elantris kafes
"Dünyada sadece tek bir şey kötü yürekli bir insana karşı durabilir. O da başka bir insandır.
Ayıbımızda yatar şerefimiz. Sadece bizim ruhumuz, kötülüğe açık olan ruhumuz, onu yenmeye muktedirdir.

― Ursula K. Le Guin, En Uzak Sahil
shadow

Sonbahar Bitmeden

Ekim 20, 2015
Bir kaç blogger ile birlikte 'Sonbahar Bitmeden' okumak istediğimiz kitapları sıralayalım istedik. Bence güzel bir etkinlik oldu. Eğer sende katılmak istersen tek yapman gereken, kendi listeni hazırlamak! İster blogunda istersen katılan bloggerlardan birinin bloguna yorum bırakarak bizimle listeni paylaşabilirsin. :)

İşte katılan diğer bloggerların okumak istediği kitaplara göz atmanız için mini bir liste:

Pınar, Kitapİklimi
Derya, VampirellanınGüncesi
Ezgi, AthenanınGüncesi
Eslem, PeriodicLibrary
Buse, OkumaKöşem
Ve sıra benim listemde... :)

Okumak istediğim çok fazla kitap var elbette. Bir çoğuda elimde uzun zamandır olan kitaplar. Merak ettiğim ve severek aldığım kitaplar ama bir yenisi çıkınca rafta bana hasret kalmaya mahkum olan kitaplar maalesef. Bunların başında Kitap Hırsızı geliyor. :) Zaten kendisi okuma kavanozumun içinde bir yerlerde seçilmeyi bekliyor. :) 

Ardından At ve Çocuk geliyor. Narnia Günlüklerinin kronolojik sırasına göre 2. kitabı. Gerek cildi, gerek içindeki çizimleri, gerek baskısıyla beni büyüleyen bir kitap. Hikayesine ve C.S. Lewis kalemine söyleyecek sözüm yok elbette! 

Güncel kitaplardan bir kaçını ekleyeyim listeme hemen. Elric: Ruh Hırsızı ve Dokuz Gün. Elric için beklentim büyüktü ve biraz biraz okudum fakat henüz beni kendisine çeken bir yanını bulamadım kitabın. Ama bitirmeyi çok istiyorum. Brandon Sanderson önermiş kitabı. Boşuna önermemiştir diyorum. 

Dokuz Gün ise Kafes kitabı ile bana yollarını açan 'gerilim' türünden bir kitap. Kafes'i beğendikten sonra Dokuz Günü'de beğeneceğimi düşündüğümden sabırsızlıkla okuma sırasının gelmesini bekliyorum. 

Çıkmasını beklediğim kitaplarda var mesela. Bu sonbahar bitmeden çıksın da alıp okusam diye. ICED ve Words of Radiance. Her ikisininde çevirisi bitti ve baskı aşamasına girmeleri için ufak tefek detayları kaldı. Bekliyoruz bakalım. Çıkarlarsa okuruz seve seve. Words of Radiance için hiç bir temennim yok. Yayınevi zaten güzel güzel basıyor ama ICED için güzel bir kapak bekliyoruz artık. İçimiz açılsın. :)

6 kitap seçmişim, 10'a tamamlayayım madem. Listeme hemen Kristin Cashore'un Yedi Krallık Üçlemesinden Ateş kitabı giriyor. Bu kitabı yarım bırakmıştım ama tamamlamak istiyorum. 

Zehir Ustasını da listeme ekleyeyip artık bu seriye başlamam gerektiğini kendime bir kez daha hatırlatıyorum. Sevilen bir seri. Beğeneceğimi düşünerek aldım. Ama bir türlü başlayamadım. Artık okumam gerek!

Son iki kitabım da yine Dex'ten. Ölümcül Merhamet ve Yüz Bin Krallık. Bu iki kitabı okumam şart değil, sadece elimdeki okunmamış kitapların listesini azaltmaya çalışıyorum. O yüzden de son zamanlarda elimde okunmayı bekleyen ne var ne yok onlara dadandım. Yoksa hiç bitmeyecekler. 

Epey de azalttım aslında. Bi 50 tane falan kaldı. Sonbahar bitmeden 40 yapabilecek miyiz bakalım? :)

10 yorum:

  1. "Zehir Ustasını da listeme ekleyeyip artık bu seriye başlamam gerektiğini kendime bir kez daha hatırlatıyorum. Sevilen bir seri. Beğeneceğimi düşünerek aldım. Ama bir türlü başlayamadım. Artık okumam gerek!"

    Bu seri gerçekten çok iyi. Özellikle ilk kitabı. Tavsiye ederim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sanırım senin tavsiyen üzerine almıştım zaten kitabı. :)

      Sil
  2. Narnia'yı bir ara yeniden okumalıyım *-*

    YanıtlaSil
  3. Elric için çok tereddütteyim ve sepete ekleyecektim ama aklıma ne geldi bil blogcan.
    Dedim ki Kristal onu elbet okur yorumlasın da öyle alayım ehehehe.
    Elantris geldi bu arada. Kafes bitsin ona başlayacağım. *.*
    Bu arada Kafes cidden beni dehşete düşüren bir kitap. Yani, gerilimden ziyade orada bir dram okuyoruz ya.
    Strese bağlı alerjik bir reaksiyon geçiriyorum, kitap da bana hiç yardımcı olmuyor. :D Ama bırakıp sonra okuyayım diyemedim, son 100 sayfa :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kafes gerçekten başarılı bir ilk roman. Yazarın dünyasını seviyorum. :)

      Elantris'e ise bayılacaksın eminim. Keyifle oku şimdiden.

      Elric bir süre daha bekleyecek ne yazık ki. Hem yoğunluğumdan hem de yazarın üslubuna alışamadığım için yavaş ilerliyorum. :)

      Sil
  4. Kitap Hırsızı ok güzel gerçekten. Şans verdiğinde yanında peçete bulundurmayı ihmal etme derim ben :c

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hiç duygusal bir kitap gözüyle bakmamıştım ben kitaba. Ama tavsiyene uyacağım ve yanımda peçete bulunduracağım. :)

      Sil
  5. Yorum geldikten sonra birkaç kitabı ben de listeme alabilirim sanırım (: Sonbahar bitmeden listelerimizdeki kitapları okuyabilme dileğiyle (:

    YanıtlaSil
  6. Pardon ama aklıma geldi :)) Sormak istedim de, bu yayınevleri sizinle anlaşmalı olarak mı çanta gönderiyor ? :::::::::( Çok güzelleeeeeer :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hayır canım. :) Bize de sürpriz oluyor.

      Sil

BLOG DESIGN BY KRİSTALKİTAP