aşık bir adam sissoylu elantris kafes
"Dünyada sadece tek bir şey kötü yürekli bir insana karşı durabilir. O da başka bir insandır.
Ayıbımızda yatar şerefimiz. Sadece bizim ruhumuz, kötülüğe açık olan ruhumuz, onu yenmeye muktedirdir.

― Ursula K. Le Guin, En Uzak Sahil
shadow

Geçtiğimiz Ayda Neler Okudum? #8, Haziran Dosyası

Temmuz 02, 2016
En son 2014 senesinde yazdığım konuya devam edeyim istedim bugün. :) Çok bişey okuduğumdan değil de okuduklarımı şöyle bir toparlamak, ne kadar az okuduğumu gözlerimle görmek ve temmuz ayında kendimi daha fazla kitap okumaya teşvik etmek istediğim için.

Rapture Şehri, Hırsızlar Cumhuriyeti ve Duman ve Kemiğin Kızı'nı Angel Books ile okuduk ve birlikte okumaktan büyük bir keyif aldım ben. Her üç kitabı da onun desteğiyle okumak daha bi hızlandırdı beni. Aslında geri dönüp bakıyorum da her ne kadar sevdiğim kitaplar olsa da -yada Duman ve Kemiğin Kızı gibi sevmediğim- Angel olmasaymış ben daha bi yavaş olurmuşum. Zaten ondan sonra başladığım kitabı da yarım bıraktım. :D Onsuz olmuyor.... :P Fena alışkanlık yaptı bu hatun. :))

Son okuduğum kitap ise Nefesini Tut oldu. Hızlı okundu sayılır. 4 gün. Sevmediğim, ısınamadığım beni kendisine çekmeyen bir kitap ne yazık ki. O 4 günde başka kitap da okuyabilirmişim aslında.

Yarım bıraktığım kitap ise Şifacı. Hikayenin anlatımı beni sarmadığı için zaten yavaş okuduğum şu günlerde vaktimi onla doldurmak istemedim. İlla devam edeceğim, yarım bırakıp bir daha yüzüne bakmamazlık yapmayacağım ama şimdilik acelem yok okumaya.

Şu an ise 2 kitap birden okuyorum. İlki Babil Taşı. Babil Taşı biraz yavaş ilerliyor onun sebebi de çevirisine biraz düzenlenmesine alışamadığımdan. Çok fazla tashih barındırdığı için epey yavaşlatıyor beni. Yine okumaya devam! Hem yayınevi ile birlikte üstünden geçiyoruz kitabın. 2. baskısı çok daha temiz gelecek.

Diğeri ise, büyük keyifle okuduğum, her satırını yalayıp yutmak istediğim, bana çok farklı bir okuma deneyimi yaşatan Aşık Bir Adam. Kavgam serisinin 2 kitabı. Gerçekten okurken büyük emek isteyen fakat her bir satırına da değen bir kitap. İleride muhakkak bir kez daha okunacak. Bir kez daha üstünden geçeceğim. Bu sefer daha bir yavaş okuyup daha fazla üstünde duracağım kitabın. Neyse. Kitap bir bitsin de hele üstüne uzun uzun konuşuruz umarım. Güzel bir yorum yazmak istiyorum kitaba ve hakkını verememekten korkuyorum. Umarım kitaba değecek bir şeyler karalayabilirim.

Bende durumlar şimdilik böyle. Çok verimli geçmeyen bir ay oldu ama olsun temmuz için kendimi daha da kamçılıyorum. :)

Siz neler okuyorsunuz bu aralar? Nasıl geçiyor okuma süreciniz? Memnun musunuz okuduğunuz kitaplardan? :)

2 yorum:

  1. Bütün önerdiğiniz kitapları almaya çalışıyorum gerçekten bütün önerdiğiniz kitaplar okuduğum kadarıyla mükemmel iyiki bu siteyi görmüşüm teşekkür ederim okumayı sevdirdiniz bazı arkadaşlarıma Harika bir blog asla bırakmayın

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok mutlu oldum, birilerine okumayı sevdirebilmek gibisi yok gerçekten. 😍 Çok teşekkür ederim. ♥ Kitap önermeye çalışırken elimden geldiği kadar hassas davranmaya çalışıyorum, umarım bundan sonra da okuduğunhzda pişman olacağınız kitaplar ile çıkmam karşınıza. :)

      Sil

BLOG DESIGN BY KRİSTALKİTAP